6,1 4,8 tys. ocen
6,1 10 1 4849
5,0 3 krytyków
4:13 do Katowic
powrót do forum filmu 4:13 do Katowic

Jak dla mnie film jest....za krótki i po za (słuszną skądinąd) zemstą nie wszystko jest tu jasne i przejrzyste dla widza. Kolejna niezła kreacja Więckiewicza i naprawdę wielkie brawa dla operatora za zdjęcia. U mnie mocne 6 na 10.

robben76

Słuszną ? Skąd wiadomo, że był winny ? Po uśmiechu ? paranoja
A jeśli był naprawdę niewinny ?? To kurna nie takie proste :/

ocenił(a) film na 6
pixi222

Ironia? Czy faktycznie się Zgadzasz?

robben76

Uważam, że jakikolwiek samosąd, zemsta są złe. To nie jest sprawiedliwość, uwłacza człowieczeństwu i praworządności. Prawnie wyrzekliśmy się takich metod, bo nie są zgodne z prawami człowieka i zniżają nas do poziomu zbrodniarza. Stajemy się takimi samymi ścierwami jak on.
Jasne, że też bym była wkurzona, że koleś sobie żyje bez kary, ale Prof. Jan Hartman, filozof: "Budzi się we mnie żądza krwi, ale na krótko. Zaraz sobie przypominam powód, dla którego nie rozmawiamy z przestępcami ich językiem."

ocenił(a) film na 6
pixi222

Jestem (szczerze) pod wrażeniem. I zgadzam się z Twoją wypowiedzią. Szacunek. Pozdrawiam.

robben76

:-) Pozdro

PS
Sam film fajny. Tempo dobrze zachowane, Więckiewicz jak zawsze świetny :)

pixi222

Dla mnie niedociągnięcie w scenariuszu. Przecież na początku mówią, że została zgwałcona więc wystarczy na podstawie spermy stwierdzić czy to on, ew. dna.

optimus128

Jeśli użył gumy to nic by to nie dało...

ocenił(a) film na 7
pixi222

Jednak ktoś go wskazał i odpowiadał przed sądem,a jeżeli tak - biorę na dna całe ubranie zgwałconej dziewczyny,wytrzepuję z niego wszystkie włosy i inne wszy,które potencjalnie mogły należeć do sprawcy i robię testy,osobiście nie wierzę,żeby gwałciciel przed takim aktem wcześniej zakładał gumę .
Odnośnie filmu - przyzwoita krótkometrażówka, i prawie zawsze na plus Wieckiewicz.

adamxx68

Niektórzy psychole dokładnie planują swoje zbrodnie...

ocenił(a) film na 8
robben76

Bo tu trzeba ruszyć głową i trochę pomyśleć. Nie na próżno jest napisane "film psychologiczny". Dla mnie krótki, konkretny, świetny. A do tego polska produkcja, dobry aktor i dobry temat. Oby więcej takich krótkometrażówek. Mocne 8/10

ocenił(a) film na 6
contowsky

O widzę, że trafił się nam kolejny intelektualista !!!!

ocenił(a) film na 8
robben76

Oraz osoba niezrównoważona. Wiesz, że więcej niż trzy znaki interpunkcyjne na końcu zdania stawiane przez kogoś mogą oznaczać zaburzenia psychiczne? Pozdrawiam :)

ocenił(a) film na 6
contowsky

Zgadzam się czytając takie komentarze jak twoje można zgłupieć