Poleacm jak najbardziej dobry film, trzymajcy w napieciu, znakomite efekty warto obejzec go w kinie i nie sugerowac sie negatywnymi komentarzami kto lubi taki gatunek filmow napewno sie niezawiedzie ja daje 8/10.
Też polecam, ale radzę się nie nastawiać na film stricte katastroficzny. To raczej jest wysokobudżetowy film familijny. I tu czuje się niestety pewne rozczarowanie, bo film o takiej tematyce nie powinien być lekki i miły z banalnymi, pompatycznymi scenami.
Co do efektów specjalnych, są na bardzo wysokim poziomie, ale ich ilość i skala trochę wymyka się spod kontroli i po jakimś czasie przestaje robić wrażenie. No ale z drugiej strony jakoś trzeba było przedstawić tego typu apokalipsę.
Film zdecydowanie należy oglądać na większym ekranie (niekoniecznie w kinie).
jak dla mnie film przyzwoity ale bez szalu, fajne efekty specjalne, momentami troche nudny i zbyt dlugawy 7/10
heh a ja przez pomyłke ściągnąłem sobie 2012 doomsday z 2008 roku i to byłokompletne gów** mam nadzieje ze to bedzie lepsze
Ten film trzyma w napięciu??Jakim?Przecież to komedia wycieta z gry komputerowej. Były momenty, z których pół sali kinowej się śmiało - ja również
dokładnie śmiech był na każdej scenie miłosno-romantyczno-familijnej jak to się dłużyło... film mógłby być ucięty o jakieś 40 minut i byłby po prostu świetną apokalipsą i za to dałbym 9/10, a tak to 7 to max...
ps. aż szukałem strzałki do przodu na dialogach, w ogóle jakaś inna kamera to kręciła bo zdjęcia były jak z dokumentu wtedy...
no tez nie wiem jakie napięcie... jak koleś brylował miedzy walącymi się budynkami to co jakiś durny wulkan ma go zabić czy tez ma sie utopić w statku? Napięcie nikłe byłe no chyba, ze ktoś w gatunku tym nie siedzi;p ale takich czitów Cusacka nie widziałem jeszcze. Dużo niedorzecznych scen, wręcz absurdalnych. Ale sa też plusy ;] Harrelson i prezydent. Troche dobrego poczucia humoru, ale gdy w tyle umierają miliardy to tak sobie to współgra. A i zero trupów na parę miliardów ofiar to troche mało. Ledwie kilka śmierci pokazali. No ale miało to byc chyba dla dzieciaków. ;]
5 ;)
p.s
efekty dobre ale za krótkie ;]