7,1 56 tys. ocen
7,1 10 1 56288
6,3 28 krytyków
Alita: Battle Angel
powrót do forum filmu Alita: Battle Angel

https://www.change.org/p/robert-rodriguez-alita-battle-angel-part-2

ocenił(a) film na 8
szmyrgiel

Zamiast podpisywać petycję powinni iść do kina żeby film zarobił .

Dimetro

Tak, ale z każdym tygodniem to się robi coraz trudniejsze, ponieważ coraz mniej kin wyświetla film. Sam poszedłem na Alitę 3 razy, ale taka ankieta mogłaby posłużyć za dodatkowy dowód autentycznego zainteresowania sequelem. Wiele filmów, które również miały stanowić początek franczyzy zarobiło lepiej, jak np: Terminator Genisys i Mumia z 2017, ale poza zarobkami liczy się też odbiór.

ocenił(a) film na 10
Dimetro

Jak szmyrgiel napisał, z każdym dniem film jest wygaszany. Ja podejdę jutro obejrzeć ostatni raz. Mam tylko nadzieję, że nie będzie to całkowite pożegnanie z bohaterką. W cinema city do czwartku jeszcze grają. Potem albo koniec, albo dadzą jakieś seanse. Choć juz widać, że jest ich coraz mniej (np. w Krakowie tylko Bonarka, w 2D). Mam nadzieję, że Alita zdąży dobić do 400mln.

ocenił(a) film na 10
ponczi88

Ja byłem 2 razy, najpierw na "zwykłym" 3D (właśnie w Bonarce) kilka dni po premierze, a potem w IMAX-ie. Oczywiście IMAX jest w tej sytuacji górą (swoje robi też jeszcze lepszy dźwięk), ale nie powiem, żeby różnica była jakaś ogromna (jak choćby w Grawitacji). W obu przypadkach film prezentuje się znakomicie (warto go zresztą zobaczyć już nawet tylko dla samej olśniewającej głównej bohaterki - co nie zmienia faktu, iż dla mnie cały jest kapitalny).
Myślę, że Alita osiągnie te 400 mln dolarów w najbliższy weekend (myślę tu głównie o wpływach z kin azjatyckich, w USA to już pewnie maksymalnie zarobi ze 2 mln.

ocenił(a) film na 10
Paul_76

Ja obejrzałem najpierw 2D, potem dwa razy w IMAX. Chociaż spodziewałem się wiekszego wrażenia audio. Bodajże pierwsza sekwencja Motorballa dała niezłe dudnienie, gdy jeden z graczy rozbił sie koło Ality, ale sam utwór OST jakoś ma słaby bas. Już nawet Swan Song od Du'y Lipy ma bardziej mięsisty bas.
W samym IMAX byłem chyba z 15 lat temu ostatni raz. W związku z tym nie mam porównania, jak prezentuje sie 3D normalnie, a jak IMAXowe. Na pewno całość wyglądała lepiej niż 2D. Alita, bardziej żywo, efekty bardziej realistyczne (choć sekwencja z Grewishką i jakimś typkiem w barze, wciąż średnia.
Zauważyłem, że seanse są przedłużone do praktycznie końca marca, ale już tylko jeden na dzień. Dziwne, że dali tak dużą sale, skoro zapewne przyjdą jednostki.
Ciekawi mnie jeszcze czy da rade zgarnąć jeszcze jakis plakat.