PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=193450}
7,1 56 tys. ocen
7,1 10 1 56171
6,4 33 krytyków
Alita: Battle Angel
powrót do forum filmu Alita: Battle Angel

W KOŃCU!!! Mam nadzieje że się nie zawiode,gdyż do tej pory filmy James'a Camerona były fantastyczne:),jego główną zaletą jest to że nie oszczedza,i robi to z głową.

centre_shop

Juz nie moge sie doczekac :D Uwielbiam Camerona, a fakt ze kreci wersje filmowa mojej ulubionej mangi, jeszcze bardziej poteguje moje pozytywne odczucia :)
szkoda tylko ze "troszke" trzeba bedzie poczekac na te produkcje ale mam wielka nadzieje ze bedzie sie oplacalo=)

Armitage

Właśnie. To koszmarne czekanie. Nie wiem jak można przez 10 lat filmu żadnego (fabularnego) nie nakręcić. Mam nadzieję, że przynajmniej film ten spełni moje oczekiwania. Zresztą Cameron nigdy tak naprawdę mnie nie zawiódł. Czekajmy...

Albertino

...4 lata póżniej...

^^

ocenił(a) film na 10
WujekAngelo

A podobno premiera planowana jest na 2013 :) Czyli jeszcze ze 4 latka
poczekamy :) :)

ocenił(a) film na 8
Beltrami

"...4 lata póżniej..."

Przeczytałem to, potem spojrzałem na datę poprzedniego postu i mnie rozjebało xD

Ale cóż, niestety aktorski Gunnm nie powstanie zbyt szybko. Po Avatarze ponoć Cameron ma w planach kolejny film w 3D i dopiero potem wziąłby się za Gunnm. Ale ma to też swoje dobre strony, jak w Avatarze i tym drugim będą w 3D jakieś zgrzyty to jest nadzieja że do Gunnm jeszcze to poprawią zwłaszcza że latka lecą a technologia nie stoi w miejscu ;]

HuntMocy

Osoby odpowiedzialne za scenografię i szkice koncepcyjne do "Avatara" cały czas pracują nad tym filmem właściwie równocześnie z "Avatarem", więc nie robią tego na darmo ;) Film na pewno kiedyś powstanie, ale znając tempo Camerona to rzeczywiście nie prędzej niż w 2013 roku.

Albertino

Czy wiadomo coś, o tym, że tworzą ciągle szkice koncepcyjne do Battle Angel???Te szkice są bardzo fajne, ale pochodzą z przed 4 lat.Patrząc na to, że film pewnie powstanie dopiero w 2020-którymś tam roku, to pewnie będą już nieaktualne, a szkoda.

http://marketsaw.blogspot.com/2008/10/mark-goerner-talks-battle-angel.html

Albertino

Znów 4 lata później... I nic.

użytkownik usunięty
byrollo

Kolejne 4 lata... i wciąż nic.

ocenił(a) film na 5

Kolejne 4 lata i... oh wait... film już wyszedł!

ocenił(a) film na 10
Beltrami

5lat później: pierwsza data premiery ustawiona była na 2003 rok, teraz widzę, że jest nowa z 2013 została zmieniona na 2016. O filmie cisza. Oglądałam wczoraj Elisium z Mattem Damonem i tak mi się tej film skojarzył z Alitą, a dokładnie z Yugo, że musiałam tu przyjść i zobaczyć, czy coś się ruszyło. Zaplanowane są kolejne avatary na 2016,7 i 8 rok, Alita tak naprawdę najwcześniej ma chyba szanse wyjść w 2019r...

Beltrami

To już lepiej mogli nic nie obiecywać, a tak to człowiek się tylko niepotrzebnie denerwuje...

Beltrami

Obecna data premiery: 2018r.

Graifitifiz

Teraz wszystko na to wskazuje że jednak powstanie :)

ocenił(a) film na 7
buterfly

Pamiętam jak czytałem informacje utrzymane w podobnym tonie jakieś 10-12 lat temu ;)

ocenił(a) film na 6
DramasticallyDifferent

No, ale to było wtedy, kiedy projekt trzymał w swoich łapach Cameron. Jako, że sytuacja teraz wygląda inaczej, data premiery jest pewniejsza, niż kiedykolwiek.

DramasticallyDifferent

Ale wtedy nie była znana data premiery, oraz nie było żadnej obsady ;)

buterfly

Podobno w poniedziałek mają zacząć się zdjęcia w Austin w Texasie.Mają potrwać do 9 lutego 2017, a premiera przecież w lipcu 2018.Czyli sporo czasu na post-produkcję.

karol9_16

Którego dnia dokładnie zaczynają, tego akurat nie wiedziałem .

Więc dzięki za informację .

Uważam że to dobrze że będą mieli sporo czasu na post-produkcje , jest wtedy większa szansa ze pod względem techniczny dostaniemy jak najlepszą produkcje .