Myślałam ,że nic specjalnego , ale to super film.Na początku nie wiadomo , o co chodzi.Alain decyduje sie pomóc nieznajomej w kłopocie. W tym celu ma włamać się do sejfu tylko po to by zwrócic jakieś papiery, które ona pożyczyła(gdzie dzisiaj szukać takich facetów).Oczywiście jak niewiadomo o co chodzi, to chodzi zawsze o pieniądze.Bronson i Delon prowadzą psychologiczne gierki,zamykają się w sejfie z którego nie ma wyjścia i w końcu zostają przyjaciółmi.Jest to jeden z nielicznych filmów z Delonem , w których dobrze kończy ( no prawie).Tym razem obrywają jego atrakcyjne partnerki(zasłużenie).
Dobrze kończy idąc do więzienia?Jakieś papiery?Ty w ogóle widziałaś któryś z tych filmów?Wydaje mi się że bezmyślnie czytając opisy probujesz wtrącić swoje marne dwa grosze.Kompromitacja.
Subiektywne odczucie młodej kobiety, chyba za młodej by zrozumieć złodziejski kodeks
( w ogóle kodeks honorowy jakim kierują się prawdziwi mężczyzni).
Nie wydaje swojego przyjaciela ani Bronson ani Delon , obaj kłamią w filmie.
Wszystkie filmy są albo na torreny.org albo na thepiratebay.com.
Żegnaj przyjacielu został niedawno dodany.
No w końcu skąd młode kobiety :) mogą rozumieć prawdziwych facetów. Pisząc pierwszy komentarz starałam się, by za dużo nie wyjawić ( dlatego nie napisałam o tym, czy ktoś kogoś zdradza, czy też nie) i miało być ciut zabawnie. Chodziło mi tylko o to, że Alain nie ginie na końcu, jak w wielu innych Jego filmach. I nie pomyślałam, że Delon może być ikoną złodziei. I zapomniałam, żeby zdanie nie zaczynać od i.
Polecam zapoznanie się z jakąs biografią Aliana Delona zrozumiałabyś lepiej czemu chętnie przyjmował takie role(to tyle w tamacie).
Ciebie to sam Bóg widzę już nie oświeci naiwny dzieciaku post komuny.
Wychował się na ulicy i przedmieściach Marsylii, a że był z natury buntownikiem i w młodym wieku
zaciągnął się do wojska takie role leżały mu. Po prostu wypadał w nich naturalnie, przeczytanie jakieś biografii dobrej
A.Delona to nie info w Wikipedii. Pozdrawiam.
myślałem, ze chodziło o jakiś głębszy powód, rodowity warsiawiaku, bogaty w inteligencje życiową
a tyle to w wikipedii akurat też można znaleźć
Szkoda że szukasz tu zaczepki a nie piszesz
nic sensownego na temat filmów. Jednak nie dziwie Ci się wcale skoro połowę oglądałeś do połowy właśnie
a drugą połowę wcale. Wikipedia nie podaje tego że po śmierci obojga rodziców wychowywał się w sierocińcu z którego uciekł.
Tego że wychowała go ulica a za drobne przestępstwa trafił w końcu do poprawczaka. Skończ ośmieszać się człowieku i dorośnij. Najwyższa pora. Pozdrawiam.
a czy ty piszesz o każdym filmie, który ogladałes i oceniłeś? nie, wiec zamknij jape to raz
dwa, nie kłam po raz kolejny, ze połowe filmów ogladałem do połowy, napisałem, cie zebys podał liste tych filmów, i dowody na to, ze ogladalem je do połowy, nie podałeś, wiec zamknij jape
trzy, wikipedia podaje, ze zaciagnał sie do wojska a potem zamieszkał w Maryslii, o tym napisałeś we wczesniejszym komentarzu, i o to mi chodziło, o to, a nie, ze uciekł z sierocińca i miał kontakty ze światem przestępczym, więc zamknij jape
poraz kolejny pokazałeś, ze jesteś idiotą i nie umiesz czytać ze zrozumieniem, więc zamknij jape, i jeszcze raz to napisze ZAMKNIJ JAPE!!!!!
chociaż wiem, ze to bezcelowe, bo uwielbiasz robic z siebie kretyna i mieć ostatnie słowo
takze zaraz pewnie przeczytam kolejna, kretyńśka odpowiedz z twojej strony
zamknij jape i zamknij jape...
to jak jakis uraz z dziecinstwa mam racje hehehe?
kretynski czy nie to nie tylko elita zabojcow byla zastopowana w polowie lub w trakcie filmu hehehe.
czytaj wikipedie i google osmieszajac sie dalej hehehe.