Źródło

The Fountain
2006
7,3 91 tys. ocen
7,3 10 1 91497
6,3 30 krytyków
Źródło
powrót do forum filmu Źródło

Filmu jeszcze nie widziałem,ale to co mnie bije w oczy to krytykowanie kogoś kto wyraził swoja własna subiektywna opinię.Otóż ja też jestem fanem filmów Darrena,a na ten czekałem z wypiekami na twarzy.Zaczął mnie już on fascynować od pierwszych trailerów.Co prawda nie nastawiam się na jakis extra intelektualny szok,ale twórca Requiem dla Snu i Pi to dobra marka.Jeżeli film nie zaskoczy mnie fabułą to wizualnie moze być zjadliwy.

Otóż nie wiem dlaczego macie pretensje do goscia,recenzenta,który film mówiąc kolokwialnie zjechał.Mamy demokrację i to jego prawo do swobodnej wypowiedzi.Mnie- powiem szczerze- mało obchodzą recenzje krytyków,bo wchodząc na najbardziej popularna stronę w Stanach,która obejmuje średnią not wszystkich branżowych pism(a strona ta to-metacritic.com)po prostu łapię sie za głowe.Prawie wszystkie filmy,które tu na "naszym" filmwebie są uznawane za kultowe i wiele z moich ulubionych maja noty piniżej 60 pkt na 100.Nie dlatego,ze krytycy nie rozumieją ich ,lecz dlatego,ze krytyk to w moim przeświadczeniu koleś,który całe życie oglada filmy i tak jak nikt inny zna sie na swoim fachu.Lecz trzeba wziaść pod uwagę,że krytycy też maja swój gust i czasami nie lubia niedopowiedzeń i ogólników,a niektórzy właśnie lubia tą nutę tajemniczosci.

A wiec dlaczego napisałem te wypociny?Otóż drażni mnie to,ze ludzie tak bardzo ich nie lubia bo ci źle oceniaja ich filmy...Mnie to mało obchodzi.Fakt faktem jest taki,ze Pi i Requiem dostali od krytyków żenujace noty,a mi to nie robi różnicy i przyjmuje to na klatkę,bo to mojego pogladu na film nie zmieni...

użytkownik usunięty

PS.Do napisania tego postu skłoniła mnie wypowiedź jednego z uczestników forum na filmie "Labirynt Fauna".Otóż napisał on coś w stylu:
"Ponieważ masońska,żydowska sekta krytyków oceniła ten film tak wysoko ja daje mu 1"-Po prostu No comments...

Jeżeli ktoś jest takim samotnym i wrażliwym człowieczkiem,który tak bierze sobie opinie krytyków do serca to ja dziękuje...
Zresztą do oceniania filmów nie zawsze potrzebne są argumeny,bo komus scenariusz moze si epodobać,a komus nie.Kwestia gustu...Ale nie oszukujmy się film taki jak Ghost Rider naprzykład to gniot...

użytkownik usunięty

PS Acha sam swego czasu byłem atakowany na forum filmu "Chłopaki nie płaczą".

O tuż tego -w moim przeświadczeniu gniota -oceniłem na 4/10.Ludzie nie mogli tego zrozumieć.A gdy ich odesłałem do takich filmów jak Pulp Fiction i Prawdziwy Romans zrozumieli iż wiekszosć postaci,niektóre dialogi i wydarzenia Lubaszenko ordynarnie zerżnął.Po prostu im wiecej oglądasz filmów tym wieksza o nich masz wiedzę.

AMEN