PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=32358}

8 Mila

8 Mile
2002
7,3 196 tys. ocen
7,3 10 1 196479
6,5 41 krytyków
8 Mila
powrót do forum filmu 8 Mila

Jest to najlepszy film jaki w życiu widziałam, a było ich sporo. Jeszcze żaden inny tak mnie nie poruszył i nie wpłynął na mnie jak ten. Pokazuje on miasto Detroit takie, jakie jest naprawdę. Ludziom, którzy żyją "na szczęśliwych przedmieściach ślicznego, słonecznego miasta" ukazuje, jakie naprawdę jest życie niektórych ludzi. Pokazuje życie w podziemiu, na ulicy. Wszystko jest tu realistcyzne, a pozatym świetna gra aktorów i fenomenalna muzyka. Film ma też niezwykły morał: "Choćby nie wiem co gadali na twój temat i jak bardzo byś się różnił od reszty, zawsze dąż wytrwale do celu." Eminem to naprawdę niezwykły przykład, jak można odbić się "od samego dna". Mówię tak też dla tego, że jestem jego wielką fanką. Pozdro dla wszystkich fanów Ema. Film polecam, jest świetny!A szczególnie tym, którzy krytykują Eminema, a słyszeli jego jeden tekst czy kawałek. Ten film pozwala im zobaczyć, przez co musiał on przejść, aby być teraz tym, kim jest.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 10
emu_

Ale jakby od dobrych gwiazd nie zaczynał to by nie był taki znany.

Tak, a wiesz, że coś takiego jak freestyl to codzienność w Detroit?? A poropo tej małpy to nie czaję.

Nie wiem, dlaczego według ciebie słowa EminEma nie są zgodne z prawdą. Okłamał cię kiedyś, że tak sądzisz?? Nie zakładam, że ty tego nie przeżyłeś - no ale chyba nie przeżyłeś prawdziwej miłości, bo jak kogoś kochasz na zabój to zrobisz wszystko. Zresztą EminEm ciągle się z tą dziwką schodził tylko dla dobra ich córki, bo miał nadzieję, że może uda mu się jej zapewnić normalną rodzinę.

Po pierwsze, EminEm cię wcale nie obraża - dobrze obaj wiemy, że tego wywiadu nie masz, a w MTV też go nie widziałeś. Nie ma to jak zawzięci antyfani, no ale dobra. Mało inteligętny - a co, badałeś mu poziom IQ??
"lalus ktory macha mikrofonem" , "wszyscy z nich to sa nieroby i debile" - nie, to wcale nie jest obraza?? No wiesz, co do tego że ja piszę różne głupoty to uwież, że ty też masz momentami niezłe odpały :D

Ja też proponuję czytanie ze zrozumieniem. Ja napisałam: "To tak jakbyś oskarżył "Malboro" o to, że przez nich palą trzynastoletnie gówniarze. A przecież dziecku nikt papierosów nie sprzeda.", czyli że dziecku papierosów nikt nie sprzeda, a ty napisałeś: "nikt nie sprzedaje fajek 13 latkom, gdzie ty mieszkasz ze tak masz ?". No sory ale dla mnie hip-hop to jedna z najcięższych prac. Dowód?? Stań przed lustrem i zarymuj do byle jakiego podkładu, nie łamiąc sobie przy tym języka.

Jackson był czarny. I poszedł na łatwiznę - EminEm w przeciwieństwie do niego pogodził się ze swoim wyglądem i se przeszczepów skóry nie robił. Więc kto tu mówi, że EminEm wybrał łatwą drogę??

No i w tym momencie znowu masz obraz na temat wypowiadania się o czymś, o czym się nie ma pojęcia - "oskary od oolo 1995 roku sa ustawiane, kazdy krytyk filmowy ci to powie, oczywiscie mowie o 1 i 2 planowych rolach oraz rezyseria i najlepszy film" - a Em nie dostał oscara za to, co wymieniłeś :D

"nie bedzie krolem po smierci" - zostawmy ten temat, bo tu się możemy do końca świata sprzeczać a nie przekonamy się. No, miejmy nadziję, że jeszcze długo się nie przekonamy.

Ale pier*****eś na koniec. Myślałam, że napiszesz coś bardziej inteligentnego. Chciałeś, żebym ci podała to, co w Emie jest niepowtarzalnego, więc to zrobiłam. Już bardziej "na poziomie" od takiego komentarza byłoby zostawić ten temat w spokoju. Obaj wiemy, że Em dla bardzo dużo młodych, rumujących talentów stanowi przykład, więc nie mów, że inny raper nie miał by czego powtarzać.

ocenił(a) film na 1
Eminem11

przewaznie promotor znajduje jedna prawdziwa gwiazde, potem jak jest dobry to produkuje 2-3 gwiazd, potem to sa plotki.

bylas w ditroit ze wiesz o tym ? czy tylko czytalas ?

czlowiek ktory mowi zeby zarobic niekoniecznie musi mowic prawdy, dlatego nie wierze mu co mowi, bo w 60% co mowi jest nei zgodne z jego pkt widzenia!

no nie wiem czy wiesz ale jest takie powiedzenie "od milosci do nienawisci jest jeden krok". pozatym zachowuje sie jak zony alkoholikow, jego wybor, wsumie masz racje bo czesto ludzie na sile robia to czego nie mieli!

powiedz mi po kiego grzyba mialbym miec ten wywiad? zeby ogladac go caly czasz? oboje wiemy ze nie chcesz nawet takiej mysli do swojej swiadomosci przyjac, ale wesz ze jest to mozliwe, bo wiesz jaki ma jezyk i co moze zrobic dla kasy!
nie ma to jak slepi i glusi fani :)

nie musze badac mu IQ zeby wiedziec ze nie jest inteligentny!

no wiesz rozumiem ze dotykam sprawy ktora kochasz, ale taka jest prawda. nic poza hip hopem nie umieja ! chyba ze krasc i byc w gangach jak np snoop dogg!

chcesz dowodu? naucz sie na jedno zaliczenie na rawie 3 ksiazek po 500 stron w jeden tydzien, albo z operuj czlowieka np. wyciecie migdalow. stane i myslenie nad rymami to nie jest trudna praca. prawda ze wymaga pracy i talentu, bo nie ukrywajmy ale sa to artysci tak jak pisarze czy malarze, musza miec talent! ale nie mow mi ze to jest jedna z najciezszych prac bo oboje wiemy ze sa trudniejsze i jeszcze bardziej trudne zawod!

jakscon poszedl na latwizne? zmienil kolor skory jak juz byl krolem popu, wiec to ze zmienil kolor skory nie swiadczy ze poszedl na latwizne, poprostu chcial zlikwidowac swoje kompleksy!
a o eminemie nic europa nie slyszala dopoki nie zaczal robic skandali !

fakt dostal za piosnke, moj blad!!!

nie podalas mi nic co by bylo nie powtarzalne, co to za problem wymyslic 2 osoby i o nich rapowac ?! kazdy to bedzie mogl powielic. i wlasnie tu nie rozumiesz: nie chodzi o to co moglby powtarzac tylko to co jest nie do powtorzenia. cos unikatowego. wiem zejes wzorem i ubolewam nad tym, ale coz jedni moga miec za boga drudzy za blondyka ktory wymachuje jezorem i mikrofonem. nie twierdze ze wszystkie jego piosenki sa zle, ale wiekszosc 95% jest poziomu ponizej 0.

ocenił(a) film na 10
emu_

Naprawdę uważasz, że Dre wypromował 2,3 raperów??

