na poczatku film mi sie nawet spodobal ... czas terazniejszy to taki dramat romantyczny czyli to co lubie ale pozniej szkoda gadac ...
A użyłaś mózgu podczas oglądania? Rozgryzłaś symbolikę w tym filmie. to nie jest film, którego ogląda się powierzchownie, być może dla Ciebie to zbyt ciężki kaliber.
Zapewniam, ze uzylam mózgu podczas ogladania. To nie jest pierwszy ciezszy film, jaki ogladalam. I dalej pozostaje przy swoim chala!
Więc nie mów nic , na temat filmu który Ci się akurat nie musi podobać.Oczywiście nie chodzi mi o to że masz milczeć.Nie jak najbardziej powiedz swoje zdanie na dany temat. Jedyne co mi zgrzyta w twojej wypowiedzi to temat postu.
Dużo lepiej zabrzmiało by zdanie "Dla mnie to chała".Lub jakoś podobnie. :)))
Domyślam się z tego co napisałaś że wolisz raczej filmy które dzieją się współcześnie i są trochę lżejsze w odbiorze. Pozdrawiam :)))
Chyba logiczne, ze wypowiadam sie za siebie <"Dla mnie to chala"> a nie w imie osob, ktorym film sie nie podobal ... i nie koniecznie chodzi o filmy lzejsze w odbiorze, poprostu ten film niczym specjalnym mnie nie urzekl :) pozdrawiam
Odpuść sobie oglądanie takich filmów bo to rzeczywiście zbyt ciężki kaliber dla Ciebie:)ja dałem temu filmowi 9 i jestem nim zachwycony,byc może dla niektórych miłość,śmierć,samotność i poszukiwanie zródła nieśmiertelności jest chałą ale pisząc tak o tym pięknym filmie kompromitujesz się po prostu :/
Ty chyba sobie kpisz czlowieku. To, ze akurat ten film mi sie nie podobal nie oznacza ze cyt.: "miłość,śmierć,samotność (...) jest chałą". To ty sie kompromitujesz
...i na pewno nie jest to film dla wielbicielek komedii romantycznych jak np."Jak stracic chłopaka w 10 dni":DDD
martin 2000 masz moje pełne wsparcie, nie jestem wstanie przyjąć tego do świadomości jak można nazwać ten film chałą. Ale sądząc po jej ulubionych filmach śmiem twierdzić, że muszą jednak istnieć kontrasty na tym świecie, aby to co dobre nie było tak na prawdę chałą.
A co ma piernik do wiatraka? I tym akcentem koncze ta dyskusje. Zdania nie zmieniam a innym film odradzam! Pozdrawiam :)
Oczywiście,że możesz mieć swoje zdanie, ale sądząc po niektórych twoich ulubionych jak "Komedia Romantyczna" proponuję przestawić się na trochę inne kino.Filmo-maniaczka powiadasz? Osoba która widziała filmów tak wiele,że nie pamięta tytułów?
zgiń przepadnij. siło nie czysta.
haj skul mjuzikal 3 już widziałaś? bardziej Ci podejdzie. :]
Ale mi pojechales ... tak sie sklada, że takich cukierkowatych gniotów też nie lubie. Ty chyba powinienes sobie obejrzec, bo strasznie duzo w Tobie agresji ...
nieczysta pisze sie razem, zajrzyj czasem do słownika może Ci podejdzie :]
Dajcie już spokój. Dla mnie film to arcydzieło ale o gustach sie nie dyskutuje... Dla mnie to normalne że moze sie nie podobać i po co się tak cietrzewić i obrażać innych że skoro nie podoba się Źródło to już tylko High Music 3 ...pozdrawiam i życzę spokojnych świąt:)
Nie wiem co Ci ludzie tak na Ciebie naskoczyli. Skoro dla Ciebie chała to ok. Jeżeli chodzi o mnie to może nie powiedziałbym o filmie chała, ale całkiem przeciętny. Powiewało nudą z ekranu. Pewnie zostanę posądzony o to, że pewnych tematów nie rozumiem. Ale trzeba sobie powiedziec szczerze, że filmy o śmierci, przemijaniu i miłości można przedstawić jednak ciekawiej. Piękne zdjęcia i muzyka ale zastanówmy się czy forma w tym wypadku jest tożsama z głębią? Mam wrażenie, że film ten taki próbuje być ale niestety nie do końca reżyserowi to wyszło. Pozdrawiam wszystkich i Wesołych Świąt.
Właśnie jedyne co w tym filmie mi się podobało to muzyka :) Naskoczyli na mnie bo najwyrazniej nie akceptuja tego, że ktoś może mieć odmienne zdanie ... no cóż bywaja i tacy ;) Wesolych Świąt!
agresji? skądże znowu.
za radę na temat słownika dziękuję. zastosuję się.
nie chodzi o to, że wszyscy chcą Cie zjeść bo masz inne zdanie, film jest święty i nie wolno go tknąć. nic z tych rzeczy. możesz jak najbardziej mieć inne zdanie i nawymyślać, że to jest be, tamto jest do kitu, to nie zagrało i ogólnie jest przeciętnie, nie bawi mnie w ogóle ten film, zawiodłam się. no ale ej, 'chała, szkoda gadać' i koniec? muzyka jest świetna, aktorstwo jest na poziomie, forma jest mistrzowska, niech będzie, że komuś treść nie podeszła. i to jest chała? jak to jest chała to czym jest jakiś Transporter 7 czy inne dzieło tego typu?
albo masz skalę bardziej rozbudowaną niż super/gówno, a uzasadnienia szersze niż 'bo ja takich nie lubię', albo się przestań dziwić, że ludziom trudno strawić Twoją opinię i traktują Cię z góry.
jak miło :) następnym razem oceniaj filmy w sposób bardziej odpowiedni niż 'co za chała' :)
Przeczytałem Twoją wypowiedź, sprawdziłem jakie filmy lubisz i nie zaskakuje mnie Twoja opinia. Po prostu to nie jest film dla Ciebie.
Dla mnie to arcydzieło :)