PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=97088}

21 gramów

21 Grams
2003
7,6 148 tys. ocen
7,6 10 1 147585
7,0 46 krytyków
21 gramów
powrót do forum filmu 21 gramów

Film był piękny,bardzo dobry.....ale gdzie jest zakonczenie???? Był taki moment w filmie gdzie ciało Cristiny leżało na powierzchni wody,czy myslicie że ona umarła????czy to było zakonczenie??? I co się stało w końcu z tym mordercą dziewczynek??wrócił do domu i co ??wiódł spokojne zycie??? jak myślicie ...........Prosze o wyjaśnienia

ocenił(a) film na 6
kontaktmarcin1

nie o to chodzilo w calym filmie.... trzeba bylo zwrocic uwage na to: recydywista cudem opuszcza wiezienie i ze skrajnosci popada w skrajnosc---) rzuca sie w wir wiary zbyt patentatycznie ja stosujac, sam nie wie kim jest i jak wykupic grzechy ktore popelnil dlatego oddalaja go od nauczania i nawracania wiezniow. i teraz nagle wydarza sie ten wypadek, kazdy mysli " jaki byl taki ijest" a facet bedac w drugiej skrajnosci nie potrafi sam sobie wybaczyc, wrocil do domu ale czy to bylo spokojne zycie???? facet kocha sie z zona i o czym myswli? zdazylo ci sie kochac i myslec o tym jak bardzo kogos skrzywdziles albo wyrzucac sobie bledy?? to nie spokojne zycie..... a teraz wez pod uwage dramat jego rodziny... albo jest niebezpieczny albo jest surowym balwochwalem, albo znowu zdezelowanym zagubionym czlowiekiem, obejrzyj ten film ale nie patrz na bieg wydarzen a na uczucia i psychike kazdej z tych postaci.... bo 21 gramow tytulowych to wlasnie ta uduchowiona czesc duszy, to wlasnie te rozwazania i psychika.. pozdrowki... napisz jak ci poszlo mallissa@tlen.pl

Mallissa

dzieki to bardzo wartościowe co napisałaś,ale interesował mnie w tym filmie każy szczegół,piszesz żeby nie patrzeć na bieg wydarzeń....oczywiście odczucia ludzkie są bardzo waże,rozumiem,wydaje mi się że zrozumiałem większość przesłania tego filmu ale zaciekawił mnie ten szczegół w basenie.......sam nie wiem chyba jeszcze raz oglądne :P
Pozdrawiam mallisa

ocenił(a) film na 9
kontaktmarcin1

Jezu, już drugi człowiek pieprzy o tym basenie. Ona się nie utopiła! Ona tylko pływała sobie na powierzchni. To jest normalne jak się zwiniesz w kulkę w wodzie to wypływasz na powierzchnię. Była tam sama, to takie dla podkreślenia tej samotności i innych takich. No, ale w każdym razie ona się nie zabiła. Powyżej jest podobny temat, gdzie jakaś dziewczyna się rozżala nad tym dlaczego ona popełniła samobójstwp...

ocenił(a) film na 9
Natos

Wydaje mi sie, ze samobojstwo przez utopienie jest niemozliwe (oczywiscie bez "pomocy" kamieni lub innych ciezkich przedmiotow). Osoba nawet tak zdesperowana jaka jest samobojca, nie jest w stanie wskoczyc do wody i udusic sie w niej...

kontaktmarcin1

Nie umarła,
morderca dziewczynek? Raczej sprawca wypadku, w którym zginęły. Tak, wrócił do domu.
Ale nie to ma największe znaczenie. Znaczenia nie ma kolejność wydarzeń, ale same wydarzenia - i stąd taki montaż.
Film można zrozumieć na wiele sposobów. Znajdź swój, a będziesz najbardziej usatysfakcjonowany.