Jeśli już chcesz wiedzieć, tak jak wcześniej pytał się mnie JoineMe to w Detroit nie byłam, ale byłam w Kasas City przez 2 lata. Mieszkałam tam przez 2 lata, bo moja babcia (jej matka była Amerykanką), która tam mieszkała zachorwała na nowotwór i moja mama musiała się nią opiekować. Kiedy tam pojechałyśmy miałam 9 lat, a 29 lipca kończę 18 więc o szczegóły mi się nie pytaj. Zainteresuj się trochę kulturą hip-hop'u, a pozatym wystarczy poczytać w dziale ciekawostki:
1. "Sceny w klubie "Shelter" kręcono w pustym magazynie, bo PRAWDZIWY KLUB "SHELTER" w St. Andrews Hall źle wyglądał i nie pasował do tego filmu."
2. "Bohater Future jest bardzo mocno wzorowany na raperze Proof z grupy D12. Odzworowane jest tu wszystko - to, jak zdobywał swoje imię, A TAKŻE TO, JAK PROWADZIŁ WALKI. Poza tym, Proof gra w 8 Mile rapera walczącego na słowa z Rabbitem." - to chyba o czymś świadczy?? Zresztą niekoniecznie na filmweb, ale na innych stronach tego typu możesz przeczytać coś takiego, że w pracy nad freestyl'ami reżyserowi pomagały osoby, które NA CODZIEŃ OBSERWUJĄ HIP-HOP'owe walki.

Podaj przykład.

EminEm zchodził się z nią 1000 razy dla dobra córki i tyle. Patrz, piosenka Mockingbird: "Hailie, wiem że tęsknisz za mamusią i ze tęsknisz za tatusiem kiedy mnie nie ma, ale chcę dać ci życie jakiego sam nie miałem"

Ech... oboje wiemy, że ty tego wywiadu ani nie czytałeś, ani nie oglondałeś... a jeśli go czytałeś, to - jeśli to była gazeta - to proszę cię o nazwę, numer, rok itp. No sory, ale nie żebym nie mogła przyjąć do wiadomości tego, że Em obrażał Polaków, ale jestem po prostu jak Niewierny Tomasz: nie zobaczę = nie uwierzę. Wiesz, ja też mogę powiedzieć: ale ty nawet do świadomości nie chcesz dopuścić, że to jest tylko wymysł antyfana, nie ma to jak zawzięci i głusi antyfani :) A jeśli ty naprawdę to czytałeś, to proszę o dowody. Tylko proszę cię, nie mów mi czegoś w stylu: "No ale to już było dawno i ja nie pamiętam" - bo już paru takich poznałam :D

Po czym stwierdzasz, że EminEm nie jest inteligentny?? Podaj mi przykład. (Domyśliłbyś się, że Doda ma 156 IQ???)

Jak też mogę napisać że chirurg poza operacjami nic nie umie. Uwież mi, że chirurgii się nauczysz, a talentu do rymowania się nie nauczysz.

Ale nie rozumiesz, że tego - jak ty tam napisałeś - chirurgii albo tych zaliczeń - na siłę - ale nauczysz się, a jeśli z talentem do rymowania się nie urodziłeś to się tego w życiu NIE NAUCZYSZ?? "stane i myslenie nad rymami to nie jest trudna praca" - no comments

"poprostu chcial zlikwidowac swoje kompleksy!" - a sztuką jest się z nimi pogodzić i - jak by ci to powiedział filozof - "kochać ciało takie jakie ci dał Bóg". a nie iść pod noże. I teraz ma tego skutki - nos mu odpada XD.

Taniec Micheala Jacksona też wcale nie jest "nie do powtórzenia". Zobacz sobie teledysk EminEm'a "Just lose it" :D:D

P.S. Słyszałeś piosenkę "Stan"?? Ja ci polecam, może ci się spodobać.

ocenił(a) film na 1
Eminem11

hehe, szczerze spodziewalem sie takiej odpowiedzi na moj post,ale nie wazne!

podac ci przyklad: siedzi na rozprawie sadowej i wyciaga sobie walkmana czy discmana zeby wku*** sad, po co zeby na tym skandalu-rozprawie jeszcze bardziej zbyskac na slawie i zrobic skandal w skandalu. gdyby nie to ze takie zachowanie przyniesie mu slawe i kase nie zrobilby tak !

sorry ale jak dla mnie mogl naisac i 1 mln pisoenkek o tym. poprostu robi to co zony alkoholikow, to jest normalne i nie ma co nad tym dyskutowac!

widzilaem ten wywiad, zwlaszcza ze mowilem ci to juz wczesniej, ze ogladalem go, wiec mnie nie podpuszczaj, zebym napisal ci "czytalem to np w przeglad muzyczny". ja mam na imie Tomasz i tez jestem nie wierny :), i nigdy nie sugeruje sie i nie wypowiadam na podstawie czyjes opinni, no chyba ze mojego brata, ale on ma zawsze racje :).

domyslilbym se ze ma tyle, poniewaz uwazam ja za bardzo inteligentna osobe. wykorzystuje wszystko to co jest potrzebe w dzisiejszym swiecie do zostania gwiazda. udaje glupia( tu jest podkreslenie jej umiejetnosci aktorskich ), dobry glos, pokazuje swoje cialo co tez przyciaga i przede wszystkim skandale!!! czyli to co robi emienem (tylko on sie skupil sie na tym ostatnim!)

tym z chirurgiem i zaliczeniem mnie rozbawilas na maxa. zrob sobie taki maly test, naucz sie jednej ksiazki ktora ma 100 stron! od deski do deski. rymy to jest pikus przy operacji. tak samo masz w kosza mimo tego ze nie masz talentu po ciezkich treningach nauczysz sie grac lepiej niz ten co ma talent, wiem bo jestem tego przykladem!!

nikt jeszcze nie zdolal powtorzyc tego tanca, i nikt nie zrobil jeszcze takiego teledysku jak jackson zrobil(tzn thriller) mimo tego ze teledysk ma 20 lat

ocenił(a) film na 10
emu_

Muszę ci się przyznać z ręką na sercu że o tej akcji EminEm'a w sądzie nie słyszałam, skąd ty masz takie info?? EminEm tak zrobił, na jakiej niby rozprawie?? Będę wdzięczna jak dasz linka czy jakieś zdjęcia.

To już jest twoje zdanie, nie mam prawa go podważyć.

