PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=602585}

1000 lat po Ziemi

After Earth
2013
5,3 87 tys. ocen
5,3 10 1 86914
3,6 27 krytyków
1000 lat po Ziemi
powrót do forum filmu 1000 lat po Ziemi

Film bardzo średni. Przewidywalny do szpiku kości. Dialogi czerstwe. Aktorstwo słabe. Scenografia statku kosmicznego bardzo słaba ... lepsza zdziczałej Ziemi (ale orzeł tragiczny) Brak logiki w kolejnych wydarzeniach. Szkoda.

Sztorm68

Brakowało mi tego żeby ten orzeł przemówił jakoś, albo w chwili agonii uśmiał się chociaż jak predator i rozdupił wybuchem pół lasu.
Ale i tak scena z orłem i sam orzeł przechodzą do historii kina...

ocenił(a) film na 4
Sztorm68

Przewidywalny, to mało powiedziane... jak tylko zobaczyłem, że "obca forma życia" uciekła z wraku - logiczne było, że ostatnia scena to jej śmierć z rąk głównego bohatera. Scena w "ptasim gnieździe" - tylko czekałem aż ptaszysko mu się odwdzięczy. Poza pięknym otoczeniem "Ziemie przyszłości" - nie ma w tym filmie czego szukać... Szkoda...

ocenił(a) film na 1
Sztorm68

lubie wszelakie odmiany SF i staram sie dostrzegać dobre strony każdego filmu - ale ten przekracza wszelkie pojęcie - nic na plus ! totalna tandeta z każdej strony .... dalem 1 i to tylko dlatego , że mniej sie nie da ... a w tym wypadku powinno być 0 !

ocenił(a) film na 5
Flowgb

Naprawdę wieję nudą. Bardziej zaskakujące potrafią być sceny w M jak Miłość niż w tym filmie. Tandeta, a spodziewałem się czegoś lepszego zwłaszcza, że jeśli chodzi o SF to pole popisu jest naprawdę przeogromne. Wygląda jakby tą fabułę pisał swego czasu syn Willa na lekcję literatury w swojej szkole. Odwzorowanie Ziemi to już konkretny kicz. Niby 1000 lat po Ziemi, a tu żadnego zrujnowanego miasta czy innych resztek po ludzkiej cywilizacji. Podsumowując film to spalony kotlet, a gdyby się nie spalił to i tak byłby tylko odgrzany.

ocenił(a) film na 3
Flowgb

Najbardziej szkoda tego że film zniechęca ludzi szukających nowego do SF