Ciekawe skąd ten pomysł na ekranizacje tak mało znanego anime jak Battle Angel Alita, już prędzej widzę jego jako reżysera Akiry. Tylko żeby nie powstał kit jak Dragon Ball tylko że w 3D. Ktoś prócz mnie czytał mange?
Anime może nie jest znane, ale manga bardzo. Jest to jedna z najlepszych
jakie w ogóle powstały. Orientuj się :)
Przeczytałeś może już Last Order?
A nie wiem, nie wiem. Kiedyś czytałem w empiku na bieżąco, manga świetna, anime takie średnie nie dorobione trochę i kreska taka sobie. A szkoda ma potencjał i bardzo bym się ucieszył gdyby powstało nowe anime na podstawie zamiast amerykańskiego filmu. Ciekawe że tyle gównianych anime powstaje a tego nie zrobią. Last order nie czytałem albo nie pamiętam to dawno było i wiele tego było od w.w. do Video Girl AI czego się do teraz wstydzę. :P
Last Order pomału wychodzi, jak na razie mamy 13 tom na rynku japońskim :)
Zanim dojdzie do Polski, to z jakieś 10 lat pewnie :) Ale są już polskie
tłumaczenia w Sieci, do połowy 5 tomu- łatwo znaleźć.
Jakieś 10 lat temu oglądałam VGAi i się nie wstydzę :) :D
dla mnie najlepszą mangą i zarazem anime był i bedzie zawsze Dragon Ball :) szkoda że Cameron niechce zrobic jego filmowej aktorskiej wersji, z jego możliwościami byłaby to dopiero rewolucja :)
Wiesz, tak zastanawiając się dogłębnie nad sensem Dragon Balla, ta manga (i anime) nie mają za bardzo sensu, więc widowisko byłoby to marne.
Alita tymczasem ma olbrzymie możliwości na rozwój... o ile Cameron nie spełni swoich zapowiedzi z ostatniego wywiadu o latających samochodach i strzelaninach :/
Battle Angel Alita to świetna manga, która zyskała ogromną popularność na całym świecie. Oczywiście nie może równać się z DragonBall czy Naruto. Dlaczego? Bo Alita to pozycja dla starszych i dojrzałych fanów japońskiej kreski. Nie mówię jednak, że DragonBall, czy Naruto jest dla dzieci, gdyż sam jestem (a raczej byłem) ich fanem. Chcę jednak podkreślić, że Alita jest dojrzałą i świetnie przemyślaną produkcją. Anime (2 odcinki OAV) zostały "nakręcone" dawno temu, dlatego też porównując z dzisiejszymi tytułami pozostawia ona wiele do życzenia.
Tak jak ktos tu napisał, Alita posiada świetny potencjał i pomysł na film. Jeżeli Cameron zajmie się tą produkcją na poważnie (a wszystko na to wskazuje), to możemy oczekiwać hitu godnego Avatara. Będzie to świetna opowieść sci-fi pełna akcji i efektów, po której zadamy sobie pytanie "Kto jest bardziej ludzki; człowiek czy maszyna?"
Osobiście nie mogę doczekać się tego filmu. Przeczytałem pierwszą część mangi i jestem na bierząco z Last Order (moja grupa skanlacyjna ją tłumaczy). Po cichu liczę na Oskara :)
James Cameron z filmem sobie chyba poradzi...a za film się zabiera z jakiego powodu? Oglądał to anime?