PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=126239}

28 lat później

28 Years Later
2025
6,4 12 tys. ocen
6,4 10 1 11964
6,6 36 krytyków
28 lat później
powrót do forum filmu 28 lat później

Film mimentami naprawdę angażujący ale ogólnie większość rzeczy dla mnie nie działała przez masę glupot.

Np, cywilizacja po za wyspami Brytyjskimi istnieje, z jakiegoś powodu wysyłają tam swoich żołnierzy jednak nikt nie zauważył i nie uratował ludzi którzy żyją przez 28 lat na jakiejś wyspie xD

Plus nie logiczne zachowania postaci typu oszczędzenie uśpionego alfy lub zachowywanie się jakby podróż przez teren pełen zoombi była wakacjami niczym w drugim sezonie The Last of Us(chodzi o drugą połowę filmu).

ocenił(a) film na 4
Pain_Pan_Yeager

Sam film 5/10 maksymalnie ale ty go chyba nie widziałeś. Wszyscy doskonale wiedzą ze ludzie nadal mieszkają w UK ale wyspa jest objęta kwarantanna i nikt jej nie moze opuscic zeby uniknąć sytuacji z 2 części gdzie nosiciel nie wykazujący objawow na nowo zaraził cała populację.

ocenił(a) film na 5
oLaudix

Chodzi o tą osadę w której żyją nasi bohaterowie, nie możliwe że sobie tak zyją przez 28 lat odcięci od wszystkiego, nie ma szans że nikt się nimi nie interesuje(nawet nie muszą brać ich na kontynent) przez co muszą żyć w jakiejś ala średniowiecznej społeczności i wysyłać 12-latków do walki z zoombie XD

Po za tym nie ogladałem 2 ale słyszałem że seria została zretconowana i wcześniejsze wydarzenia są nie istotne.

Pain_Pan_Yeager

Ale co z tą osadą jest takiego niemożliwego? Jest na terenie kwarantanny. Kto miał się nimi interesować? Oni nie uciekliby z niej na łódce po za teren kwarantanny, bo raz są jakieś mocne prądy (było wyjaśnione), a dwa zostaliby zatopieni przez marynarkę, która patrolowała morze.                                Wszystko inne było wyjaśnione, że mają przejście, które jest zalewane raz na jakiś czas i często schodzą na ląd w poszukiwaniu różnych rzeczy, takich jak drewno chociażby.                                                        W filmie są odniesienie do drugiej części. W następnej pojawi się także Jim z pierwszej. Nic nie zostało zretconowane. 

Pain_Pan_Yeager

komantarz mimentami naprawdę angażujący ale ogólnie większość rzeczy dla mnie nie działała przez masę błędów:
cywilizacja poza...,
plus nielogiczne...

ocenił(a) film na 5
Pain_Pan_Yeager

To jest takii film ze jesli by go dostal do poprawy jakis dobry rezyser to by wycial absurdy dodal jeszcse wiecej dramaturgi i to by bylo wlasnie to.

Pain_Pan_Yeager

nie, jest na odwrót -  ty jesteś zbyt głupi na standardy tego filmu. niestety głupek na ogół nie wie, ze jest głupi, wiec powiem ci wprost - jesteś głupi. dlatego film wydaje ci się głupi.

poczytaj dziecko czym jest kwarantanna i może zrozumiesz że coś głupiego napisałeś i nie rozumiesz nic co piszesz, bo wydaje ci się, ze jesteś mądrzejszy niż ten film, ale jesteś po prostu zbyt głupi by go zrozumieć.