Alicja po drugiej stronie lustra

Alice Through the Looking Glass
2016
6,8 81 tys. ocen
6,8 10 1 80758
5,1 18 krytyków
Alicja po drugiej stronie lustra
powrót do forum filmu Alicja po drugiej stronie lustra

Arcydzieło!

ocenił(a) film na 8

Jest to film, któremu nic nie brakuje. Jestem pewna, że żaden inny nie jest w stanie mu dorównać. Reżyser pozwala nam zobaczyć to, czego sami byśmy sobie nie zdołali wyobrazić. Niemal każdy dialog w tym filmie, jest jak wysnuty cytat, niesamowicie mądry i refleksyjny. Całej Krainie Czarów towarzyszą takie emocje jak nadzieja, radość, wiara w niemożliwe, miłość i odwaga. Od każdego bohatera możemy czerpać wzorce osobowe, które posiadają swe odbicie w naszym świecie. Już nie mówię tutaj o zniewalającej grze aktorskiej. Johnny Depp to skarb, który wraz z innymi osobami mającymi choćby najmniejszy wkład w tej fantastycznej produkcji, tworzą tą niezastąpioną, magiczną baśń.

Persyyhorse

Zgadzam się, mimo wszystko Tim Burton zrobił to lepiej.

ocenił(a) film na 8
ula1kotlarska

Bardzo dużo razy porównywałam te dwie ekranizacje i doszłam do wniosku, że się od siebie różnią. Wynika to na pewno z tego, że Burton jest tylko jeden i niezastąpiony. Uwielbiam go za to, że każdy jego film jest czymś niepowtarzalnym. Mówiąc, że Alicji żaden inny film nie jest w stanie dorównać, miałam na myśli te dwie produkcje, które tworzą coś pięknego :)