7,1 56 tys. ocen
7,1 10 1 56288
6,3 28 krytyków
Alita: Battle Angel
powrót do forum filmu Alita: Battle Angel

ostatnio wypatrzałam że Jessica Alba ma nawet dośc takie "ośmiorniczkowe usta". Choć w
sumie wiadomo - walory zewnętrze można zawsze poprawiać na potrzeby filmu; a kogo Wy
widzicie w roli Ality? : )

pathegreat

Dobre pytanie. Jednak przez tego starego ramola Camerona, kogo byśmy dziś nie obstawiali i tak będzie już za stara kiedy w końcu ruszy realizacja. Lepiej zadać pytanie: "Lepiej żeby stary ramol komu zostawił realizacje Ality?" Ja stawiam na Lena Wisemana od nowej wersji Total Recall. Po trailerze opadła mi szczena. Total Recall wyglądał jak pomieszanie Deus Ex z klimatem Syndicate :)

No, ale wracając do Ality. Co powiesz na Zhang Ziyi? Z 2 powodów. Drobna postura i wyszkolona w sztukach walki.

ignusfatus

w sumie coś w tym jest, w końcu azjatki pozostają zakonserwowane długo w swej młodzieńczej urodzie :D

Cameron nie przekaże projektu póki nie kipnie, a źle mu oczywiscie nie życzymy ^^ a Total Recall - właśnie obejrzałam - faktycznie, efektowny : ) licze na to że Zalem i Miasto Złomu będą równie ładne... bo prawda taka że nie chodzi tylko o estetyczną oprawę graficzną, ale też o wyczucie klimatu z mangi. ktokolwiek to uchwyci - umrę szczęśliwa. amen :D:D

pathegreat

Jasne :) ja też umrę szczęśliwy. Martwię się tylko czy dożyje premiery ;) Oczywiście Alicie wyszłoby na zdrowie gdyby nakręcił, to Cameron, ale niech w końcu zostawi te Avatary :P
Ja też zawsze w pierwszej kolejności stawiam na klimat. W filmie musi być ta atmosfera z mangi i musi to być zrobione z pewnym rozmachem, bo potencjał jest ogromny. Zastanawiam się, na który wątek położą nacisk? Co powiesz na powstanie Barjacka, albo Motor Ball?
Widziałem na Twoim koncie, że chcesz obejrzeć "The Wall" Pink Floyd. Film genialny, a w Alicie jest nawiązanie do płyty Rogera Watersa "Radio K.A.O.S." :D

ignusfatus

Na tym portalu juz dawno nie widzialem normalnej dyskusji na poziomie o filmie (czy tam mandze) tylko glupkowate przekomazania sie i teksty typu "ja mam racje i udowodnie ci to wyszukanym jezykiem).
Dziekuje wam ze moglem takowa przeczytac (nie wstawiam tu zadnego sakrazmu miedzy wiersze).
:)

ocenił(a) film na 8
pathegreat

Ja bym widział w tek roli Rose Salazer.