PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=104722}

Żegnaj przyjacielu

Adieu l'Ami
1968
7,0 885  ocen
7,0 10 1 885
8,0 2 krytyków
Żegnaj przyjacielu
powrót do forum filmu Żegnaj przyjacielu

Myślałam ,że nic specjalnego , ale to super film.Na początku nie wiadomo , o co chodzi.Alain decyduje sie pomóc nieznajomej w kłopocie. W tym celu ma włamać się do sejfu tylko po to by zwrócic jakieś papiery, które ona pożyczyła(gdzie dzisiaj szukać takich facetów).Oczywiście jak niewiadomo o co chodzi, to chodzi zawsze o pieniądze.Bronson i Delon prowadzą psychologiczne gierki,zamykają się w sejfie z którego nie ma wyjścia i w końcu zostają przyjaciółmi.Jest to jeden z nielicznych filmów z Delonem , w których dobrze kończy ( no prawie).Tym razem obrywają jego atrakcyjne partnerki(zasłużenie).

użytkownik usunięty
delonka_fw

Gdzie widziałaś ten film?są do niego napisy?

Polecam program SubtitleEdit i opcję tłumacz z google

ocenił(a) film na 7
delonka_fw

Żartujesz jest taka opcja? W której versji SubEda?

użytkownik usunięty
delonka_fw

Dobrze kończy idąc do więzienia?Jakieś papiery?Ty w ogóle widziałaś któryś z tych filmów?Wydaje mi się że bezmyślnie czytając opisy probujesz wtrącić swoje marne dwa grosze.Kompromitacja.

Moje subiektywne odczucie jest takie, ze lepiej iść do więzienia niż być zastrzelonym.

użytkownik usunięty
delonka_fw

Subiektywne odczucie młodej kobiety, chyba za młodej by zrozumieć złodziejski kodeks
( w ogóle kodeks honorowy jakim kierują się prawdziwi mężczyzni).
Nie wydaje swojego przyjaciela ani Bronson ani Delon , obaj kłamią w filmie.
Wszystkie filmy są albo na torreny.org albo na thepiratebay.com.
Żegnaj przyjacielu został niedawno dodany.

No w końcu skąd młode kobiety :) mogą rozumieć prawdziwych facetów. Pisząc pierwszy komentarz starałam się, by za dużo nie wyjawić ( dlatego nie napisałam o tym, czy ktoś kogoś zdradza, czy też nie) i miało być ciut zabawnie. Chodziło mi tylko o to, że Alain nie ginie na końcu, jak w wielu innych Jego filmach. I nie pomyślałam, że Delon może być ikoną złodziei. I zapomniałam, żeby zdanie nie zaczynać od i.

użytkownik usunięty
delonka_fw

Polecam zapoznanie się z jakąs biografią Aliana Delona zrozumiałabyś lepiej czemu chętnie przyjmował takie role(to tyle w tamacie).

ocenił(a) film na 10

oświeć mnie, ciekaw jestem czemu Delon chętnie przyjmował takie role

użytkownik usunięty
BlackShit

Ciebie to sam Bóg widzę już nie oświeci naiwny dzieciaku post komuny.
Wychował się na ulicy i przedmieściach Marsylii, a że był z natury buntownikiem i w młodym wieku
zaciągnął się do wojska takie role leżały mu. Po prostu wypadał w nich naturalnie, przeczytanie jakieś biografii dobrej
A.Delona to nie info w Wikipedii. Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 10

myślałem, ze chodziło o jakiś głębszy powód, rodowity warsiawiaku, bogaty w inteligencje życiową
a tyle to w wikipedii akurat też można znaleźć

użytkownik usunięty
BlackShit

Szkoda że szukasz tu zaczepki a nie piszesz
nic sensownego na temat filmów. Jednak nie dziwie Ci się wcale skoro połowę oglądałeś do połowy właśnie
a drugą połowę wcale. Wikipedia nie podaje tego że po śmierci obojga rodziców wychowywał się w sierocińcu z którego uciekł.
Tego że wychowała go ulica a za drobne przestępstwa trafił w końcu do poprawczaka. Skończ ośmieszać się człowieku i dorośnij. Najwyższa pora. Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 10

a czy ty piszesz o każdym filmie, który ogladałes i oceniłeś? nie, wiec zamknij jape to raz
dwa, nie kłam po raz kolejny, ze połowe filmów ogladałem do połowy, napisałem, cie zebys podał liste tych filmów, i dowody na to, ze ogladalem je do połowy, nie podałeś, wiec zamknij jape
trzy, wikipedia podaje, ze zaciagnał sie do wojska a potem zamieszkał w Maryslii, o tym napisałeś we wczesniejszym komentarzu, i o to mi chodziło, o to, a nie, ze uciekł z sierocińca i miał kontakty ze światem przestępczym, więc zamknij jape
poraz kolejny pokazałeś, ze jesteś idiotą i nie umiesz czytać ze zrozumieniem, więc zamknij jape, i jeszcze raz to napisze ZAMKNIJ JAPE!!!!!

chociaż wiem, ze to bezcelowe, bo uwielbiasz robic z siebie kretyna i mieć ostatnie słowo
takze zaraz pewnie przeczytam kolejna, kretyńśka odpowiedz z twojej strony

użytkownik usunięty
BlackShit

zamknij jape i zamknij jape...
to jak jakis uraz z dziecinstwa mam racje hehehe?
kretynski czy nie to nie tylko elita zabojcow byla zastopowana w polowie lub w trakcie filmu hehehe.
czytaj wikipedie i google osmieszajac sie dalej hehehe.

Drobna nieścisłość chyba. Z tego co wiem, to matka Delona, Edith, wciąż żyje.

delonka_fw

Drogi Kolego, wiesz co to jest spojler?