PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=116804}
7,1 26 tys. ocen
7,1 10 1 26112
6,4 7 krytyków
Alpha Dog
powrót do forum filmu Alpha Dog

Film o ziomalach dla ziomali. Obraz świetnie ukazuje "obraz" tych wszystkich cwaniaków co im gacie wiszą do połowy kolan. Młodzi będą się jarać tym filmem, bo to ich ziomale i niestety taka jest prawda, bo dzisiejsza mlodzież (oczywiście nie wszyscy) nie różnią się wiele od tych z filmu. Nic tylko imprezki, muza i alkohol.
Sam film jest rzetelnie zrealizowany z dobrymi kreacjami aktorskimi. Szkoda tylko, że Ben Foster zagrał tak mało. Takich aktorów chce się oglądać. Timberlake fajnie się wpasował w swoja rolę. Widać nie różni się wiele od swojego bohatera. Kuleje sama historia, gdyż szczerze powiedziawszy takich porachunków między handlarzami i gangsterami jest na pęczki. Mało odkrywcze i ciekawe, ale dobrze się ogląda. Ja osobiście choć znałem zakończenie prawdziwej historii, do końca miałem nadzieję, że nie zakończy się śmiercią.
7/10

ocenił(a) film na 7
Bialy_Pielgrzym

Odgrzebałem Twój temat i się trochę ....pośmiałem, zwłaszcza jeżeli chodzi o pierwszą jego odsłonę :)
No ja już chyba ''trochę'' wyrosłem z imprezek i alkoholu, ale z muzyki to NIGDY! Niestety również wyrosłem też z młodzieży :)

Zaskoczeniem była dobra rola Timberlake. Fostera rzeczywiście zbyt mało, a uwielbiam tego skubańca. Zwłaszcza takie role.
Dla mnie to kawał dobrego, udanie skrojonego i podanego kina. Brutalne, realne, niebanalne.

Trochę moich słów o filmie:

http://www.filmweb.pl/film/Alpha+Dog-2006-116804/discussion/W+ujaranym+ameryka%C 5%84skim+%C5%9Bnie,1926179

pozdrawiam kolegę