PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=475159}

Adam

2009
7,3 27 tys. ocen
7,3 10 1 27365
7,8 4 krytyków
Adam
powrót do forum filmu Adam

oglądając miałem wrażenie, że gdzieś ostatnio widziałem już podobną historię i rzeczywiście się nie pomyliłem. Film "Dedykacja" z Mandy Moore i Billy'm Crudup'em. W obu filmach główny bohater cierpi na jakąś chorobę, w obu filmach na początku umiera ważna dla bohatera osoba - w Adamie jego ojciec, w Dedykacji przyjaciel(który jest praktycznie jak ojciec dla bohatera), w obu filmach pojawia się też kobieta, która oczywiście staje się kimś ważnym dla głównych postaci. W "Adamie" Beth(Rose Byrne) zajmuje się w filmie pisaniem książek dla dzieci, w "Dedykacji" takie same zajęcie ma główny bohater, który pisze książki dla dzieci, a kobieta, która wkracza w jego życie owe książki ilustruje :] tylko końcówkami oba filmy się różnia...ale nie zmienia to faktu, że i "Adam" i "Dedykacja" to filmy bardzo dobre. Ciekawy scenariusz, świetnie zagrane role, nastrojowe piosenki i ładna muzyka. Ogólnie bardzo dobrze, ale...zabrakło tego czegoś, co chwyciło by za gardło...

error

Dokładnie. Myślałam, że tylko ja odniosłam takie wrażenie. Film podobny do filmu "Dedykacja". Muszę przyznać, że oba mi się bardzo podobały.

error

Również podzielam zdanie Adam jak i Dedykacja to dwa bardzo dobre filmiki.