PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=433913}

2012

2009
6,2 273 tys. ocen
6,2 10 1 273252
4,7 34 krytyków
2012
powrót do forum filmu 2012

Moje pytania są takie:
Czy koniec nastąpi 22.12.2012 ja przewidzieli majowie???
Jeśli tak to skąd wiedzieli ???
Może historia się powtarza hmmm
Dlaczego świątynie mają wybudowane powyżej 2000m.n.p.m
(Może do tej wysokości sięgała woda ?? )
Co sie stało z Atlantydą i dinozaurami ???
Może faktycznie przypuszczenia astronomów staną sie prawdą ??

Jeśli sie o tym pczyta to i tak sie nikt niczego nie dowie ja troche w tym siedze i mi się to układa w logiczną całość o ile dane są prawdziwe.

ocenił(a) film na 6
Bardos4

w tym dniu kończy się ich kalendarz nic więcej. To tak jak programowanie zmian daty 29 lutego w komputerach, kalendarze dzisiaj opracowane maja być ważne do 2199 roku.. a co potem? Nowy film o skończeniu świata.

ocenił(a) film na 8
kisiel291

ooo nieee! ;D moim zdaniem kalendarz jak się nie mylę Aztecki nie został dokończony przez swojego twórcę i dlatego jest opracowany tylko? do 2199 roku ;)

ocenił(a) film na 8
Dziuniaaaa

sorry Majów ;p <blebleblebleeeeeeeeeeeeeeee>

ocenił(a) film na 7
Bardos4

ja tam bym chcial zeby byl koniec swiata nie zaslugujemy na zycie za duzo jest cierpienia nienawisci bolu na tym swiecie itp itd pewnie uznacie mnie za wariata ale tak sądze !

ocenił(a) film na 2
jastrzab123

WARIAT!!!
[zaaaaa krotkiiiiii][zaaaaa krotkiiiiii][zaaaaa krotkiiiiii][zaaaaa krotkiiiiii]

ocenił(a) film na 5
jastrzab123

ja też tak sądzę,np.to ostatnie zjawisko z "epidemią grypy" ,wszyscy do aptek sie rzucili w lęku o swoje życie hhehe naiwni,naprawdę ich życie jest takie super że boją sie je stracić?W Biblii podobno jest napisane że kto będzie chcial żyć ten umrze i na odwrót-Bóg zawsze działa na przekór.Ja mam takie szczęscie że pewnie jakby był ten koniec i wszyscy sie potopili to ja ocaleję:(.Powstaje wtedy pytanie- po co?

ocenił(a) film na 5
Bardos4

nie, nastąpi 21-szego.

znam przyjemniejsze i ciekawsze sposoby spędzania czasu niż szukanie informacji i rzekomym końcu świata.

Bardos4

Czy nastanie kiedyś złoty wiek, ze ludzie zaczną racjonalnie myśleć??
a) majowie wiedzieli tyle co i Adwentyści Dnia Siódmego i inne oszołomy,
b) historia sie nie powtarza
c) nie znam się na tej kulturze, ale podejrzewam, ze swiatynie były tak wysoko, bo bylo to związane w kultem Słońca. Po za tym to są raczej tereny wyżynne
d) Atlantydy nie ma i nie było, a dinozaury po prostu wyginęły jak wiele innych zwierząt i nie sa odosobnionym przypadkiem bo do tej pory mieliśmy bodajże 6 wielkich wymierań. Ludzi też to czeka, ale na pewno później niż za 3 lata:)
e) jakie przypuszczenie, jakich astronomów??

ocenił(a) film na 6
Bardos4

NO LITOŚCI stary!!! Jaki koniec świata? Nie wiem czemu ludzie w to wierzą