7,0 42 tys. ocen
7,0 10 1 42270
7,5 44 krytyków
Życie Adeli – Rozdział 1 i 2
powrót do forum filmu Życie Adeli – Rozdział 1 i 2

8.5/10

ocenił(a) film na 9

Świetny film... naprawdę... mimo 3h ogląda się jednym tchem... w ogóle nie nudny... na szczęście bo tego się obawiałem... w życiu nie myślałem, że może mi się tak spodobać film o takiej tematyce... Co dalej... gra aktorska świetna... nie mam do czego się przyczepić... bardzo odważny... po prostu artystyczny film... Adèle ? od samiutkiego początku zakochałem się w jej włosach... są boskie... wiem wiem... pisze o wszystkim i o niczym, więc kończę... Życie Adeli kupuję w całości i polecam.

ocenił(a) film na 8
reptile2006

Jestem podobnego zdanie chociaż co do fryzury Adele mam pewne zastrzeżenia i nie chodzi tutaj o kolor włosów ;D
Mimo to film naprawdę dobry. Zaczynając nastawiałam się na przerwę w połowie, widząc ile będzie trwał, ale okazało się, że takowa jest zbędna, bo historia trzyma w napięciu. Interesujący jest brak muzyki. Właściwie gdyby ktoś nie zwrócił mi na to uwagi zupełnie bym nie zauważyła, bo tak mocno skupiłam się na ukazanej historii. Dziewiąteczka z serduszkiem ode mnie i wielki plus dla aktorek za brawurową grę aktorską !