PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=484882}

Żółwik Sammy: W 50 lat dookoła świata

Sammy's avonturen: De geheime doorgang
2010
6,3 7,9 tys. ocen
6,3 10 1 7891
Żółwik Sammy: W 50 lat dookoła świata
powrót do forum filmu Żółwik Sammy: W 50 lat dookoła świata

Może to komuś nie przeszkadza, ale dziecka bym nie posłała. Czytałam gdzieś, że to belgijska bajka promująca homoseksualizm... następna będzie o eutanacji i legalizacji trawki. Chociaż o tym ostatnim to zrobili już bajkę:

http://redakcja.esensja.pl/film/recenzje/tekst.html?id=2554

ocenił(a) film na 8
rudnicka

byłem wczoraj na pokazie z córką film promuje wartości rodzinne pokazuje żółwie jako zwierzęta łączące sie w pary na całe zycie nie ma tam nic o związkach homoseksualnych, film pokazuje jak ważne jest dbanie o środowisko. animacja dopracowana, ogląda sie świetnie, 3d rewelacyjne a najmłodszych można zabrać na wersję 2d, film naprawdę dobry, kolorowy i dzieci wyjdą zadowolone z kina, polecam

rudnicka

Ło matko! Rozreklamują nam Belgowie homoseksualizm to dzieciom się on od razu spodoba! W końcu i my robimy wszystko żeby choć raz nie dać się propagandzie gejowskiej bo wiemy że od razu wszyscy rzucimy się w odmęty grzechu sodomii. Słyszałem że w Holandii już trwają prace nad filmem o eutanazji, gdzie grupka poczciwych staruszków będzie mordowana przez całą rodzinę. Wiecie! Dla dzieci!.

rudnicka

łoł. nie no to jak dwójka żółwi się przyjaźni całe życie to znaczy że są homoseksualistami? Przecież to takie oczywiste. no ładnie. bardziej bym się przejął taką homofobią. Byłem w kinie z trzylatkiem. Synkowi się podobało. Okiem nie mrugnął. Oglądał z zaciekawieniem. Oczywiście starałem się mu wszystko tłumaczyć i było fajnie. Pierwszy raz byłem na filmie 3d. Fajne są efekty. Serio. Byłem mile zaskoczony. Pzdr

rudnicka

Jesteś homofobem?
Człowiek się leczy z orientacją seksualną, tym nie można zarazić, tego nie można wyleczyć, bo to nie choroba...

rudnicka

"Promująca homoseksualizm" najgłupszy tekst jaki dzisiaj słyszałem (a dopiero co wrócilem z gimnazjum)...

Myślisz że Ty jesteś w stanie pokochać inną kobietę bo ktoś Ci to nagada?

Widzę, że koledzy z mojej szkoły są bardziej tolerancyjni dla kogoś niż @rudnicka... Współczuje twojemu dziecku, bo matka poglądy jak różowa nastolatka...

rudnicka

najlepiej oceniać, krytykować jeśli się nie oglądało> Proponuje nie sugeruje się tym co ktoś napisze, iść oglądnąć i mieć swoje zdanie a jeśli się chce to w każdym filmie czy co gorsza bajce, animacji znajdzie się momenty, które ktoś wykorzysta i zinterpretuje wedle swoich mniemań. Czy dziecko dostrzegając przyjaźń między dwoma samotnikami żółwikami, będzie się zastanawiać co ich łączy? Głupota, to animacja dla dzieci a nie dla dorosłych z wybujałą fantazją. Mojej siostrzenicy bardzo się podobało, a jak z nią rozmawiałam o morałach, wartościach, to dostrzegła przyjaźń, wytrwałość w dążeniu do celu.

ocenił(a) film na 10
rudnicka

mi tam to nieprzeszkadza nawet gdyby tak było tzreba być tolarancyjnym byle by nieprzesadzali

rudnicka

Buahahahahahah...
Gdzie ten homoseksualizm? Związek według Ciebie to jest homoseksualizm?
I co do tej legalizacji trawki, to gdzie żeś to wyczytała?!
Wyssane z palca, powiem tyle...

rudnicka

najgorzej jak takie c..y jak rudnicka powtarzają byle co usłyszą

ocenił(a) film na 7
marek111_filmweb

Jeśli dla kogoś przyjaźń między osobnikami tej tej samej płci to odrazu związek homoseksualny to naprawdę jest coś nie tak... Rzenada i gdzie tu dziecko ma się nauczyć tolerancji, gdzie matka jest homofobem !!! Ale to już tak poza tematem!!! ;/ Osobiście byłam dziś z 7 letnią chrześnića w kinie i jej się podobało sama też nei mam zarzutów... Film dobrze przekazuje różne wartości maluchą... Małą wyszłą zadowolona z kina :)