PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=97088}

21 gramów

21 Grams
2003
7,6 148 tys. ocen
7,6 10 1 147587
7,0 46 krytyków
21 gramów
powrót do forum filmu 21 gramów

Nudziłem się bardzo na '21 gramach'. Często są obrazki jak ktoś siedzi i patrzy w otchłań nic nie mówiąc - po prostu nuda. Za częste cofanie się w czasie lub do przodu powoduje, że na początku filmu nie wiadomo o co biega. Jak dla mnie strata czasu. 4/10.

ocenił(a) film na 10
Red_7

" Za częste cofanie się w czasie lub do przodu powoduje, że na początku filmu nie wiadomo o co biega. Jak dla mnie strata czasu "

To się nazywa retrospekcja i właśnie po to jest wprowadzana do filmu aby przez moment nie było wiadomo "o co biega".
Wiele reżyserów stosuje tę technikę, na ogół z bardzo dobrym skutkiem.
Retrospekcja to bardzo dobry zabieg, pozwala widzowi na zabawę z filmem, rozgryzanie filmu, układaniu całej łamigłówki scen i sekwencji w kolejności. To bardzo przyjemna rzecz dla prawdziwego kinomaniaka.

Nie mów, że film jest słaby i nudny, bo tak naprawdę jest co najwyżej odmienny od twojego gustu. Każdy kto widział trochę kina czytał ,scenariusze powie Ci że film jest od strony warsztatowej, doskonały. Wykonanie również stoi na najwyższym poziomie. Jednym słowem to warto a nawet trzeba zobaczyć.