0/10!! Jestem pod wrazeniem ze mozna wyrezyserowac taka bzdure... ten film to nuda nuda i jeszcze raz nuda plus fatalna gra aktorow, katastroficzne efekty specjalne i ogolem to oceniam na 0/10
Siema!
Tak czytam Wasze opinie i zastanawiam się czy obejrzeć ten film. Lubię filmy katastroficzne, o różnych kataklizmach itp. Na "FLOOD" się zawiodłem ... nieudolna podróbka Pojutrze. Zobaczymy co będzie z tym filmem ..... Na pewno skomentuję :D
to nie jest film katastroficzny tylko katastrofalny ;)
nie oglądaj, a jak już to na FFWD
totalna porażka, masakra jakaś, nuda to jedno, ale przede wszystkim STRASZNA BZDURA, jak trzeba mieć zryty beret, żeby coś takiego nakręcić??? nie polecam nikomu
Nie no .......... na "1" nie załuguje ....
na plus mogę dać ładne krajobrazy w tym Meksyku :D i to chyba wszystko. Gra aktorska na baaaaaardzo przeciętnym poziomie, momentami tragiczna.
Kilka momentów było tak beznadziejnych, niedorzecznych że .... padałem ze śmiechu! Ale zmusiłem się żeby film obejrzeć do końca!
Na przykład ten śnieg co padał .. padał padał padał padał a na ziemi go wcale nie było widać .....
Jak było to trzęsienie w lesie .. co tym puścił krzyż to był kwas! Dwie osoby go wciągały .. o on spokojnie mógł wyciągnąć rękę i lepiej złapać się tego krzyża .. durnota jakich mało.
W ogóle całość ..... Wielki Bóg znowu sprowadził potop na Ziemię. ...... ha ha ha ha !
dałem 3/10
minusów wyliczać nie będę bo to wszystko poza plusami :d
a na plus:
- krajobrazy w Meksyku
- sam początek filmu jak pokazali Ziemię i ten napis "Eart, 2012"
- napisy informujące ile zostało do dnia sądu :D
Jestem pod wrażeniem!! Dotrwałem do końca!! Uuuch... Kiedyś sobie wmówiłem, żeby zawsze filmy do końca oglądać, gdy się już zaczęły, czasem były z tym problemy, ale... Eeech... Są granice... Kurdę chyba łamię swoją przysięgę, jak znowu coś takiego spotkam, to boję się że monitor nie wytrwa mojego naporu rąk i nóg... Nic dodać nic ująć. Ale wiecie co, jednak coś mi się w tym filmie spodobało :D Już nigdy nie spotkam gorszego filmu! xD Nadal zostaję przy oglądaniu do końca! Jupi! Teraz się wezmę za filmy Uwego Bolla ;)
Mam nieodprarte wrazenie ze ten film to jest ta slynna seria która od razu pojawia sie na dvd i probuje zmylic ludzi tytułem. Nie pamietam jaka to wytwornia, ale wpiszcze na youtube I AM OMEGA, TRANSMORPHERS albo SNAKES ON THE TRAIN :) W sumie mozna powiedziec, ze nawet sprytne. Ta firma rozpoczela tworzyc seryjnie takie badziewia odkad okazalo sie, ze mieli prawa do tytulu WOJNA SWIATOW i wydali w tym samym czasie co film Spielberga i zarobili kupe kasy na dvd.
Cos w tych literach odliczających do dnia sądu było bo mi też się podobaly xD, ale dla mnie to tylko jeden plus więc 1/10.
Dialogi nie miały w ogóle sensu, nie moge znaleśc słów by opisać ten chłam.
film jest swietny!!!! 8/10, postarali sie .... a tak na prawawde to zgadzam sie z przedmowcami; juz lepszy film powstalby gdyby na 2 godziny zostawili wlaczona kamere gdzies w meksyku. Ta wichura tez niezal byl :D widac ze ktos dmuchal z boku kamery jakis puch dla przedstawienia wichury, gdy tym czasem drzewa prawie sie nie ruszaly ... szkoda ze tej kasy nie dali mnie zamiast wydac na film.
Powiem tak. wyciąłem w edytorze sceny o głupich pogadankach jaki to Bóg jest wszechmocny i dobry ze zbliżeniami twarzy żałośnie grających aktorów i zostało mi coś ponad 23 minuty samego filmu. to tyle. 1/10 za niezły początek.
ja dałam 2 za to, że mogłam się troche pośmiać :) To był chyba najgorszy film jaki ogladalam... :p
Ale dziadostwo ten film, nie dosc ze fabula zryta, gra aktorska gorsza niz w rumunskim filmie niskobudzetowym to efekty specjalne jak u uwe bolla :]
Po prostu wyrezyserowano jedno z najbardziej "medialnych" tematow religijnych w ostatnim czasie w kiepskim stylu
P.s. Njabardziej bawil mnie pan "archeolog" z krzyzem :D (metodyk dla wtajemniczonych :D)
Śnieg? To chodzi o te papierowe wióry, które nawet nie były porządnie rozdmuchane (jak "wieje" przed domem to kilka razy widać duże zbite kłębki papieru przepuszczonego przez niszczarkę...)? Daje -1/10 za marnotrastwo wszelkich zasobów.
no coż dobrze że na allplayerze można przesówać na strzałce w prawo 10 sekund do przodu więc po obejżeniu 20 pierwszych minut reszta zajęła naszczęście już tylko 5:P