Skoro nie możesz mi podać źródła gdzie ty ten wywiad cztytałeś i nie masz żadnego dowodu, to nie oczekuj że ci nagle w to uwierzę :) No wiesz, mi żeby w coś uwierzyć nie wystarczą twoje słowa :)

Acha, jasne domyślił byś się :) Laska, która otwiera tobrebkę, wyjmuje z niej 28 błyszczyków i mówi: "Radziu potrzymaj mi puder (i ten jej genialny śmiech)", albo zdaje na prawo jazdy i wśiada za kółko w korach które mają z 15 cm i na siłę próbuje trafić nimi w pedał, ale oczywiście ty wiedziałeś że ma 156 IQ :)

Skoro rymy to dla ciebie taki pikuś to czekam na twoje nagrania, kiedy rapujesz - no, wykaż się, masz okazję :) A tak w ogóle to ten argument był żałosny: masz pretensje do EminEm'a, że został raperem a nie poszedł na studia?? Pomyśl trochę, przecież to jego życie i to on wybiera, czym zostanie w przyszłości. Zresztą powiem ci, że znowu tu pokazałeś to, jakie głupie argumenty potrafi dawać człowiek, który pisze o tym, o czym nie ma pojęcia: zadając mi pytania typu dlaczego nie poszedł na studia?? Dlaczego nie pracował?? coraz bardziej dajesz dowód na to, że o życiu wiesz gówno. Dlaczego nie studiiował?? A wiesz gdzie Em się wychowywał?? W getta. Ludzie z takich dzielnic nawet nie wiedzą co to jest, tam szacunek musisz wywalczyć sobie rymami. EminEm nie miał żadnych warunków do życia, pracował, ale co to były za prace?? Gówno o nim wiesz, to się nie wypowiadaj, jak tak bardzo chcesz wiedzieć to posłuchaj sobie piosenek typu "Rock Bottom": "Na respekt zasługuję, ale za czeki bez pokrycia haruję" , "Minimalna płaca adrenalinę mi w żyłach zawraca", "Że będzie lepiej, mam nadzieję Ale nie mam szans na pracę Jestem zniechęcony, głodny, niedożywiony", "Mieszkam w domu bez mebli i nie ocieplonym
Rzygać mi się chce od roboty i wypłat ściemnionych Jestem zmęczony tym, że jak jestem zatrudniony, to za chwilę zwolniony"
To tak jakbyś miał pretensje do biedaka, który wylądował na ulicy że nie poszedł na studia. EminEm zasługuje na szacunek, bo wyszedł z biednej, jeśli to można nazwać rodziny, nie miał żadnych perspektyw na nomalne życie a teraz jest najlepszym białym raperem. I nie mów, że sławę zdobył dzięki kontrowersjach, bo brał udział w Rap Olimpic, czyli olimpiadzie młodych raperów, kiedy jeszcze nie był sławny i bez żadnego pokazywania tyłków zajął drugie miejsce. I to właśnie dlatego Doctor Dre go zauważył, i tu widać twoje braki w przemyśle muzycznym. Jeśli dla ciebie rymowanie to taki pikuś, to jaką dopiero łatwizną musi być to, co robi Michael Jackson. On nawet własnych tekstów nie musi pisać.

Tego, co zrobił EminEm jeszcze też żaden raper nie powtórzył.

ocenił(a) film na 1
Eminem11

nie slyszalas jak wyjal na rozprawie sadowej o obraze(juz niestety nie pamietam kogo) wlakmana, gdzie sad mu przynal 100 kafli grzywny?? malo wiesz widac o swoim idolu, ale wiem dlaczego patrzysz tylko na ta dobra jego strone. fakt chlopak sie wybil to jest nie zaprzeczalny fakt!, ale liczy sie w jaki sposob!
nie wiem gdzie takie linki o tym moga byc, ale sadze ze napewno jest strona o skandalach gwiazd i osobny dzial beedzie dla ema! bo ilez tego bylo!

mwystarczy ogladac wiadomosci i czytac gazet w twoim wieku powinno cie to juz dawno interesowac. pogladaj sobie vive albo mtv bo oni maja tam taki program o gwiazdach i ich skandalach i wpadkach itd. nie patrz slepo tylko w jedna strone "kija", dopoki tego nie zrobisz nie bedziesz mogla sie nazywac prawdziwym fanem!

a jak mylsisz dlaczego ztak robi ? dla pieniedzy i slawy. widzisz nawet ty wiesz o tym a ja nie sluchasz. ludzie zrobia publicznz duppcing zeby zaslynac w tv. dzieki temu dostala sie do terlewizji bo mowila radziu zlap mnie teraz za tylek bo ludzie patrza. a ona doskonale wie jak zrobic zeby ja ludzie uslyszeli!

juz ci mowilem kiedys zebys mnie nei podpuszala.
pozatym nie znasz znaczenia slowa pretensja, badz mylisz to z jakims innym slowem. nie mam pretensji do niego ze zostal raperem, przeciez robi cos dla swiata daje jakies grosze na getta! ale ja mam pretensje do tego ile zla on robi. tzn mowie o demoralizacji mlodych!
dla mnie szacunek nie wyrabia sie spiewaniem tylko czynami! mial perspektywy, kazdy czlowiek je ma ! oczwiscie ze taka slawe jaka ma obecni zdobyl dzieki skandala, bo nikt go nie znal w europie dopoki nie zaczal najezdzac na wszystkich ! dobrze wiedzial ze stany nie zapewnia mu dobrobytu takiego jaki moze miec dzieki europie. to ze byl w stanach slawny dzieki talentowi tez jest nie zaprzeczalnym faktem !

i nie mow mi prostze ze nie wiem nic o zyciu bo znam osoby ktore byly w gorszej sytuacji niz on i dorobili sie majatku bez rapowania i najezdzania i mowienia jaki to swiat jest beznadziejny!

to jak emienm najezdza na pl widzialem w mtv a rozprawe sadowa widzialem w wiadomosciach na tvn.

ocenił(a) film na 10
emu_

Jeszcze raz mówię: że jestem jak Niewierny Tomasz - nie zobaczę, to nie uwierzę.

No wiesz, kanały muzykczne takie jak Viva albo MTV oglądam cały czas, i owszem jest tam o skandalach gwiazd, często jest tam o EminEm'ie, ale wybacz bardzo - jeśli było tam kiedyś pokazywane coś o tym, że Em najechał na Polskę, to ten filmik już dawno by był umieszczony w internecie, a ja kiedy tylko mam wolny czas to ciągle go szukam i jakoś jeszcze go nie znalazłam??

Skończmy temat Dody bo to forum o EminEm'ie.

