Cyborg,Krwawy sport,Lwie serce,Uniwersalny żołnierz,Nieuchwytny cel i Strażnik czasu który
zakończył dobre filmy i karierę Van Damma reszta jego filmów to żenada.
Ojejku naprawdę ? Widzę, że mam do czynienia z zawodowym krytykiem. Ale tak naprawdę wiem, że żadnym fanem nie jesteś, jesteś po prostu, dupkiem, który siedzi i zażerając chipsy wstawia durne komentarze. Nawet pewnie po obejrzeniu jego filmów zapominasz o nich od razu. Sory, że tak ostro, ale jak ktoś tak gada na jego wszystkie filmy, to normalnie nie wiem.
Ja lubię Jeanka zawsze go lubiłem ale musisz przyznać rację że jego ostatnie filmy są do bani,dla mnie najlepszy film jest Cyborg i Krwawy sport.
Nie przyznam ci tej racji, bo mi się jego filmy podobają, te dzisiejsze też. No, bo wiesz każdy ma swoją opinię i gust, pozdrawiam.
Cyborg ? Przecież ten film nie jest zaliczany do najlepszych z Van Dammem
Zaledwie Imdb 5,0. Prócz klimatu, muzyki i niezłych walk reszta kuleje mocno.
Najwyżej cenione filmy z nim to Krwawy sport, Kickboxer, Lwie serce, Uniwersalny żołnierz, Nieuchwytny cel.
Warto też jeszcze Podwójne uderzenie choć widać obniżkę poziomu.
Krwawy sport 1988 imdb 6,8
Kickboxer 1989 imdb 6,4
Lwie serce 1990 imdb 6,1
Uniwersalny żołnierz 1992 imdb 6,0
Nieuchwytny cel 1993 imdb 6,1
Podwójne uderzenie 1991 imdb 5,5
Bez odwrotu Fajne ma walki i nic więcej . imdb 5,6
Cyborg ma klimat, muzykę i niezłe walki. Nie dziwi niska ocena imdb 5,0
Wiadomo, że po 1993 roku van Damme zaczął grać w trochę gorszych filmach.
Już z racji co raz starszego wieku co raz gorzej wychodzi choreografia walk,
ale lekko podniósł poziom gry aktorskiej i więcej fabuła była skupiona na typowej akcji, a nie na walkach.
Nie stoczył się jak Seagal, bo kilka filmów późniejszych po 1993 roku jest niezłe np:
The Quest 1996 imdb 5,5 Film niestety jest wyprany z emocji. Słabo wypada na tle Kickboxera czy Bloodsport.
Skazany na piekło 2003 imdb 6,2
Aż do śmierci 2007 imdb 6,0
JVCD 2008 imdb 7,2
Krzyżowy ogień 2011 imdb 6,2
6 kul 2012 imdb 6 ,1
Niezniszczalni 2 2012 imdb 6,7