PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=322035}

2:37

2006
7,1 2,7 tys. ocen
7,1 10 1 2744
2:37
powrót do forum filmu 2:37

Ciężko jest trafić na wartościowe filmy, jak 2:37, szczególnie, że one są z reguły słabo albo wcale nie rozreklamowane. Na ten film trafiłam całkowicie przypadkowo.
Dlatego mam pytanie. Czy znacie może jakieś filmy, tak dobre jak ten albo i lepsze?? Napewno znacie, więc piszcie ^_^ Co według was warto obejrzeć ???

ocenił(a) film na 8
Merrick

Może "Thirteen"? Bardzo fajny film, również o narkotykach i problemach młodej dziewczyny. To nie jest to samo, ale może Ci się spodobać. Na mnie obydwa wywarły ogromne wrażenie. Serdecznie pozdr.

ocenił(a) film na 9
Metaxa

Dzięki za polecenie mi tego tytułu ^^ na pewno go obejrzę.
Pozdrawiam ^_^

Merrick

Oczywiście "Elephant", film pod względem realizacji mogłoby się wydawać..."bliżniak" 2.37! POLECAM!

emka_33

Zapomniałbym o filmie z 95' a mianowicie "KIDS".

ocenił(a) film na 9
emka_33

Elephant mnie niemal fizycznie uderzył. Jest bardzo podobny do 2:37, chociaż mówi o czymś nieco innym Do tej pory o tych strzelaninach w szkołach USA tylko przelotnie słyszałam, nie zagłębiałam się w to. Ale kiedy chciałam zobaczyć zwiastun do elephanta na youtubie, trafiłam przypadkiem na dokument na temat tego incydentu (link, jeśli chcesz: http://www.youtube.com/watch?v=6ylP3vRer8s&mode=related&search=). nie mogłam tego oglądać, a nie należę do osób aż tak wrażliwych. Odnoszę wrażenie, że oni mają fabrykę do produkowania masowych morderców...
takie subiektywne zdanie pod wpływem emocji.

co do Kids, muszę go jeszcze znaleźć ^^

dzięki, pozdrawiam

Merrick

Heh, wydaje mi się, że u nas w kraju znalazłoby się też dużo tego typu "morderców", tylko dostęp (np.do broni) już nie ten sam, a szkoda może by trochę się ludzie "z góry" ogarnęli:P
Inne poruszające filmy: klasyk-"Requiem dla snu", wstrząsający na faktach-"Snajper w Waszyngtonie-23 dni grozy". Jak coś się jeszcze przypomni to napiszę...:)

ocenił(a) film na 9
emka_33

Requiem dla snu niedawno sobie przypominałam (w głowie wciąż brzmi ta muzyka :D ), genialne widowisko ^^
snajper w waszyngtonie, hmm, nie słyszałam wcześniej, chętnie się przekonam czy jest tak dobry ^^

całe szczęście, że nie ma takiego dostępu do broni, bo bałabym się do szkoły iść O_O
z drugiej strony, jakby niektórym dać broń do ręki to na pewno by tym 'z góry' ogarnąć się pomogli, hehehe

dzięki jeszcze raz, wreszcie mam czas, żeby nadrobić zaległości filmowe ^_^
pozdrówka

Merrick

z pewnością poleciłabym "bang bang you're dead"

ocenił(a) film na 9
dysgrafka

może być ciekawie, już sam tytuł zachęca :D
dzięki bardzo ^_^

ocenił(a) film na 10
Merrick

"My dzieci z dworca ZOO" to jeden z moich ulubionych filmow stary i ciezko go dostac ale jak dla mnie jest swietny podobnie jak książka na ktorej jest oparty mówi o narkotykach głownie itp

Merrick

to ja ci polece z innej polki kilka fimow niekoniecznie o szkole, ale moze i tez.. "Wszystko o Lily Chou-Chou", "Lalki","Maria Full of Grace" i moze wystarczy te trzy ostatnimi czasy widzialelem z tych "ambitniejszych" pozdrowka.

ocenił(a) film na 9
2bad

Widzę, że lubisz filmy Takeshiego Kitano ^_^
Opisy na filmwebie sugerowanych przez ciebie filmów brzmią bardzo ciekawie, i w dodatku lubię kino azjatyckie. Z całą pewnością ich poszukam.
Dzięki ^_^

Merrick

No i Klass-Nasza klasa ;)
i np kidulthood i adulthood (2ga czesc)