"dla mnie szacunek nie wyrabia sie spiewaniem tylko czynami"
A myślisz, że w getta czym?? Że w takich dzielnicach, jakich on się wychował, zdobędziesz sobie szacunek wśród równieśników "charytatywnością"?? Tam żądzi przemoc, a szacunek wyrabiasz sobie siłą, rymami, bo to właśnie w takich dzielnicach narodził się hip-hop, więc o czym my tutaj mówimy?? No i tu polecam ci film "Get Rich or Die Tyrin". Nie mówię o "teraźniejszych" miastach, więc tu radzę ci jeszcze raz oglądnąć 8.Milę, a nie jak wracasz po pracy/szkoły, jesteś zmęczony i oglądasz ten film ze sceptycznym nastawieniem, wiedząc już że to kicha. Wiem, że i tak napiszesz coś w stylu "nie będę tracił kolejnego 1,5 godz", ale no dobra.
"juz ci mowilem kiedys zebys mnie nei podpuszala." - moim celem nie było podpuszczanie cię, a raczej uzmysłowienie ci, że to hip-hop nie jest taką łatwą pracą. A kiedy napisałam, że czekam na twoje nagranie, to była taka.... hymm, nawet nie wiem, jak to nazwać.... przenośnia?? Nie, raczej nie, ale na pewno nie podpucha. Żebyś czasem nie brał tego na serio, bo bym się zdzwiła jakbyś na serio dał te nagrania :D:D

"i nie mow mi prostze ze nie wiem nic o zyciu bo znam osoby ktore byly w gorszej sytuacji niz on i dorobili sie majatku bez rapowania i najezdzania i mowienia jaki to swiat jest beznadziejny" - czegoś tu nie rozumiem. Jeszcze w niedawnym poście sam mówiłeś, że o EminEm'ie wiesz mało, a teraz mówisz, że znasz osoby które były w gorszej sytuacji od niego, a nie znasz przecież jego sytuacji?? To się nie trzyma kupy.
"dorobili sie majatku bez rapowania" - i znowu się zachowujesz, jakbyś miał pretensje do EminEm'a o to, że on rapuje.

Masz na mp3 z 10 jego piosenek a podobno tak go nie lubisz??

ocenił(a) film na 1
Eminem11

kto szuka nie bladzi:) znajdziesz to napewno.

w gettcie szacynek sie wyrabia tylko przez przemoc. to tak jak wiezienie, zabijesz jedna lza itd.
a zobacze se ten film jak bede mial go podreka albo mozliwosc sciagniecia. nigdy dopoki nie zobacze nie oceniam zadenego filmu. pozatym dzieki tobie jak wroce do domu zobacze sobie jeszcze raz 8 mile nawet ja juz sciagnalem:)
hymmmm jeszcze mozna to nazwac prowokacja :)
wiem wiecej dzieki tobie, jak cztam to ze zrozumieniem. zapamietuje to co mi piszesz, a wiem mysle ze wiesz to napewno bo sie tym interesujesz.
to nie jest pretensja tylko porownanie, mylisz znaczenie tych slow.
wiesz nie lubie oceniac ludzi na podstawie niczego. jak zobacze uslysze dotkne dopiero wtedy bede mogl ocenic. pozatym niektore piosenki ma zajebiste,ale to nadal nie swiadcz ze go nie lubie!

ocenił(a) film na 10
emu_

No właśnie szukam :D

Tylko ciągle mnie dziwi, jak możesz mówić, że Em wszystko co robi, robi dla pieniędzy. Bo ja na przykład wątpie, że Em wymyślił sobie historie o jego matce-ćpunce tylko dla forsy. Przesłuchaj sobie dorze takich kawałków jak:
1. Rock Botom - Na samym dnie
2. Cleaning Out My Closet - Oszyszczam swoje osobiste sprawy
3. Mockingbird - Przedrzeźniacz (podobno :P)
4. If I had... - Gdybym miał...
5. The Way I Am - Jestem jaki jestem

A jak ci się nie chce, to możesz wejść na mojego bloga, to sobie chociaż tłumaczenia przeczytaj. Brał udział w olimpiadzie raperów jescze przed tym, jak stał się sławny i zajął w niej drugie miejsce, bez pokazywania tyłków publczności. Zresztą Em nie tylko oscara dostał, dostał też takie nagrody albo nominacje jak Złoty Glob, Grammy Awards, MTV Movie Awards, MTV Video Music Awards, MTV Europe Music Awards, American Music Awards. Nie wmówisz mi chyba, że one wszystkie są ustawiane?? A wiesz, jak to się stało, że poznał Dre?? Zacytuję ci fragment z książki biograficznej pt. "Mam na imię Eminem":
"Dzień przed odlotem na tę imprezę [Chodzi o Rap Olympics] Eminem
przyszedł wieczorem do mieszkania, które dzielił z kilkoma przyjaciółmi, i okazało się, że zmieniono wszystkie zamki, a na drzwiach wisi postanowienie o eksmisji. Ponieważ nie miał dokąd pójść, Marshall włamał się do pustego lokalu, przespał się na podłodze, wstał nazajutrz rano i pojechał na lotnisko. Pomimo tych początkujących kłopotów wyprawa do Los Angeles okazała się bardzo owocna. Emowi udało się bowiem zająć drugie (na piędziesiąt uczestników) miejsce w zorganizowanym w ramach Rap Olympics konkursie raperskim. (...) Wśród słuchaczy, na których duże wrażenie zrobił występ Ema, był legędarny raper Dr. Dre." - no więc, czy Emowi wszystko przyszło tak łatwo?? Bo porównywanie go do Paris Hilton jest według mnie niesprawiedliwe. Ona miała wszytsko już od urodzenia, a zobacz, jak on musiał się natrudzić, musiał być naprawdę niezły, żeby go zauważył ktoś taki jak Dre. To nie to, co Rihanna, która od początku znała Jay-Z i nic nie musiała robić, by się wybić, a Em zwrócił uwagę Dre swoim występem. No więc mam nadzieję, że przynasz mi teraz rację, że trochę niesprawiedliwie go oceniłeś, mówiąc, że cała jego kariera to zasługa Dre.

P.S. Udanych wakacji :)

ocenił(a) film na 1
Eminem11

Cleaning Out My Closet to tylko znam z tytulu, jedna z lepszych jakie od niego sluchalem!
widze ze nie cztasz moich postow uwaznie, facet sie wybil i jest dobry. mimo tego ze niektore jego pisoenki mnie dobijaja, bo ilez mozna sluchac ze jest zle(tu mowie o ogole). nie wszystkie nagrody( bo jest to nie mozliwe ) sa ustawiane, ale na pewno czesc jakis %. no wiesz dre go wypromowal i gdyby nie on nie mialby takiej popularnosci. napewno bylby znany w kregach i wsrod fanow hip hopu, ale nic pozatym,. to dzieki niemu uslyszala go ameryka, a dzieki jego zachowaniu europa.
paris dzieki temu ze ma kase i jest kim jest, jest rownie slawna jak on. co do rihany nie wiem jak to dokladnie jest bo slyszalem tylko ze 2 piosenki.

ale zastanow sie czy eminem musi ciagle spiewac jak jest zle, jak on to mial zle i a pare tylko innych pisoenek, ktore sa o innej tematyce. nie moglo by byc na odwrot?(moze tez byc tak, ze ja slyszalem tylko takie piosenki)

dzieki i wzajemnnie

ocenił(a) film na 10
emu_

"no wiesz dre go wypromowal i gdyby nie on nie mialby takiej popularnosci. napewno bylby znany w kregach i wsrod fanow hip hopu, ale nic pozatym"
Patrząc z takiego punktu widzenia, można tak powiedzieć o każdym: EminEm nie był by sławny gdyby nie Dr. Dre, 50 Cent nie był by sławny gdyby nie EminEm, The Game gdyby nie 50 Cent i tak dalej, i tak dalej...

