Baśniowy surrealizm spleciony z realistycznym dramatem bohaterów.Ich walka z nieuniknionym i sposób radzenia sobie z nadciągającą tragedią.Historia opowiedziana w przejmujący sposób ale z wielkim wyczuciem dla zachowania powagi śmiertelnej, nieuleczalnej choroby.
nie wiem dlaczego kogoś nudzi ten film. Może jak się go pierwszy raz
ogląda, to nudzi początek. Jednak kiedy już dowiemy się o czym jest ten
film, dla mnie nie ma rzeczy nudnych. Przyznam, że nie podobał mi się
dopóki nie obejrzałem go do końca. Teraz jest to jeden z moich ulubionych
filmów, bo sytuacja choroby, czegoś co może spotkać każdego z nas, jest
przedstawiona fantastycznie. Hugh zagrał rolę człowieka, który robi
wszystko, żeby ocalić swoją ukochaną. Zabrzmiało to trochę jak jakiś tani
film, ale dla mnie to jest jak najbardziej życiowa sytuacja. Co innego niż
w Zorro czy Batmanie :) Z miłą chęcią dam temu filmowi 9 czy nawet 10, bo
uważam, że jest świetny. Takiego filmu jeszcze nie widziałem, co nie
znaczy, że ich nie ma :) Dodać do tego muzykę Clinta Mansella i mogę dać
bez patrzenia w lustro 13 :)
i pokazuje również jak ciężka jest to walka i jeżeli poniesiemy w niej porażkę, to ciężko będzie się nam podnieść.
Wydaje mi się że choć film podejmuje trudną tematykkę i jest dość skomplikowany, to jednak jest niezwykle miły w odbiorze, porównując do innych psychologicznych. Do tego zinterpretowanie go na średnim poziomie nie jest trudne, a bieg niektórych wydarzeń da się logicznie przewidzieć.
Generalnie film GENIALNY polecam, choć kino ambitne to zadowoli i niedzielnego widza.
Film, który mnie intryguje, zaskakuje i do końca nie wiem jak się zakończy, to jest właśnie to, co tygrysy lubią najbardziej.
4/10
No tak - w porównaniu z innymi psychologicznymi - nie najgorzej. Ale nie każdemu musi się to podobać. U mnie wystąpiło klasyczne: "OCB" ;p Zdjęcia ładne - najmocniejszy punkt tego filmu. Te filmy nie są dla mnie...
film jest ciężko zrozumieć za pierwszym razem ze względu na rozrzucenie akcji w różnych okresach, więc OCB zrozumiałe. Film na 2 razy
byc moze musze obejrzec uwazniej ,skupic sie bardziej.poki co po obejrzeniu niewiem o co w nim chodzi :PPPPP