PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=433913}

2012

2009
6,2 273 tys. ocen
6,2 10 1 273262
4,7 34 krytyków
2012
powrót do forum filmu 2012

nie warto wydawać kasy na kino, ale zobaczyć wypada, chociażby ze względu na efekty i wizję końca świata - są przytłaczająco-przerażające :)

ocenił(a) film na 7
Ma_Osoba

No to chyba na odwrót ;p Taki efekciarski film to tylko w kinie należy oglądać, bo na ekranie komputera to chyba, żadna frajda :>

ocenił(a) film na 7
zangetsu1990

a ja uważam że nie warto wydawać kasy by zobaczyc same efekty.

Ma_Osoba

Troszke dziwne podejscie. Oczywistym sie wydaje, ze na film "dla efektow" obowiazkowo sie idzie do kina. Wersje dvd mozna sobie przypomniec - jasne, ale efekciarskie kino tylko na duzym ekranie. Odzaluj te 15zl i przekonaj sie, ze wrazenia z tego filmu beda spotegowane.

Ma_Osoba

To zależy, ja specjalnie jechalem 120km aby oglądać to na naprawde wielkim ekranie w sumie tylko dla efektów ! takich filmów nie wolno oglądać na TV mniejszym niż 32" (oczywiscie w dobrej jakości)bo wtedy są kompletnie bez sensu ;p

ocenił(a) film na 2
ascorp

Film oglądany tylko dla efektów moim zdaniem mija się z celem. Tym bardziej jeśli nie jest w nim praktycznie zawarta fabuła. A doszły mnie takie słuchy. Czyli coś jak w Transformers 2. Do tej pory żałuje,że wybrałem się na ten film (transformers2) do kina. Jedynka była też naszpikowana efektami ,ale nie aż w takiej ilości, no i istniała jakaś "w miarę" logiczna historia. Może po prostu dzisiejsze efekty nie robią na mnie już takiego wrażenia jak za czasów Terminatora 2, Dnia Niepodległości czy amerykańskiej Godzilli.

Ma_Osoba

przy dzisiejszych wielgaśnych tiziorach, wypasionych amplitunerach i głośnikach, efekty równie dobrze można podziwiać w domu. :)