"ale zastanow sie czy eminem musi ciagle spiewac jak jest zle, jak on to mial zle i a pare tylko innych pisoenek, ktore sa o innej tematyce. nie moglo by byc na odwrot?(moze tez byc tak, ze ja slyszalem tylko takie piosenki)"
Popatrzmy na jego jedną ze starszych płyt, "The Slim Shady LP":

1. "My Name Is" - typowo humorystyczny kawałek, w którym nie ma ani trochę powagi :D (Choćby głupowaty tefren: "Cześć! Nazywam się... co? Nazywa się... kto? Nazywam się... czigi,czigi,czigi Slim Shady")
2. "Guilty Conscience" - no tu można się kłócić, czy jest to piosenka poważna, czy takie gadanie sobie od rzeczy. Zresztą posłuchaj sobie tej piosenki i sam oceń. Ale na pewno nie ma przesłania: "Życie jest do dupy". To historia, którą Eminem sam sobie wymyślił i to wszystko :D
3. "Brain Damage" - No i tu znowu nie jestem pewna, bo z jednej strony, EminEm opisuje tu swoje przejścia z dzieciństwa, kiedy bili go koledzy, a z drugiej strony jest to lekka parodia tego (Choćby moment: "Stłukła mnie pilotem po głowie, zrobiła mi dziurę i cały mózg się wylał. Podniosłem go i w krzyk: "Dziwko, coś zrobiła?!" "Och, Boże, synku, tak mi przykro!" "Zamknij się, głupia cipo! Mówię: pierdolić!" Wziąłem go, z powrotem do głowy włożyłem, zaszyłem, dwie śrubki w szyję wsadziłem...")
4. "If I Had" - No to jest akurat bardzo poważny kawałek, wskazuje na to choćby sam tytuł "Gdybym miał..." No i może masz rację, że tutaj przesłanie to życie jest to dupy, ale jedziemy dalej:
4. "97' Bonnie & Clyde" - To z całą pewnością bardzo poważny i bardzo z resztą kontrowerysjny kawałek, ale na pewno nie ma przesłania, że życie jest do dupy i wszystko jest złe
5. "Role Model" - Tu powagi nie ma ani trochę, cała piosenka to czysta ironia. Tytuł oznacza "Wzór do naśladowania", a piosenka ma jedno przesłanie "Nie bierzcie mnie za jakiś pierdolony wzór do naśladowania". Wystarczy sobie popatrzeć na ostatnie słowa piosenki
("Przyszedłem do klubu zalany, wbiłem się na przypały - nie chcecie wyrosnąć na takich jak ja? Byłem z dziesięcioma kobietami, które mają HIVa - Nie chcecie być dokładnie tacy jak ja? Mam pryszcze na genitalich i szczypie mnie jak sikam - Nie chcecie wyrosnąć na takiego jak ja! Obwiążę sobie sznurkiem krocze i z drzewa skoczę - Na pewno nie chcecie być tacy jak ja!!!")
6. "My Fault" - to czysto humorystyczny kawałek, zresztą co tu będę pisała, przesłuchaj sam
7. "Cum on Everybody" - to lekki, przyjemna piosenka do tańca, nie ma tu wogóle powagi, a już tym bardziej przesłania wszystko jest złe
8. "Rock Bottom" - ta piosnka jest chyba najbardziej poważna z całej jego płyty, a jedna z bardziej w karierze. Opisuje jego życie przed tym, zanim stał się sławny - bardzo polecam tą piosenkę. Ale ten kawałek - jak EminEm mówi - ma raczej podnosić na duchu, pomimo tego, jaki jest smutny, niż mówić, że wszystko jest do dupy
9. "Just Don't Give a Fuck" - no tu masz rację, w tej piosence Em ewidentnie daje do zrozumienia że wszystko go je**e i ma wszystko w dupie, tak jak w Still don't give a fuck
10. "As the World Turns" - to również piosenka, która ma za zadanie robawić słuchacza. Ten kawałek to urojony przez Slima świat, w którym Em bił swoich nauczycieli i walił konia przed wychowaczynią, a także tak bardzo nawalił się koką i herą, że nawet jego przetrącony kręgosłup nie przeszkadzał mu w wyruchaniu na śmierć tłustej zdziry :D:D:D
11. "I'm Shady" - to zwykła parodia na temat zażywania narktyków, a już sama melodia jest tu rozwalająca :D
12. "Still Don't Give a Fuck" - no tu masz rację, w tej piosence Em ewidentnie daje do zrozumienia że wszystko go je**e i ma wszystko w dupie, tak jak w Just don't give a fuck

Wniosek?? Teksty Ema przeplatają się humorystyką i stwierdzeniami "wszytsko jest do dupy, fuck the world". Więc może faktycznie, ty słyszałeś te kawałki, w których Em jest negatywny nastawiony do wszystkiego?? :)

Ale się rozpisałam :):):)

ocenił(a) film na 6
Eminem11

Ten film jest świetny!!
Bardzo polubiłam Eminema po
oglądnieciu 8 mili:) zagrał
zajebiaszczo!!
PS.Pozdrawiam Eminema11;)

ocenił(a) film na 10
Aleera_2

nom Aleera ja cię też podrawiam :):):)

ocenił(a) film na 10
Eminem11

Emu, pytanie do ciebie: ty, który tak ciągle krytykujesz EminEm'a, wyzywasz go od najgorszych, odpowiedz sobie na jedno pytanie, zgodnie ze swoim sumieniem, odpowiedzi nie musisz tu pisać: czy chociaż raz w ręku miałeś jakąś jego płytę??

ocenił(a) film na 10
Aleera_2

Emu, powiedz mi: czy ty, który tak krytykujesz EminEm'a, miałeś w ręku chociaż raz jego płytę?? Bo szczerze w o wątpie.

ocenił(a) film na 6
Eminem11

Ja też w to wątpie...
najlepiej jest wypowiadać się o czymś
i krytykowac to nie mając zielonego
pojęcia o czym sie mówi :

ocenił(a) film na 1
Aleera_2

zaskocze cie. mam na mp3 chyba z 10 jego piosenek, lubie jego teledyski rowniez bo ma zawsze fajne!
nihil opertet contemni!
jestem na wakacjach dlatego mam takie opoznienie w pisaniu!

ocenił(a) film na 7
emu_

Co za polemika niczym klasycy z romantykami.

