PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=97088}

21 gramów

21 Grams
2003
7,6 148 tys. ocen
7,6 10 1 147585
7,0 46 krytyków
21 gramów
powrót do forum filmu 21 gramów

wedlug mnie bardziej zasluzyla sobie na Oscara niz Charlize Theron. wczula sie w swoją role, gdy ogladalam film mialam wrazenie ze Naomi naprawde ma ze sobą jakies problemy;P
natomiast Charlize nie wysilila sie tak bardzo, w przeciwienstwie do jej charakteryzatorów;)...

ocenił(a) film na 10
_myslicielka_

Wydaje mi sie że mylisz się w jednej kwestii, nieprawdą jest że Naomi Watts bardziej zasłużyła sobie na Oscara, ponieważ nie zagrała lepiej a tak samo wyśmienicie, wydaje mi się że obie zasłużyły sobie na Oscara tak samo dobrze jednak to niemożliwe.

ocenił(a) film na 10
evil_5

Skoro jesteśmy przy kwestii Oscarów, to równie dobrze można rozważać decyzję Akademii o przyznaniu tej nagrody Seanowi Pennowi, który bądź co bądź był znakomity w swojej roli, ale wg mnie Bill Muray zasłużył sobie w równym stopniu na owe wyróżnienie genialną rolą w "Między Słowami". Jaki z tego morał?- Możemy zdać się na łaskę lub niełaskę członków Akademii, lub olać Oscary, gdyż nie zawsze są one przyznawane zasłużenie (przykładem może być Oscar dla "Rocky'ego", zamiast "Taksówkarza") lub właściwym osobom (przykładem może być Johnny Depp, aktor jakże znakomity, ale, możnaby rzec, niedoceniony prze Akademię).
Pozdrawiam

ocenił(a) film na 9
randomalna

zgodzę się z tobą w jednej kwestii - że nie zawsze akademia przyzwoicie rozdaje nagrody, johnny deep powinien juz dawno siegnac po oscara, chociazby za: edward nożycoręki, co gryzie gilberta grape'a (wspaniale zagrane postacie), niestety czasem pojawiaja sie dwa, trzy (lub wiecej) dobre filmy w roku i czlonkowie akademii maja naprawde sporą zagwostkę, komu dac tą prestiżową nagrodę
jednak nie zgodzę się z tobą, że "rocky" dostał nagrodę niezasłużenie, uważam że to bardzo dobry film (mówię o 1 części), oryginalny scenariusz i wspaniała reżyseria
"taksówkarz" podobał mi się równie mocno, gdyby dało się raz na 5 lat podzielić oscara na pół, chciałbym aby oba filmy je otrzymały
jednak podchodzę do wyborów akademii nieco sceptycznie i uważam że sama nominacja do oscara to spore wyróżnienie
ps. "23 gramów" znakomity, genialny i doskonały pomysł na rozcząstkowanie scen filmu - podziwiam reżysera
pozdrawiam

ocenił(a) film na 9
endullah

zgadza się, Naomi jest niesamowita.Jesli nie widzieliście to polecam "Mullholand Drive", tam to dopiero bryka ... :) pzdr!

ocenił(a) film na 7
_marla_

uwielbiam Naomi Watts ale chyba raczej Charlize bardziej zasluzyla na Oscara - jej rola brrrrrrr.... na dlugo zostala mi w pamieci...