PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=433913}

2012

2009
6,2 273 tys. ocen
6,2 10 1 273259
4,7 34 krytyków
2012
powrót do forum filmu 2012

Oglądałem ten film i muszę powiedzieć, że mnie nie zachwycił..
Spodziewałem się czegoś lepszego. Efekty specjalne były dobre, lecz fabuła i "potok" zdarzeń w niektórych momentach były wręcz śmieszne.. (np jedzie koleś amerykańskim suvem i nagle przez szybe zabija go kulka gradu :DD - oczywiście jest to nie realne..(jesli ktos oglada "dogonić tornado" na discovery to wie dlaczego)) Dodam tylko, że było więcej takich scen. Zakończenie filmu (ocalenie świata) -scenarzyści pisali po kielichu (innego wytłumaczenia dla mnie nie ma, jakaś buszmenka urodziła dziecko w świątyni majów i ocaliła swiat, wulkany przestały wybuchać, huragany osłabły itd.. poprostu dla mnie żenada) Dobra, więcej już nie zdradzam. Ogolnie to polecem głownie dlatego, że reszta filmów w kinach jest jeszcze gorsza :D

Jesli ktos lubi gatunki katastroficzne to lepszym wyborem będzie "pojutrze" ale to już na dvd.

pozdr papa

pilot737

Premiera jest 11 listopada (od jutra) więc nie mogłeś go oglądać. Jednak wiem o jakim filmie piszesz 2012 Doomsday :)

cianekd_2

to niby skad wiem o tych sacenach? no wrozka mi nie powiedziała..
dla wyjasnienia, na torrencie premiera już była z tyd temu.. ;D

pilot737

No no a świnie latają ;] Nie chce cię martwić ale ja widziałem na torrentach straszny film 5 a okazało się to Epic movie :} WIęc w 100 % prawdopodobieństwa ogłądnełes 2012 doomsday;]

Pozdrawiam

pilot737

Ta a swinie lataja ;] Na torrentach ?! OMG. Wiesz jakie gówna dają na torrentach tylko że pod inna nazwą ;] Sam wiem. Straszny film 5 sciagnelem zdziwilem sie jak chuj ze juz jest ale tak naprawde okazalo sie to epic movie. ogladneles 2012 domsday;]

pilot737

To powiedz mi w którym momencie zauważyłeś scenę z plakatu, który jak byk leży obok tytułu filmu, który rzekomo oglądałeś i teraz komentujesz? Hmm... Czyżbyś tam tego nie widział? Oh... bo to nie ten film oglądałeś.

Myślałem, że nie można być aż tak naiwnym czy ślepym...

ocenił(a) film na 4
pilot737

Coś jeszcze Twoja opinia ma do powiedzenia?

GodFella

Taa ci którzy wierzą że obejrzeli 2012 serdecznie współczuje, a w ogóle mama wam powinna zabronić oglądać takie filmy dzieci z podstawówki.

inferno94_94

hehewhe, k.. rzeczywiście ;D

ocenił(a) film na 1
pilot737

w 2012 Emmericha nie ma żadnego gradu ani rodzącej buszmenki. nie było też huraganów. pozdrawiam.

stereo

Zal cie gosciu, pisze że się pomylilem to ty odpisujesz ze sniegu nie widziałeś.. teraz juz sam nie wiem co jest bardziej żalosne moja wtopa czy te odpowiedzi..