40 dni i 40 nocy

40 Days and 40 Nights
2002
5,9 30 tys. ocen
5,9 10 1 29972
3,7 11 krytyków
40 dni i 40 nocy
powrót do forum filmu 40 dni i 40 nocy

Powiem tak: Film pewnie się spodoba bogatym i rozpieszczonym gnojom co to byle płytki motyw ich zadowoli. Zwykły, szary zjadacz chleba raczej będzie poirytowany tym filmem i pewnie do końca nie dotrwa. Kur.. co to w ogóle za temat naszedł tego reżysera - abstynencja od bzykania? I to jeszcze porównana do 40 dni postu Chrystusa?! Najbardziej mnie rozłożyła scena jak ten "Main Hero" dostawał halunów z powodu długiego nie moczenia, co najmniej jak jakiś heleniarz niewidzący dłuższy czas swojej działki. Generalnie nędza i czarna dupa, a nie komedia, nie kupuje takiego badziewia - chcecie to oglądajcie i się zwijajcie :)

ocenił(a) film na 7
Ziembol

Hm. Jaki związek ma 'bogaty, rozpieszczony gnój' jak Ty to nazwałeś z płytkim motywem? Co tu ma do rzeczy warstwa społeczna?

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 7
Ziembol

Wiem, co miałeś na myśli. Po co te nerwy? ;)

Schokolade

Bo ja z założenia nerwowy jestem :) Norma, Don't worry, be happy :)

ocenił(a) film na 7
Ziembol

No chyba, że tak to wygląda. Trzeba było uprzedzić ;)

Ziembol

no i po co te wulgaryzmy? :P
mogles urazic wiele osob slowami 'glupi bogaty gnoj' wiec ocene ludzi
zostaw dla siebie

Ziembol

Każdy ma swój gust. Nie ocenia się co i dlaczego się komu podoba.

ocenił(a) film na 1
Ziembol

Zgadzam się debilny i nieśmieszny. Oglądałem bo w autobusie nam puścili. A scena jak kolo dostawał halunów... xD Dno 1/10

Ziembol

Po spoaobie pisania i braku powściągliwości w wypowiadaniu się publicznie już wolałbym komentarz od "bogatego i rozpieszczonego gnoja" niż to. Film jest zabawny, bez rewelacji. A agresja jaką 'Ziembol' atakuje ten film wydaje mi się, że wynika z jakichś osobistych problemów o których opowiada film... już samo nazywanie seksu "moczeniem" pokazuje z jakiego dołu intelektualnego wyszedl ten tekst.
pozdrawiam

Bilek

zgodze się, twórca posta to raczej prosty człowiek.
Co do tego jegmo 'moczenia' - to już wiadomo skąd ma złe skojarzenia z tematem wyżej wspomnianym - kończyły się tak jak kończyły.

filmweb składa w swoim imieniu kondelencje, a teraz Ziembol - ogarnij sie! ;)

Ziembol

heh nabuzowany debil i dres z ciebie śmieciu.Nie podskakuj bo cie jedną ręką złamie.Menelu jeden

ocenił(a) film na 2
Ziembol

Rzeczywiście poziom problematyki filmu, przybił mnie niczym Norek Tulipana. Bolesny i niespodziewany cios, choć dla niektórych z pewnością uznany za szczyt ekscytacji :D Płycizna to była niesłychana. Radocha z seansu dla markeciar i dresiarzy gwarantowana.

ocenił(a) film na 8
baraja_2

NIe uważam się za markeciare czy dresiarza, a film mi się bardzo podobał. Jeśli uważasz, że ten film był płytki, to wskaż mi komedię, która według Ciebie zasługuje na pozytywną opinię, nie ukrywam, że bardzo ciekawi mnie Twój wybór. Poziom problematyki KOMEDII nie musi być ambitny, żeby film był zabawny, bo zakładam, że właśnie to na celu ma każda komedia - być zabawną. A poza tym tu nie ocenia się widzów tylko sam film, nie masz podstaw, by oceniać ludzi po ich gustach filmowych, zakładam, że sam nie chciałbyś być w ten sposób oceniany. Gdybyś lubował się np. w horrorach, a ja uważałbym, że horrory są dla idiotów, którzy prowadzą nudne i monotonne życie i uznałbym Ciebie za taką osobą, według Ciebie taka opinia byłaby w porządku ? Opinia wysnuta na podstawie gustu ? Radzę zmienić metody oceniania ludzi ? Albo po prostu z tego zrezygnować pozostając przy opinii na temat samego filmu : )

ocenił(a) film na 2
Ziembol

Powiem tak, założyłem tutaj konto tylko po to, żeby uprzedzić innych: NIE
OGLĄDAĆ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Już lepiej
wyprowadzić psa sąsiadów, albo wyplewić klomby w mieście.

