PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=97088}

21 gramów

21 Grams
2003
7,6 148 tys. ocen
7,6 10 1 147595
7,0 46 krytyków
21 gramów
powrót do forum filmu 21 gramów

dołujący film

ocenił(a) film na 7

Zachowanie trojga głównych bohaterów po traumatycznych przeżyciach. Ile człowiek może znieść? Czy potrafi zachować elementy człowieczeństwa w skrajnych sytuacjach? Ile wiemy o sobie?
Można stawiać wiele podobnych pytań, ale po filmie oczekiwałbym również próby odpowiedzi. Ja nie znalazłem.
Zaraz będę zgłębiał Wasze opinie, może odkopaliście więcej...

ocenił(a) film na 10
tatus

Pytasz ile człowiek może znieść?Patrząc z perspektywy historii to bardzo dużo, a ile dokładnie to dowiaduje się w tejże sytuacji!Nie ma na to odpowiedzi - jakbyśmy się zachowali w podobnej i czy innej sytuacji.
Ile wiemy o sobie?To pytanie jeszcze trudniejsze!Jak powiem, że znam siebie to albo jestem idiotą albo psychicznie chorym.Czyli nie znamy siebie do końca.I może dobrze bo przynajmniej jest przed nami jakaś tajemnica, coś czego nie zrobimy to się nie dowiemy.
Dowiadujemy się o sobie patrząc w oczy innych ludzi.To w oczach naszych bliskich się odbijamy i w nich możemy się przejrzeć i odpowiedzieć sobie(tylko w części)jacy naprawdę jesteśmy!
A co do filmu to rewelacja i masz racje nie pozostawia obojętnym!Oby było więcej takich filmów!