PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=317807}
4,1 64  oceny
4,1 10 1 64
3,0 2 krytyków
Alice in Acidland
powrót do forum filmu Alice in Acidland

Wspaniały, prawdziwy i życiowy film - każda poznana przeze mnie dziewczyna po zapaleniu trawy stała się lesbijską nimfomanką.
Po obejrzeniu ocenzurowanej tj. jedynej aktualnie dostępnej wersji tego zapomnianego arcydzieła amerykańskiej kinematografii ciężko nie oprzeć się wrażeniu, że autor pod przykrywką pouczającego, antynarkotykowego filmu chciał jedynie pokazać trochę nagich biustów i udawanych orgazmów, a w świetle mojej wiedzy w wersji pierwotnej nawet więcej niż tylko biustów. Film jest faktycznie o niczym, jedyne co się w nim broni to muzyka, za którą film dostaje ode mnie 6/10 - jest to przyjemny jazz mieszany z psychodelicznym klimatem wczesnych lat 70tych - szkoda, że ścieżka dźwiękowa nie doczekała się w tym wypadku osobnego wydawnictwa. Odbioru nie ułatwiają też cięcia cenzorskie z wersji dvd które dość brutalnie naruszają i tak nikłą ciągłość logiczną w tym filmie - osobiście zauważyłem dwa cięcia (film stracił łącznie 8 minut), z czego jedno z nich wycina znaczną część końcówki co sprawia, że zakończenie może być nie do końca przejrzyste. Poza muzyką godna uwagi jest wieńcząca film kolorowa sekwencja mająca udawać narkotyczne wizje Alicji - jej wykonanie jest zaskakująco dobre w porównaniu do reszty produkcji.