2012: Koniec świata

2012 Doomsday
2008
2,6 6,3 tys. ocen
2,6 10 1 6304
2012: Koniec świata
powrót do forum filmu 2012: Koniec świata

Pomysł na film bardzo ciekawy,ale na pomyśle zalety tego filmu się kończą. Moge powiedzieć, że czuję sie oszukany i potraktowany jak idiota. Nie trzeba być naukowcem, żeby wiedzieć, że tornado przyjmuje postać pionową dzieki ruchowi obrotowemu Ziemi więc jakim cudem powstało w sytuacji jak Ziemia przestała sie obracać? Może widownia amerykańska nie grzesząca inteligencja się na to nabierze. Muszę też napisac o samym początku filmu. Zdziwiłbym sie gdyby nie było motywu deszczu, podstarzałego profesorka i nagle pojawiającej się znów w jego życiu dawnej miłości. Nuda do kwadratu. Jeśli ktoś lubi kino familijne w stylu serialu "Dotyk Anioła" z umoralniajacymi tekstami to polecam. Wszystkim innym odradzam. To jeden z najgorszych filmów 2008 roku.

ocenił(a) film na 1
qrzys_m

Obejrzałem film, do końca. I żałuje, że straciłem 01:24 h z mojego życia... Ten film ma tyle niedociągnięć, jest tak słaby, że nawet nie chce mi się o nim pisać. Lecz napiszę. By ostrzec innych:
1. Jak kolega wspomniał wyżej: Tornada są pionowe tylko dlatego, że Ziemia wykonuje ruch dookoła własnej osi
2. Przedostatnie ujęcie Ziemi - nie wzięta pod uwagę siła Coriolisa, a to raczej ważne
3. Śnieg pada to chyba temperatura poniżej 0C a oni chodzą po lesie w krótkim ubraniu i jeszcze siedzą na ziemi i w ogóle. Zero pomyślenia, gdyby 4 h szli w takim ubraniu na powietrzu o temp dajmy na to -5C to by im dupy odpadły
4. Przejażdżka tej blond sanitariuszki i mamy. Ciągle ten sam krajobraz, górzysty itp, a jak wyjechali na tę pustą drogę i dali kamerę z przodu żadnych gór w odległości 2 km, a przecież sekundę później wyjechali :/
5. Grad. Ok silny grad może wgnieść maskę dach itp no, ale żeby POJEDYNCZA kula akurat w niego wpadła przebijając przednią szybę...
No comment...
6. Znów grad - widać jak napier..la ten grad wokół nich a gdy kamera jest w aucie to widać wyraźnie słońce i brak kul gradowych...

Nudzi mnie wypisywanie tych błędów... Od groma ich jest!
Najgorszy film jaki widziałem w życiu!

Jako fan sci-fi i filmów sensacyjnych zawiodłem się niesamowicie. Liczyłem na wybuchy jakieś mega kataklizmy a tu były tylko 3 pod koniec kilkusekundowe...
Mały budżet
Słabi aktorzy
I co to w ogóle za zakończenie?
Jezu, spraw by ten świat się skończył jak mają takie filmy powstawać...

Dobra wyrzuciłem swoją złość :)
Pozdrawiam wszystkich!