Moje zdanie.
8 mila dobry film, chociaż nie jestem profesorem co do produkcji.
Dobry klimat, pokazuje życie old school rapu. Chociaż nie jestem miłośnikiem AmE rapu i freestailu to Eminem pełna klasyka szczególnie finalna scena..miodzio niczym Pezet lol:p

Eminem11

Nie chce jakoś zmieniać wątku tematu ale film ma podobny klimat jak ''Skazanego na bluesa''.
Film zrobił na mnie duże wrażenia ciekawa muzyka interesująca biografii dobrze przedstawiony talent białego rapera jakim jest Eminem,a z tego co wiemy trudno było się wybić takiemu za tamtych czasów.

ocenił(a) film na 10
Eminem11

Bardzo mi się podoba ten film,(może to nie jest najlepszy film który widziałam w życiu ale jeden z lepszych przynajmniej dla mnie, rzecz gustu i proszę mnie nie krytykować... ;)) opisuje życie Eminema, a jego piosenki są świetne.
Lubie Eminema i też jestej jego fanką. I coś dla tych którzy krytykują - każdy lubi co innego mamy inne gusty możecie mówić że się nie znam ale w takim razie ja też mogę tak powiedzieć o tym co wam się podoba. I nie ma sensu wykłucanie się każy ma inne zdanie i koniec. Pozdrawiam i popieram autorke postu ;D

ocenił(a) film na 10
Eminem11

do emu
Może Em tak (przez przekleństwa) ukazuje swoje emocje i próbuje tak dotrzeć do ludzi...

ocenił(a) film na 1
roxy114

owszem muzyka i film jest kwestia gustu, ale nie zmienia to faktu, ze sluchasz goscia ktory cie obraza.
jednakze to rowniez kwestia gustu. ja juz sie wypowiedzialem na temat tego kozlaka-maslaka no i na temat
filmu.
to nei sa emocje, tylko patent na kase. udajesz glupiego, badz nim jestes to sie sprzedajesz. najprostszy
sposb, aby zbic majatek!

ocenił(a) film na 10
Eminem11

Piszesz że słucham gościa który mnie obraża. To proszę daj mi dowód to Ci uwierzę, ale zmienię trochę temat.
Jest dużo Polaków którzy nie lubią np. Żydów czy murzynów ale co oni im zrobili? (ja do nikogo nic nie mam ;)) po prostu nawet jakby jakiś murzyn mi krzywdę zrobił to co mam uważać że to wina wszystkich murzynów? Nie rozumiem co ludziom się w murzynach nie podoba (bo dużo jest takich), kolor skóry? A np. do cyganów jesteśmy ostrożni żeby nic nam nie ukradli, bo mają taką opinię... (może dużo z nich kradnie ale w końcu nie wszyscy!) Z tego co słyszałam to Polacy podobno „słyną” ze skąpstwa i uważa się nas za złodziei czy coś w tym stylu.
W każdym państwie są ludzie dobrzy czy źli. Może Eminem też tak myśli jeśli ten wywiad to prawda i nie będę pisać że to dobre (ale oczywiście proszę o dowód bo ja szukałam tego wywiadu i jakoś znaleźć nie mogłam i jeśli masz to daj linka ;)). Ale jak nawet tak powiedział to co mnie obchodzi (dużo ludzi myśli tak o innych ludziach, rasach) co on myśli słucham muzyki bo mi się podoba, on pisze piosenki o swoim życiu co przeżył, (czasami też mi się nie podobają jego niektóre piosenki bo np. w piosence Kim przesadził... ale co się go będę czepiać nie wiem jak się czuł po tym jak go żona zdradziła, chciał się zemścić na niej... ale jak dla mnie to przesada co zrobił i już ;)) miał trudne dzieciństwo i jak pisałeś (żebyś się ze mną nie kłócił ;P) nie tylko on bo dużo jest takich przypadków na świecie, ale on również! I mógłbyś go nie obrażać?! Co Ci człowiek zrobił?? To że jest szczery?? czasami za bardzo ale dobra ;)

Jestem jego fanką ale to nie znaczy że będę się po nim pomawiać że jak on powie że to jest dobre to tak ma być, mam swój rozum on swój, człowiek jak człowiek każdy jest inny. Nie przekonam Cię czy on jest dobry czy nie bo tak do końca to tylko on wie i jego bliscy ponieważ media kłamią.

Dużo ludzi robi to dla kasy może i prawie wszyscy ale to każdemu tak odbija i myślę że z Tobą było by tak samo. I jeśli ten wywiad istnieje to jestem ciekawa pod jakim względem on tak powiedział...

To co masz ten dowód?? :P

ocenił(a) film na 1
roxy114

no konferencja prasowa jak promowal jakas swoja nowa plyte oznajmil, ze nie spiewa dla polakow i zydow itd.
jasne ze mam linka, bo nie mam co robic w domu, tylko szukac linkow. prosze cie. wszyscy wiedza o tym,
tylko wy pseudofani jestescie jak konie z klapkami na oczy. patrzycie tylko w jedna strone.
ty myslisz ze on to wszystko przezyl ?? z pewnoscia na pewno niektore historie sa prawdziwe, ale wiekszosc
to sciema, zeby sie sprzedac. ma pare kawalkow, ale to jest tak samo jak najnowszy film z craigem OPOR. nie
bede go ogladal, pomimo ze lubi i aktorow kotrzy tam graja i rezysera, ale ten film jest obraza dla polakow.
zaden z nas nie powinien tego ogladac, bo to co przedstawia ten film jest nie prawda.
on nie jest szczery, tylko sprytny, wie co sie sprzedaje. codziennie w pracy musze uzywac tskich samych
chwytow jak on. ludzie nie zdaja sobie sprawy jak sa manipulowani. jezeli uwazasz ze to co on mowi jest
prawda, to musisz sie jeszcze sporo nauczyc o zyciu!
ja wiem ze ma fajne piosenki, ale co z tego!
ja akurat nie cierpie na brak gotowki, a mi nie odbija. ale sie zgodze z Toba, ze wiele ludzi swiruje przez
kase!
wiesz juz jestem za stary na to aby dawac dowody swoich racji. chcesz mozesz poszukac, nie chcesz, nie
musisz!
zadne zdanie w tym posice nie mialo na celu obrazenia Ciebie!!!!

