PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=571011}

Akt odwagi

Act of Valor
2012
6,8 19 tys. ocen
6,8 10 1 18516
Akt odwagi
powrót do forum filmu Akt odwagi

Słabo..

ocenił(a) film na 3

Patos i gloryfikacja heroizmu prawych, sprawiedliwych amerykańskich Marines. Na wskroś idealni bohaterowie, na śmierć oddani regule Honor - rodzina - ojczyzna walczą ze złymi terrorystami w obronie przeciętnych Amerykanów, gospodarki i amerykańskiego stylu życia. No ale film ku pamięci poległych musiał pójść po linii politycznej poprawności... Tragiczne aktorstwo, beznadziejne dialogi, na plus zasługują jedynie sceny akcji..

Memarek

"amerykańskich Marines." ? w filmie nie ma zadnych Marines, opowiada on o Navy Seal Team seven, a nie o marines, lol. Film jest swietny, "tragiczne aktorstwo" - co bylo w nim tragicznego? zolnierzy sealsow zagrali prawdziwi komandosi, a nie aktorzy. Wracaj do swojego wladcy pierscieni mały.

ocenił(a) film na 3
Sutaku

OK, Navy Seals, mój błąd. Nijak jednak nie zmienia to tego jak odbieram ten film. Prawdziwi komandosi bawili się w aktorów, to wiele wyjaśnia.. nie mów mi że nie zauważyłeś jak strasznie sztuczni są zwłaszcza w dialogach. Jeśli nie to chyba nie masz zbyt wysokich wymagań.. Owszem, wrócę, panie "duży", bo ten film był dla mnie kompletną stratą czasu.

Memarek

Marines... jeśli tak uważnie oglądałeś ten film, to nic dziwnego że masz do powiedzenia na jego temat tylko kilka wyświechtanych frazesów. Film mógłby być lepszy, ale na pewno do mocnych stron należą sceny akcji oraz prawdziwy sprzęt, prawdziwe taktyki i prawdziwi operatorzy.

ocenił(a) film na 3
lobster1984

Jedynym wielkim wyświechtanym frazesem jest niestety ten film... Sceny akcji wymieniłem jako niewątpliwy plus ale cała reszta niestety zbyt bardzo przyćmiła mi tę jedną zaletę.

Memarek

w zasadzie to może i masz racje...

lobster1984

albo Ty masz poprostu za duze wymagania.