Aleksander

Alexander
2004
6,3 121 tys. ocen
6,3 10 1 120727
4,6 28 krytyków
Aleksander
powrót do forum filmu Aleksander

Z tej trojki nowoczesnej najlepszy byl Gladiator....ledwo dozylem do konca tego syfu.........

Michal1992

racja, nawet dla mnie troy byla lepszejsza, w pewnych mometach film mi sie podobal a TO konca doczekac sie nie moglem, strata kasy na taki bzdet, kdo kin nie idzcie!!!!

ocenił(a) film na 9
m_r0

Nie wiecie, co mowicie. To byl swietny film. moj ulubiony. bardzo ciekawy i wzruszajacy. moja kolezanka powiedziala mi, ze na tym filmie zasnela. Naprawde, trudno mi uwierzyc, ze komus moze sie 'Alexander' nie podobac. Ale jednak... Jest wiecej krytykantow niz tych zachwyconych filmem, do ktorych naleze. Zauwazyliscie, ze nie uzasadniacie dlaczego wam sie nie podoba ten film? Nie powiecie np.'beznadziejna gra aktorow'czy czegos takiego.

...

A moze jednak sie wam podoba, tylko nie chcecie wyjsc poza wiekszosc i stac sie mniejszoscia?

ocenił(a) film na 6
Michal1992

Bez przesady Troja o wiele leprza była - nawet nie ma porównania. Chociaz TROJA powinni zmienić tytuł na ACHILLES.

Ale aleksander oprucz scen walk to była lipa.

Są gusta i guściki mi ALEX nie wszedł wogule :/

ocenił(a) film na 10
WODNY

Tak jak niektórym ortografia "wogule" nie wychodzi;P
Aleksander przynajmniej z grubsza trzymał się faktów historycznych, podczas gdy Troja była... cóż, lekko potraktowana. Ale jak ktoś chodzi na takie filmy pogapić się na bitwy i mordobicia, to pewnie.