Jak dla mnie film jest....za krótki i po za (słuszną skądinąd) zemstą nie wszystko jest tu jasne i przejrzyste dla widza. Kolejna niezła kreacja Więckiewicza i naprawdę wielkie brawa dla operatora za zdjęcia. U mnie mocne 6 na 10.
Słuszną ? Skąd wiadomo, że był winny ? Po uśmiechu ? paranoja
A jeśli był naprawdę niewinny ?? To kurna nie takie proste :/
Uważam, że jakikolwiek samosąd, zemsta są złe. To nie jest sprawiedliwość, uwłacza człowieczeństwu i praworządności. Prawnie wyrzekliśmy się takich metod, bo nie są zgodne z prawami człowieka i zniżają nas do poziomu zbrodniarza. Stajemy się takimi samymi ścierwami jak on.
Jasne, że też bym była wkurzona, że koleś sobie żyje bez kary, ale Prof. Jan Hartman, filozof: "Budzi się we mnie żądza krwi, ale na krótko. Zaraz sobie przypominam powód, dla którego nie rozmawiamy z przestępcami ich językiem."
Jestem (szczerze) pod wrażeniem. I zgadzam się z Twoją wypowiedzią. Szacunek. Pozdrawiam.
Dla mnie niedociągnięcie w scenariuszu. Przecież na początku mówią, że została zgwałcona więc wystarczy na podstawie spermy stwierdzić czy to on, ew. dna.
Jednak ktoś go wskazał i odpowiadał przed sądem,a jeżeli tak - biorę na dna całe ubranie zgwałconej dziewczyny,wytrzepuję z niego wszystkie włosy i inne wszy,które potencjalnie mogły należeć do sprawcy i robię testy,osobiście nie wierzę,żeby gwałciciel przed takim aktem wcześniej zakładał gumę .
Odnośnie filmu - przyzwoita krótkometrażówka, i prawie zawsze na plus Wieckiewicz.
Bo tu trzeba ruszyć głową i trochę pomyśleć. Nie na próżno jest napisane "film psychologiczny". Dla mnie krótki, konkretny, świetny. A do tego polska produkcja, dobry aktor i dobry temat. Oby więcej takich krótkometrażówek. Mocne 8/10
Oraz osoba niezrównoważona. Wiesz, że więcej niż trzy znaki interpunkcyjne na końcu zdania stawiane przez kogoś mogą oznaczać zaburzenia psychiczne? Pozdrawiam :)