Ziembol

Moze i dosadnie ujete, ale taka jest prawda. Gosciu lata ze wzwodem przez pol filmu porownujac swe meczarnie do tego co przezywal Chrystus (!) i cos takiego ma tu ocene 'powyzej 6'! Smutny jest gust 'ogolu'.

użytkownik usunięty
patrick_ko7

Zgadzam się, film żenujący, nie posiadający w zasadzie żadnej sensownej fabuły... Wyimaginowana męka (nie jestem facetem ale 40 dni to chyba nie jest aż tak dużo), uprawianie seksu za pomocą kwiatka... litości! Dałam 1, bo wg. mnie to kompletne nie porozumienie. Jedynkę postawiłabym także założycielowi tematu za komentarz pozbawiony sensu i przepełniony nieuzasadnioną agresją.

heh... Jesli twoje doznania seksualne ograniczaja sie tylko do wchodz zrob swoje i daj mi spokoj to faktycznie, twoj poglad bedzie prawidlowy. Natomiast stwierdzenie, ze nie mozna komus dac przyjemnosci poprzez dotyk, czy to kwiata badz czegos innego jest stwierdzeniem nie popartym ani wiedza ani doswiadczeniem ( z twojej strony) ;]
tak jak ktos przywolal ten krytyczny punkt, KOMEDIA nie potrzebuje specjalnej i wielce sensownej fabuly, natomiast ma smieszyc. Czy chociazby hot shots nie jest smieszne xD? razi glupota, ktora jest niestety smieszna.
poszerz swoje choryzonty, gdyz jakby nie patrzec jestes ograniczona, takze zdejmuj klapki z oczu i spojrz na swiat z troche innej perspektywy.

ocenił(a) film na 1
patrick_ko7

to porownanie do Chrystusa szczegolnie pod koniec jak lezal skuty w lozku bylo naprawde idiotyczne. Film nudny nie moglem sie doczekac kiedy sie skonczy ale z c ciekawosci chcialem zobaczyc co wyjdzie na koncu. Daje AZ DWA pkt bo troche smiesza te debilne teksty.

ocenił(a) film na 1
Ziembol

zgadzam się - debilny i nieśmieszny .. :) i bardzo płytki.

Ziembol

Mimo iż nie oglądałem do tej pory tego filmu (a do komedii mam dość ostrożny stosunek, a w szczególności do tych tzw. młodzieżowych, robionych z "nielatami" i do nielatów chyba wyłącznie adresowanych) to sądząc po tym co tu przeczytałem bez jakiego kolwiek żalu sobie podaruję to dziwadełko. XD Generalnie uważam, że tego typu filmy jak opisywany czy np. "Stary gdzie moja bryka" lub przytoczona gdzieś w dyskusji seria "American Pie" wogóle nie powinny powstać!!! Bo to poprostu wręcz obraża moją inteligencję!! Chociażby. Całe spektrum tego typu filmów to obrazy robione z bandą debili (lub robiących takich z siebie) dla debili w celu wyciągnięcia od nich kasy. Od razu zastrzegam żeby ktoś komu ewentualnie podobał się ten film lub inne przytoczone przeze mnie, nie zagrzmiał swiętym oburzeniem bo poczuł sie dotknięty. Chodziło mi wyłacznie o zcharakteryzowanie zjawiska, a nie jakieś indywidualne wycieczki, gdyż nikoga z "was" osobiście nie znam i pewnie nie będę miał przyjemności poznać.
To jednak prawda jak ktoś powyżej napisał, że krew się burzy jak widzi się ogólną ocenę tego typu produkcji, jednak ktoś te oceny jednak wystawia. :( I nie mam na myśli tego aby brać w obronę tych co stawiaja serducha przy takich filmach, bynajmniej!!! (pewne wskazówki nieco powyżej :)).
A co do autora tematu to może ofszem język ma kwiecisty, a charakter wybuchowy (mam nadzieję, że nie dałby mi w mordę za samo krzywe spojrzenie :):)), ale w końcu co najmniej dwie wypowiedzi powyżej na jego temat były utrzymane w podobnym tonie, a według mnie i drastyczniejszym jednak jakoś nikt z tego powodu w egzaltacje nie wpadał !!! A co prawda słowa autora może i ostre, ale bliskie prawdy i polizały nieco pewien problem "społeczny", o którym nie miejsce żebym dalej roztrząsał.
Ja osobiście nie jestem bogaty ani za gnoja się nie uważam, a o płytkości to już nie mnie sądzić lecz otoczeniu więc generalnie urażony się nie poczułem (chociaż uważam respons autora za co najmniej nie przemyślany, bo do głównego tematu w zasadzie nie ma się co przyczepić).
Nie mówię, że tutaj ale ogólnie na filmwebie trafiają się nieco przeintelektualizowane głosy ocierające się o egzaltację świętego oburzenia jak tylko ktoś (nie mówię że sadzi wulgaryzmy bo to mnie również irytuje, tym bardziej, że osobiście potrafię napisać wszystko, nawet tak żeby kogoś do białej gorączki doprowadzić bez ich używania) wyrazi swą opinię w nieco drastyczniejszy sposób, a już nie daj Boże choć na jotę odbiegnie od ścisłej materii tego serwisu. Oczywiście możemy wszyscy rozmawiac o chmurkach, zajączkach, kurczaczkach itp i to zapewne w pełni by satysfakcjonowało siedmio czy dziewięcio latków którzy tu zaglądają i oczywiście ich mamy, no ale po pierwsze jak to by było strasznie nudno, a po drugie takie maluchy to wogóle nie powinny mieć dostępu do neta bo się szybciutko uczyć przestają i dwujeczka za dwujeczką w szkole się sypie, a przesto wzrasta poziom frustracji i u dzieci i u ich rodziców i już wulgaryzmy na filmwebie gotowe! :):) Więc nie grzmijmy tak z byle powodu jak obecnie spora ilość publikatorów z racji przejazdu papamobile czy komiksu o Chopinie, w którym nota bene nie pojawia się żaden wulgaryzm, a co najwyżej jego synonim (a co już każdy sobie wyemanuje to już jego problem :)).
Wyważenie jest potrzebne zarówno po jednej jak i po drugiej stronie.
PS
Nie prawdą jest, że nie można oceniać kogoś po tym co np. ogląda i dochodzić do pewnych wniosków bo wszystko co robimy świadczy o nas i generalnie buduje nasz wizerunek w oczach innych bez znaczenia co sami o sobie myślimy. A szczególnie upodobania generalnie nazwijmy to ze sfery intelektualnej świadczą również o naszym, nazwijmy to poziomie. Wiec nie bujmy się oceniać byle by robic to tak żeby za bardzo nie odbiegać od pewnych (czytaj wysokich) standardów!
POZIOM RIPOSTY W STOSUNKU DO KRYTYKI DOPIERO ŚWIADCZY O NAS NA PRAWDĘ :):):)

