Akt odwagi

Act of Valor
2012
6,8 19 tys. ocen
6,8 10 1 18533
Akt odwagi
powrót do forum filmu Akt odwagi

dobry film

ocenił(a) film na 10

moim zdaniem film jest świetny oglądałem go wczoraj wszystko świetnie zostało odwzorowane od mundurów po uzbrojenie i taktyke działania stosowaną przez Navy Seals i oczywiście był dobrze zagrany przez aktorów nie mam rzadnych negatywnych opini co do tego filmu, a nie którym przydało by się trochę poczytać na temat jednostek specjalnych i co one potrafią, i na filmie zostało to pokazane tak jak powinno być :) pozdrawiam i zachęcam do obejrzenia filmu

ocenił(a) film na 5
major111

Zastanawia mnie jedno - czy amerykanie są nieśmiertelni (ok może oprócz przypadku w którym gość na granat się rzucił)? A i ten wystrzał z RPG...

shadow_119

A o co ci dokładnie chodzi z tym wystrzałem z RPG? To że nie wybuchł, czy że nie przebił kamizelki? Jeśli chodzi o wybuch to w tej scenie zaraz wyjaśniono, że głowica pocisku nie była uzbrojona. A jeśli chodzi o przebicie kamizelki taktycznej z wkładem balistycznym to uważam, że scena była jak najbardziej realna. Pozdrawiam serdecznie

ocenił(a) film na 5
Diakon_Frost

Generalnie wystrzał z RPG mnie zaskoczył,sama jego idea w zamkniętym pomieszczeniu (takie akcje mi się z grami komputerowymi kojarzą). A to co napisałeś,to masz rację. Przy czym,co za idiota-terrorysta nie uzbrajał by głowicy? Na co on liczył i czemu tak się pocił przed wystrzałem? Coś tu chyba twórcy zamotali:P
Też pozdrawiam:)

ocenił(a) film na 8
shadow_119

Głowica uzbraja się po przeleceniu "iluś-tam" metrów, bodajże 20-30. Dystans był mniejszy więc nie miała czasu żeby się uzbroić.

ocenił(a) film na 6
avalid

True

ocenił(a) film na 5
Joleke22

mój błąd.

ocenił(a) film na 10
shadow_119

w filmach to wszystko jest możliwe heh :) pozdrawiam

ocenił(a) film na 8
major111

Film ogólnie bardzo dobry, zresztą tak jak wspomniałeś na początku, taktyka, zachowanie się żołnierzy, sprzęt, mundury, broń na najwyższym a zarazem realnym poziomie. W tym filmie nie ma ściemy ani przeginki. Wszystko jest bardzo realnie odwzorowane ale jest jedno a w zasadzie dwa ale. Po pierwsze film jest troszkę za krótki, po drugie mimo wszystko jednak jest delikatnie za mało akcji, a no i muszę się przyczepić do samej końcówki. Wyszedł nam standardowy patos. Kolega rzuca się na granat by uratować swój oddział, następnie piękny pogrzeb z wręczeniem flagi. Jest to oklepane jak cholera. Już by lepiej zrobili gdyby chłopcy wrócili do jednostki albo na statek a tam zaraz info, że coś się szykuję np. w Pakistanie i nie wiele myśląc pakują się i lecą na następną akcje. Zrobili mimo wszystko jak zrobili nie było jakoś źle i miło się oglądało. Jak dla mnie 8/10.