PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=484882}

Żółwik Sammy: W 50 lat dookoła świata

Sammy's avonturen: De geheime doorgang
2010
6,3 7,9 tys. ocen
6,3 10 1 7891
Żółwik Sammy: W 50 lat dookoła świata
powrót do forum filmu Żółwik Sammy: W 50 lat dookoła świata

Byłem dzisiaj z córką i bardzo nam się podobało. Animacja jest na bardzo wysokim poziomie, żywa, ładna kolorystyka. Historia może mogłaby być ciut ciekawsza ale nadrabiają to wrażenia wizualne - bardzo dobrze oddano trzeci wymiar, jest wiele scen gdzie postacie przemieszczają się praktycznie przed naszym nosem. Szczerze polecam :)

użytkownik usunięty
pawel2w

Uwielbiam bajki, jednak nie popieram zachwytów... Może dzieciakom bardziej się spodoba, to fakt, ale jako ciut starszy widz również mam prawo ocenić. Zgodzę się co do samej animacji, bardzo ciekawe kolory i generalnie widoki. Niestety dla mnie na tym koniec. Końcówka strasznie mi się dłużyła - wątek rodem z tanich oper mydlanych. A najbardziej drażnił fakt, że polscy tłumacze chyba zapomnieli, że dzieciaki również poprzez bajki uczą się wysławiać. Już sobie wyobrażam gromadę wrzeszczącą "chłopacy, poczekajcie se, no!!!". Wielki plus za bezzębnego rekina, zdecydowanie najzabawniejsza postać :D Można obejrzeć, ale jest mnóstwo ciekawszych bajek.

ocenił(a) film na 5

Zgadzam się z Carolly, dziecko już po godzinie zaczęło się wiercić i skakać, zresztą nie tylko moje. Jeśli chodzi o poziom animacji to nawet nie ma co porównywać z Pixarem czy DreamWorksem ,wina budżetu zapewne. Jeżeli chodzi o kwestie tłumaczenia i dubbingu to pozostawię to bez komentarza. Bajeczka niestety bez rewelacji, na jeden raz. 5/10