ocenił(a) film na 7
gandalfszalony

Rzeczywiście możesz doprowadzić człowieka do białej gorączki bez pisania wulgaryzmów. Wystarczą ortografy, od których człowiekowi robi się słabo.

Poza tym Twoja wypowiedź jest za długa jak na osobę, która nawet nie oglądała tego filmu.

ocenił(a) film na 8
Ziembol

O i mamy tu do czynienia z kolejnym czy też z kolejnym debilem który ma uraz do bogatych warstw społecznych o któych w tymże filmie nic nie wspomniano, a to świadczy jakim ten gość co zakładał ten debilny temat jest połmózgiem i prawiczkiem.

Do tych co piszą tutaj że film jest debilny i płytki - zapytam was a co w nim jest płytkiego i debilnego ?

Jeśli myślicie że sex jest płytki to jesteście prawiczki i dziewico-zakonnice w wielkim błędzie...
jeśli myślicie że czterdzestodniowy post jest debilny to jesteście w błędzie ignoranci i niewierni...

I na koniec rada jeśli jesteści kiepscy w swoim życiu seksualnym to nie udzielajcie się na tematy poruszające temat seksu bo zaniżacie radykalnie ich poziom i robicie z siebie debili a przykładem tego debilizmu jest Ziembol i Karolina.88.

ocenił(a) film na 8
Ziembol

zazdrosc bo jestem BOGATY $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$

ocenił(a) film na 8
adiman

Każdy może być bogaty w internecie.

tomucho77

az obejrze ten film po przeczytaniu waszych wypowiedzi. nigdy nie bylam fanem komedii ale American Pie mi sie podobal ale o ile pamietam tylko te pierwsze czesci. O to wlasnie chodzi, ze ma byc smieszny a przy tym moze i glupi a nie smieszny z gelbokim przeslaniem......czy Benny Hill albo jakies tam inne tego typu serie mialy byc madre albo miec jakies przeslania? bez przesady.......a jednak ludzie rwali boki i na pewno nie sami idioci. ja akurat nie bylam nigdy fanka Benny Hilla. zobacze ten film i napisze :)

laluna123

niestety nnawet nie jest smieszny. temat moze i blachy ale na komedie dobry, tyle, ze to nawet nie byla smieszna komedia. na American Pie usmialam sie niezle a tutaj slabiutko. a szkoda bo bardzo lubie Josha :)