Źródło

The Fountain
2006
7,3 91 tys. ocen
7,3 10 1 91497
6,3 30 krytyków
Źródło
powrót do forum filmu Źródło

Jak dla mnie, film jest ciężki w przekazie - to na pewno... I jakoś nie przypadł mi do gustu, mimo, że lubię kino tego typu. Nie wiem dlaczego, ale strasznie się wynudziłem na tym filmie, dwukrotnie "walczyłem ze sobą", żeby go nie wyłączyć. Moja ocena: 5/10. Za świetnego Jackmana, chwilami naprawdę genialne zdjęcia i tematyke. I dla mnie by to było na tyle. Nie urzekł mnie ten tytuł, choć sądzę, że ma on z pewnością dużą rzeszę zwolenników. Nie będę tłumaczył się tym, że go nie zrozumiałem, bo wydaję mi się, że nie miałem większych problemów ze zrozumieniem tego dzieła. Po prostu nie "moja bajka". Jednak polecam przekonać się każdemu na własnej skórze.

ZmoRa_mx

Jak już kiedyś pisałem tutaj, miałem podobnie do Ciebie. To znaczy, podczas pierwszego seansu nudziłem się jak mops, co więcej wyłączyłem film po jakichś 30-40 minutach. Drugie podejście też nie było udane, ale to może dlatego że nie oglądałem filmu sam a jak oglądam w towarzystwie i nie jest to komedia, lub jeśli nie oglądam filmu w kinie to ciężko mi się skupić. Dopiero za trzecim razem złapałem bakcyla. W moim przypadku film musiał odczekać jakieś 2 lata żebym mógł go docenić, więc kto wie, kto wie:)

ocenił(a) film na 9
987

bardzo podobnie u mnie.