ocenił(a) film na 10
emu_

ej no sory z tym nagraniem to szukałam i nie mogłam znaleźć, ale jak tak cięzko Ci to znaleźć to się trudno mówi.. (jak byś chciał coś udowodnić to byś znalazł ^^ ale nie bedę się czepiać) ja szukałam nie znalazłam i się temu dziwie bo powinno być tego pełno jeśli to prawda... ale załużmy że to prawda to Ci już pisałam guzik mnie obchodzi co on o Polakach myśli (bez powodu by tego nie mówił)słucham jego muzy bo mi się podoba (oczywiśnie nie wszystko) piszesz że Tobie też tylko co z tego!? wymien mi aktora, piosenkarza który jest najuczciwszy i w ogóle...! i lubie takie filmy (filmy jak filmy wiele w nim kłamstw ale jest i prawda)ALE JA PRZEZ CAŁY CZAS PISZE ŻE NIE WSZYSTKO CO ROBI JEST DOBRE I NIE PISAŁAM ŻE UWAŻAM ŻE TO CO ON MÓWI TO WSZYSTKO PRAWDA! I JESZCZE NIE NAZYWAJ MNIE PSEUDOFANKĄ! ;) Może masz i racje pod wieloma względami i większość by się z Tobą zgodziło ale ja mam troszeczke inne zdanie ;)

ocenił(a) film na 10
Eminem11

czytałam z jakiegoś forum coś takiego: (podam tylko urywki) oczywiście nie wiadomo czy to prawda ;)

"Severusa prawdopodobnie mówi o tym, że Eminem niby powiedział, że nie śpiewa dla Polaków i Żydów xD
Ale jeszcze się nie spotkałam z potwierdzonymi informacjami, a wiadomo, że takie słowa pozbawiłyby Ema paru fanów, a tym samym troszkę kasy z płyt xD Nie wiem, czy byłby tak głupi."

"On stwierdził, że jest antysemitą, a że Polacy pomagali żydom podczas IIWŚ to się nie ma co dziwić"

"On cos takiego mówił ale to było dość dawno gdy promował się na skandalach. Może mu się odmieniło?"

"Eminem powiedział, że Polacy i Żydzi są najgorsi, że nie ma zamiaru tutaj przyjechać i podobno na jednym ze swoich koncertów podpalił flage Polski
Więc ja raczej podziękuje...nie poszłabym na jego koncert, chociaż podobała mi się jego muzyka-teraz mam taki wstręt do Jego osoby"

"O Polsce coś mówił ale na pewno nie palił flagi"

">>Eminem powiedział, że Polacy i Żydzi są najgorsi, że nie ma zamiaru tutaj przyjechać i podobno na jednym ze swoich koncertów podpalił flage Polski<<

TAK, TAK! PODOBNO! PODOBNO!

Na tym właśnie wszystko się opiera. Na PODOBNO"

"przecierz był program i Eminem odwoływał to co mówił na temat Polaków hehe a to że palił flage to ściema "

ocenił(a) film na 10
Eminem11

"To że Emin3m powiedział to co mówicie to prawda, pamiętam jak się wtedy wkur..wiłem (cenzura) , ale muze ma :cenzura:i..stą (cenzura) a z tym przyjazdem do Polski buahahah nie ma na to szans to normalne nienawidzi i koniec i nic tam nie odwoływał i to nie żadne plotki to że koncert miałby być drogi to na pewno nie o to chodzi założe się że już nie jedno miasto klub w Polsce składał mu taką propozycje przyjazdu i się nie z dziwie jak im na wsadzał . Są tacy co nas nienawidzą i są tacy jakich mi nienawidzimy ... do jego muzy nic nie mam jest najlepszym raperem nie ma co ukrywać.
NIE MA SZANS NA JEGO PRZYJAZD!!!! " to co ta osoba napisała (oczywiście nie uwierze jak nie zobcze :)) jeśli to prawda to się z nią zgadzam i o to mi chodziło "Są tacy co nas nienawidzą i są tacy jakich mi nienawidzimy ..." i tak będzie do końca świata...

ocenił(a) film na 10
Eminem11

aa i jeszcze jedno >>Raczej to nie jest prawda.
Jak jedna jego fanka z Polski była na koncercie w USA i rozmawiała z nim, to powiedział jej "to fajnie że ludzie z tak daleka przylatują żeby mnie posłuchać"<<

ocenił(a) film na 1
roxy114

hymm, widze, ze nie umiesz czytac ze zrozumieniem, bo ja juz wyroslem z czasow , gdzie trzeba wszystko
udowadniac!
bez powodu by tego nie mowil, to sie zgadza, chcial chlopak zarobic, ale kazdy ma inne podejscie do zycia.
owszem kazdy ma inne zdanie, dlatego ten swiat jest taki rozny. sorry jesli cie urazilem, nie mialem takiego
zamiaru.
aktor np. tim robbins, do ostatniego roku mel gibson, chociaz ta akcja z zydami to troche przekreslila,
jednakze przeprosil za wszystko to co powiedzial. pozatym pijany byl. robin williams, hans zimmer, john
williams, hayden cristian, evan macgregor, elton john, fredy mercury (ci dwaj wprawdzie mieli inne sklonnosci
sexualne niz wiekszosc ludzi na ziemi, ale nie oznacza to ze byli nie normalni)

no i chociaz jedna osoba, ktora prawidlowo reaguje.

ocenił(a) film na 10
emu_

dobra nie chce mi się już z Tobą "kłucić" na ten temat... ja Ciebie do niczego nie przekonam i Ty mnie też nie ;P cya xD

Eminem11

Ludzie co wy macie do tego Eminema?! Film rzucił mnie na kolana. Jego głos też mnie powala. Eminem ma talent i to dzięki niemu od zera doszedł na szczyt. I za to moim skromnym zdaniem należy mu się szacunek. Jego sposób bycia jest taki, jaki jest, ale faktem pozostaje, że został uznany za najlepszego rapera na świecie!!! I ja się z tym zgadzam. Jest świetny.

ocenił(a) film na 1
igaanime

film to kwestia gustu! ja nie przecze, ze osiagnal sukces, ale liczy sie w jaki sposob. on poszedl na latwizne.

Eminem11

ha to powiedz mi jak według Ciebie osiąga się sukces NIE idąc na łatwiznę??? Czekam i ciekawa jestem co wymyślisz!

igaanime

Czyżby brakło Ci pomysłu? Niemożliwe. Wyżej widziałam, że jesteś bardzo wygadany...

ocenił(a) film na 1
igaanime

bo jestem wygadany, ale nie oznacza to ze posaidam duzo czasu wolnego. niektorzy musza studiowac i
pracowac.
na latwizne ida ludzie slabi. co to za osiagniecie dojscia do sukcesu w taki banalny sposob. gdyby byl
pierwszym skandalista ktory odniosl sukces, pogratulowalym mu doskonalej manipulacji glupim
spoleczenstwem, jednak nie jest i poprostu powtarza stary chwyt.
eminem to jest pionek, prawidziwa kase zbiera osoba ktora nim kieruje. prawidziwy gracz nigdy sie nie
ujawnia. to jest sukces, manipulowac manipulantem!

emu_

wiesz co Ci powiem - pieprzysz od rzeczy. Studiujesz filozofie??? Zapytałam jak według Ciebie dochodzi się do sukcesu nie idąc na łatwiznę, a ty mi z jakimś dziwnym bynajmniej tekstem wyjeżdżasz... Oczekiwałam, że odpowiesz, ale Ty się zwyczajnie uchylasz pisząc od rzeczy. Cóż...

