PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=628324}

6 kul

Six Bullets
2012
6,3 8,2 tys. ocen
6,3 10 1 8233
5,6 5 krytyków
6 kul
powrót do forum filmu 6 kul

Ślepe naboje.

ocenił(a) film na 4

Film stoi na słabym poziomie i jeszcze te błędy (tj. w jednej scenie bohater mówi, iż nie umie posługiwać się bronią, a w kolejnej strzela z karabinu aż miło - brrrr). Owszem jest to najlepszy film JCvD od 10-15 lat ale ogólnie słabizna straszna. U mnie 4 na 10 tylko z sentymentu do van Damme.

ocenił(a) film na 10
robben76

Bez komentarza.

ocenił(a) film na 3
robben76

Bez przesady aż tak dobry nie jest :D

ocenił(a) film na 4
Dude_

OKi masz rację 4. to za dużo ;)

ocenił(a) film na 10
robben76

Jezu,weźcie się ogarnijcie.Na słabym poziomie to wy stoicie.A co do tego,że się przywaliłeś to tego,że tamten się bronią nie umię posługiwać to nawet nie skomentuję.To jest film człowieku,trochę fantazji.

ocenił(a) film na 4
aza_0_9_z_

To Ty się ośmieszasz swoim postem. Według Ciebie np. strzelanie to taka prosta i oczywista rzecz to może umówimy się na strzelnicy i zobaczysz jak to jest….w „realu”. A co do fantazji to nie ten gatunek filmowy „słonko”. Tu ma być akcja, ale choć trochę poparta realizmem.

ocenił(a) film na 10
robben76

Wszystkiego tak się będziesz na filmach czepiał?Rozumiem,że chodzi ci o błędy i luki w fabule.To się często zdarza.Ale sam film pod względem wykonania(scen walk,akcji,strzelanin)jest bardzo realistyczny.Ja tak uważam.

Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 4
aza_0_9_z_

Wszystkiego nie, ale są pewne granice…”wybaczalności” na rzecz efektywności sztuk walki, czy widowiskowości strzelanin, ale akurat tu tego mi zabrakło. Choć jak zauważysz w moim pierwszym poście uważam, że jest to najlepszy od 10 – 15 lat film JCvD, acz daleko mu do takich jego „perełek” jak „Podwójne uderzenie”, czy choćby „Lwie Serce”. Pozdrawiam Cię aza 0 9 z

ocenił(a) film na 10
robben76

No,jasne.Te starsze filmy były zupełnie w innym stylu,a ten jest bardzo dobry w swoim gatunku.To znaczy,że zawsze się zachwycam jak ten film oglądam,bo jest rewelacyjny.A tak poza tym to ja nie lubię porównywać filmów-Podwójne uderzenie świetne,Lwie serce świetne i 6 kul świetne.Każdy ma swój styl.

ocenił(a) film na 10
robben76

A tak poza tym,strzelałem już kiedyś,tylko nie na strzelnicy,ale prywatnie ze śrutów i całkiem dobrze mi szło.A wiesz ten gość na filmie miał taki maszynowy bardziej to łatwiej trochę może niż z takiego normalnego.Tak do końca to się na broni nie znam.

ocenił(a) film na 4
aza_0_9_z_

Tak się składa, iż ja pracuję w służbach mundurowych i co nie co wiem o broni, i fakt z maszynowego łatwiej trafić bo jest…dłuższa lufa i niewielki ruch ręką nie powoduje tak kolosalnych różnić jak np. przy pistolecie. Ale jest jedno ale, lepiej strzelać „pojedynczo”, a nie serią bo karabin swój odrzut ma i wtedy…klops.

ocenił(a) film na 10
robben76

Dzięki za dobrą radę.

ocenił(a) film na 9
robben76

Kolejny szczeniak który wychował się na serii Call of Duty i biadoli o znajomości broni palnej. Człowieku z czym do ludzi.

ocenił(a) film na 4
wojtek9569

Chłopcze z czym do ludzi! Akurat pracuje w służbach mundurowych i wiem co jest grane, a Ty co zapewne broń widziałeś tylko w TV lub filmach? To daj sobie spokój!

ocenił(a) film na 9
robben76

Nie jestem twoim chłopcem więc daruj sobie te durne gadki, te historie o służbach mundurowych też sobie odpuść bo dzieci +12 się nie słucha..

ocenił(a) film na 4
wojtek9569

Patrząc na to, ile czasu zajęło Ci sklecenie tego zdania to raczej ty masz (12-17) naście lat i określenie „chłopcze” i tak było z mojej strony milsze niż…. szczeniak, którego to użyłeś wobec mnie, więc oszczędź mi podobnych komentarzy.

ocenił(a) film na 9
robben76

W końcu pracujesz w służbach mundurowych jako kucharz więc znasz się na broni haha

ocenił(a) film na 4
wojtek9569

Lepiej być kucharzem w służbach niż siedzieć cały dzień w kapciach i dresie przed TV.

wojtek9569

"W końcu pracujesz w służbach mundurowych jako kucharz więc znasz się na broni haha"

Widziałeś "Under Siege" ?
Nie lekceważ kucharzy cwaniaczku.

robben76

Sądzę, że po roku 2000 najlepsze co było z nim to:
In Hell 2003
JVCD 2008
Krzyżowy ogień 2011
6 Kul 2012
Niezniszczalni 2 2012