PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=596262}
4,8 6,8 tys. ocen
4,8 10 1 6759
4,0 2 krytyków
11:11:11. Liczba przeznaczenia
powrót do forum filmu 11:11:11. Liczba przeznaczenia

Przekaz filmu jest banalny, jednak zanim o nim powiem. Skrócę co się wydarzyło w
trakcie filmu z naciskiem na końcówkę.
Przez większość filmu niewierny stara się znaleźć dowód na to że istnieje para
nienormalne zjawisko związane z jego życiem, udaje mu się, dalej stara się udowodnić
udowodnić że dane zjawisko jest związane z diabłem/demonami i pomimo iż wierzy w
nie to nadal nie wierzy w Boga. Jego brat także trzyma niewiernego w przekonaniu że są
to demony, pod koniec filmu już się z tym nie kryję. Jednak na sam koniec filmu okazuje
się że zjawisko para nienormalne nie pochodziło od diabła/demonów tylko od Boga i
aniołów. I było zaplanowane jako "płatnę zabójstwo" brata niewiernego., gdzie zabójcą
miałby być anioły. jednak przez zmanipulowanie niewiernego, ten zginął zamiast brata.
Zabójstwo zostało zlecone ponieważ brat chciał stworzyć własną religie(czyt. mieć wiernych, kim rządzić). Jednak dzięki znajomości planu boskiego przez demony, zlecenie
zostało przekręcone na korzyść sił ciemności oraz śmierć niewiernego stała się
"końcem wniebowzięcia" czyli końcem starej religii a początkiem nowej.
Przekaz tak jak mówiłem jest banalny, a słowo niewierny nie użyłem bezmyślnie w
swojej notce. Otóż tylko osoba czysto wierząca będzie w stanie zauważyć plan Boski i
będzie brać w nim udział po dobrej stronie, czyli zacznij wierzyć już teraz bo potem będzie
za późno. Mam nadzieje że nikim nie uraziłem tą notką, sam jestem ateistą.

przemko07

Dzięki za opis. Teraz już nie muszę oglądać tego crapu.

ocenił(a) film na 3
failedmission

ja niestyety obejrzałem. Film słabiuteńki. 2/10

ocenił(a) film na 5
failedmission

Ja też się uchroniłem ,dziękuje autorowi :)

przemko07

Może być napisał że SPOILER>????? Czy nie trzeba??

ocenił(a) film na 5
przemko07

SPOJLERY
"Jednak na sam koniec filmu okazuje się że zjawisko para nienormalne nie pochodziło od diabła/demonów tylko od Boga i aniołów. "

Tutaj mylisz sie najbardziej (wg mnie), bo właśnie przez cały film stara się nam wmówić (i ojciec księdza i wierni), że ten ksiadz na wózku jest cudem, trzeba go chronić, bo bóg tak chciał. A okazuje się, że ten niby ksiadz sam jest opętany, albo nawet sam jest demonem. Widać do doskonale na końcu, jego monolog i scena z oczami i mowa o tym, że wniebowstapienie jest zamknięciem, końcem chrześcijaństwa. W filmie jest wiele cytatów z jego niby nowej religii i jeśli ich posłuchasz to zorientujesz się, że to po prostu ciche przyzwolenie na grzechy, czyli szatan sie bedzie cieszył :) np. "jestemy tylko ludzmi, grzech może sie zdarzyć każdemu,grzeszyć jest rzeczą ludzką, ksiądz to rozumie i jest dla nas wyozumiały" i na tym chce oprzeć swoje ewangelie, jest to pokazane na końcu w kościele, i te komumny ułożone w 11:11.

hehe i na końcu "para nienormalne" nie ma takiego zjawiska są paranormalne, albo nienormalne

przemko07

Wszystko fajnie, potwierdzam tylko powinieneś zaznaczyć że SPOILERUJESZ! Ale w tym przypadku (tego filmu) można Ci to wybaczyć. Pozdrawiam