PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=371240}
10 4  oceny
10 10 1 4
A Great and Terrible Beauty
powrót do forum filmu A Great and Terrible Beauty

Nie moge sie doczekac na film jako ze uwielbiam te serie. Nie ma jeszcze wyznaczonej obsady ale jest kilku aktorow ktorzy wedlug mnie by sie nadawali.

Gemma - Rachel Hurd-Wood
Kartik - Ben Barnes
Pippa - Romola Garai
Felicity - Keira Knightley
Ann - I tu nie jestem pewna... Jakies pomysly?

marteczKa_2

Niestety nie wiadomo czy ten film powstanie. Mam nadzieję, że tak.
Co do Ann, nie mam zielonego pojęcia, kto mógłby ją zagrać. Ben Barnes obowiązkowo! Byłby idealnym Kartikiem.
Ten tutaj jest okropny: http://www.publicat.pl/pozmierzchu/bray/?p=55

natalia_17_

Mam nadzieje że powstanie ten film bo książka jest świetna ; )) Moim zdaniem Gemmą mogła by zostac Isla Fisher albo Emma Watson. Zgadzam sie z marteczką_2 że Kartikiem mógł by zostac Ben Barnes a Felicicity Nina Dobrev :)

caarmen

Nie, Emma Watson nie. Fakt, że jest śliczna i utalentowana, ale ona już brała udział w ekranizacji serii fantastycznej. Ona dla mnie już zawsze zostanie Hermioną Granger :) Tak jak Ben Barnes Księciem Kaspianem z "Opowieści z Narnii".
Ja chciałabym żeby obasada (tych młodzieżowych ról) była depiutancka. Nieznane dzieciaki, które chcą to zmienić :D

marteczKa_2

Film będzie inny niż książka ;( napewno będzie gorszy

annus_ss

A ja kompletnie nie widzę Bena Barnesa w tym filmie- on miał mieć ciemniejszy kolor skóry i zawsze wyobrażałam go sobie jako postawnego a nie takiego chuderlaka, chociaż jeśli mowa o znanych mia aktorach to Dev Patel... Myślę, że nowe twarze to niezły pomysł.
Co do Gemmy, to wyobrażałam ją sobie jako młodą Kate Winslet, ale czasu cofnąć nie można, więc dalej będę się upierać przy nowych aktorach :P

PS. Czy ktoś wie coś kiedy ma być premiera czy cokolwiek?

Gosia43

Niestety filmu nie będzie, wiadomośc z wikipedii:

''In July, 2006, Icon Productions, the film production company run by Mel Gibson, announced that it would adapt the book into a film based on A Great and Terrible Beauty, to be written and directed by Charles Sturridge. People have been rumored to be playing the characters, but author Libba Bray has confirmed that no one has been cast. Author Libba Bray discusses the current status of the film on her webpage. Bray recently announced that Icon relinquished the rights of the film, and so the film version of the book will not be made.''

marteczKa_2

Właśnie skończyłam czytać Studnię wieczności i już nie mogę doczekać się filmu.

marteczKa_2

wiec ten trailer http://www.youtube.com/watch?v=GJq1you_q8M&feature=related nie jest prawdziwy? ;p

mlaczarnafm

BOOK trailer.

marteczKa_2

Gemma - Holliday Grainger
Pippa - Astrid Berges-Frisbey
Felicity - Felicity Jones ;)
Ann - Anna Maxwell Martin

marteczKa_2

ta seria jest glupia