ocenił(a) film na 1
igaanime

przepraszam, napisze to proscie, bo widze, ze płenty jest ci obca.
prawdziwy sukces jest wtedy, gdy to TY pracujesz na niego, nikt w tym ci nie pomaga (oczywiscie mozna
wykorzystywac ludzi do tego, ale nie prosisz sie ich o pomoc). TY musisz byc imicjatorem, organizatorem,
kierownikem.
dlatego eminem poszedl na latwizne, bo on jest tylko wykonawca, pionkiem w grze, gdzie prawdziwe ryby
zgarniaja kase.

nie studiuje filozofii, bo to mozna robic w domu, zajmuje sie ekonomia.

emu_

A czy jemu od początku pomagali? Przecież Dr. Dre nie zauważył go bo ładnie wyglądał. Musiał się jakoś wybić. I to był jego pierwszy sukces, w którym nikt mu nie pomógł, chyba, że nie doceniamy jego mamusi... Poza tym w jakim ty świecie żyjesz???? Hellow, dzisiaj idzie się po trupach do celu!!! Pokaż mi gwiazdę, która SAMA w pełni na swój sukces zapracowała, której nikt nie pomógł. Szukaj ze świecą - nie znajdziesz. Nie wiem, czy czepiasz się tak wszystkich gwiazd i gwiazdeczek, czy tylko Eminema. W każdym razie zachowujesz się tak, jakbyś był starym, zgorzkniałym człowiekiem, któremu żal, gdy ktoś osiągnie sukces. Przemyśl to sobie.

ocenił(a) film na 1
igaanime

oj ja wiem, ze idzie sie po trupach do celu, ale zalezy w jakim stylu sie to robi! jego styl jest dla mnie banalny!
chcesz gwiazdy np tome crusie, albo rezyserzy, a jednoczesnie aktorzy, producenci itd z blair witch projeckt.
sporo takich jest! widze, ze jestes mloda jeszcze osoba. nie jestem ani starym, ani zgorzknialym czlowiekie i
nie mam rowniez zalu nigdy w swoim zyciu do nikogo o nic. pozatym kto powiedzial, ze ja nie osiagnalem
sukcesu ?

emu_

w takim razie zacznij się udzielać na forum Toma Cruisa, a nie Eminema, którego się tak czepiasz
a to co piszesz to paradoks, z którego by wynikało, że można dojść do celu po trupach w sposób, który nie budziłby kontrowersji....

ocenił(a) film na 1
igaanime

a czy ja powiedzialem, ze dojscie po trupach jest zle? wazne jest w jakim stylu! do toma nic nie mam w
przeciwienstwie do eminema, pozatym jestes jeszcze troche za smarkata, zeby mowic komus co ma robic ;)

emu_

Ej tylko bez takich.
Jesteś rasistą??? Nie znasz go.

ocenił(a) film na 1
igaanime

:)
on jest bialy, jakbys nie zauwazyla, wiec jakim cudem mialbym byc rasista? nie uzywaj słow ktorych nie
rozumiesz. owszem znam bo pare rzeczy o nim czytalem

emu_

nie martw się rozumiem. i wnioskuje, że w takim razie musiałeś się głupot naczytać.
Ale trudno. Pozwól więc, że zacytuje ci jego własne (Eminema) słowa
"Even though half you people got a fucken problem with me.
You hate it but you know respect you’ve got to give me"
Co w wolnym tłumaczeniu oznacza - "Nawet gdy połowa ludzi ma pieprzone problemy ze mną
Ty nienawidzisz mnie, ale znasz mnie i jesteś winien mi szacunek"

ocenił(a) film na 1
igaanime

co kazdy czlowiek potrzebuje akceptacji i szacunku od swiata. moze o tym mowic i spiewac, ale szanuja go
jedynie osoby o niskim ilorazie inteligencji, bo jak mozna szanowac osobe nie szanujaca nikogo. jest poprostu
kolejna osoba, ktora jak wyszla ze slamsow, oczekuje, ze bedzie mu sie bilo poklony! dla mnei to jest zalosne.

emu_

a dla mnie żałosny jesteś ty i twoja mania. JA nie jestem osobą o niskim ilorazie inteligencji, a szanuje go! Specjalnie dla ciebie, nie Eminem - Peja:
Być wielki, jestem! chcesz definicji wielkości?
Patrząc na sukcesy innych, do których samemu dążysz
Bez zawiści, normalnie, się nie wpierdalać nachalnie
Tam gdzie mnie nie chcą, być wciąż na swoim miejscu
Ze swoją orkiestrą i to chyba wszystko
Ja wolę mój rap z mej ulicy towarzystwo
A ty uhahany stoisz na sądowej sali
Wymachujesz kajdankami, nie znasz życia z kłopotami
To brak dobrego smaku, przemyśl chłopaku
Nawet, jeśli to klik, jest to pełne niesmaku
Proste buraku, nie dam wyprzeć się z rynku
Na rzecz pedalskich składów, ugrzecznionych maminsynków
Rap na maxi singlu, ty na okładce Bravo
W promocji dorzuć commer do szmatławca z balladą
I klawo, zarżnij rynek, wrzuć za free te wypociny
Jesteś słaby, więc tani i to są kurwa kpiny
Mówisz - jestem prosty, na rap nie mm wyłączności
Jednak wymagam tego czegoś - autentyczności
Tego dynamizmu, co wybucha tej jakości
Przekazu fachowego, tego brzmienia, surowości
Ty tego nie masz, przy mnie znowu się kurczysz

ocenił(a) film na 1
igaanime

twoja odpowiedz pokazuje jaki wielk iloraz inteligencji masz. tak duzy jak palmy w warszawie!
no i co to ma do rzeczy?
dlatego własnie wole pfk!

emu_

Jeśli nie załapałeś: JESTEŚ MAŁYM, BIEDNYM CZŁOWIECZKIEM, KTÓRY MA WYJĄTKOWO WYBUJAŁE EGO. to właśnie chciałam ci przekazać. Uważasz się za lepszego, a w rzeczywistości jesteś prostakiem. Nie ma w tobie wrażliwości i uczucia za grosz. Pewnie mi teraz napiszesz, że jestem gówniara, albo coś w tym stylu. Cóż znam swoja wartość, a zdanie kogoś takiego jak ty uważam za niewarte ŻADNEJ uwagi!
Koniec.
Kropka.

ocenił(a) film na 1
igaanime

hymm a liczylem na jakos fajna riposte z twojej strony, szkoda.
malym nie jestem, biednym tez nie, a do prostakow nie naleze, ale ego faktycznie mam duze, dzieki temu nie
jestem biednym czlowiekiem jak napsialas. ego to 90% sukcesu!. tu ci przyznam racje nie jestem wrazliwy i
rowniez nie mam uczuc, jak mowi te przyslowie kto ma miekkie serce musi miec twarda dupe, a ze ja mam
miekka jak u niemowlecia, nie mam miekkiego serduszka :)
szybko przyznalas mi racje, a myslalem ze to troche dluzej potrwa!
pozdrawiam