PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=433913}

2012

2009
6,2 273 tys. ocen
6,2 10 1 273265
4,7 34 krytyków
2012
powrót do forum filmu 2012

Boże !!!!!!!!!!!!!! jaki szajs.Efekty co prawda na 5 ale cała reszta to katastrofa. Że też John Cusack zgodził sie wystapić w takiej tandecie.
Kina powinny zwrócic za bilety.

ocenił(a) film na 2
tomcio1978

Zgadzam sie w calej rozciaglosci. To jeden z tych filmow obrazajacych
inteligencje widza. Takiej kichy az sie nie chce ogladac. Co za szmira!

maysee

ja też zgadzam się w 100%...

tomcio1978

Dokładnie. Przeżyłam nie małe rozczarowanie. Wchodząc do sali kinowej byłam nastawiona na coś przełomowego. Sądząc po recenzjach spodziewałam się, że będzie to coś innego- nowatorskiego, w odróżnieniu od reszty filmów katastroficznych. Najbardziej co mnie podirytowało to powielana fabuła. Schemat rodziny po rozwodzie, z dwójką dzieci i rodzicami, którzy rzekomo są w separacji do czasu "ocalenia". Czy już wszelkie pomysły reżyserów zostały wyczerpane? Mam wrażenie że od kilku lat z poziomem światowego kina dzieje się coś niedobrego. Nie wiem z czym to jest związane. Może mam za duże wymagania. Bynajmniej jestem rozczarowana.

ocenił(a) film na 3
tomcio1978

Szczerze, ten film jest jak bajaderka - zlepek wszystkich filmów katastroficznych w jeden, może i efekty specjalne robią minimalne wrażenie ale reszta powoduje, że ma się odruch wymiotny, widz jest gotowy wyłączyć film, bo nie da się tego oglądać.. Nie dziwię się, że ludzie wychodzą z kina w trakcie. Ja miałam dylemat na co pójść, czy na "2012" czy "Księżyc w nowiu". Ciesze się, że wybrałam ten drugi.