PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=628324}

6 kul

Six Bullets
2012
6,3 8,2 tys. ocen
6,3 10 1 8233
5,6 5 krytyków
6 kul
powrót do forum filmu 6 kul

Uwaga: SPOILER
Pierwsze 2/3 filmu to całkiem przyzwoite kino akcji. Van Damme daje radę. I całkiem dobrze mu wychodzi rola zawodowego killera, ale kiedy to rodzice Becky wzięli sprawy w swoje ręce i zaczęli sobie radzić ni stąd ni zowąd, nie gorzej niż Van Damme, to poziom filmu wszedł w klasę C. Co za głupi pomysł w scenariuszu...
Szkoda

ocenił(a) film na 7
JakBym

to samo mnie zraziło ...gość(ojciec) najpierw pistoletem mówił że nie umie się posługiwać potem z AK47 napieprzał jak zawodowy żołnierz,,,ale mimo to Van Damme zagrał zajebiście w porównaniu do kopanin dawnych w których występował

ocenił(a) film na 4
hanibal

I ja również mam takie same odczucia. Ogólnie to film był bardzo źle poprowadzony, kompletnie nie angażował widza, spieprzył chyba scenarzysta. A Van Damme owszem daje rade ale wole kiedy walczy wręcz a nie przy użyciu broni palnej ;] "Assassination Games" było znacznie lepsze.

ocenił(a) film na 7
tomekd

muszę oglądnąć ten Assassination Games bo nie widziałem ....tu już nie chodzi o samą walkę ale o kunszt aktorski który w owych kopaninach co mówisz że je wolisz jest kiepski po prostu ...w 6 kulach zagrał swą rolę zrytego psychicznie najemnika specjalistę od "brudnej roboty " bardzo dobrze i tylko dla tego oceniłem film tak wysoko ...i z reszta mam słabośc do Legii Cudzoziemskiej ;)

ocenił(a) film na 4
hanibal

Van Damme nieźle popisał się w "Skazanym na piekło", najlepsza jego rola moim zdaniem jeśli chodzi o talent aktorski. W ogóle to doszedłem do wniosku, że Van Damme zawsze starał się przykładać do swoich ról, nigdy nie grał na "odpieprz", polecam właśnie obejrzeć jego ostatnie filmy, gdzie mniej kopie a właśnie więcej "gra".

ocenił(a) film na 4
tomekd

W sumie to staram się na bieżąco oglądać filmy z Van Dammem bo po prostu lubie tego gościa i musze powiedzieć, że ostatnio nieźle sobie radzi, jednak martwi mnie właśnie skromna ilość jego popisowych kopniaków, od dzieciaka robiły na mnie wrażenie ;]

ocenił(a) film na 7
tomekd

tak ...skazany na piekło również dobrze wypadł ...a co do kopanin to już lata nie te,dawno Van Damme był mozna powiedziec idolem obok Arniego i Stallone bo za młodu również kręciły mnie filmy typu "Lwie serce" czy "Kickbokser" lecz z wiekiem człowiek już więcej od kina oczekuje

ocenił(a) film na 5
hanibal

kurczę, chyba mam podobnie... :)

ocenił(a) film na 4
JakBym

No ja tak samo ale nie ma co oczekiwać cudów bo tego typu filmach, wiadomo skromny budżet itp.. Ja staram sie przymykać oko na niektóre rzeczy ale też doceniać chęci twórców i zaangażowanie aktorów. W przypadku "6 kul" wyszło przeciętnie, ale np. ostatnio oglądałem "Uniwersalnego Żołnierza 4" i zostałem pozytywnie zaskoczony, wyszło chyba nawet lepiej jak przereklamowani "Niezniszczalni 2".

ocenił(a) film na 5
tomekd

Miałem najnowszego Uniwersalnego Żołnierza nie oglądać, spodziewając się jakiejś chały, ale skoro mówisz, że nie wyszedł tak źle, pewnie z sentymentu rzucę na niego okiem :)

ocenił(a) film na 5
JakBym

Wcześniej namierzają gościa po telefonie, ale dziewczynki telefonu nie namierzają . Duże niedopatrzenie

ocenił(a) film na 5
foktartek

właściwie nie wiem czemu, nie można przeanalizować scenariusza ponownie, aby te rażące błędy poprawić. Czasem da się na nie przymknąć oko, a czasem psują cały film...