PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=116804}
7,1 26 tys. ocen
7,1 10 1 26112
6,4 7 krytyków
Alpha Dog
powrót do forum filmu Alpha Dog

musze stwierdzić że nadali siedzi mi w głowie. jestem pozytywnie zakoczona rolą timberlake'a daje mu 10/10. i te jego łzy pod koniec filmu... spodobało mi sie chociaż nie jestem zwolenniczką fimów w których grają piosenkarze/piosenkarki. ogólnie film nie jest jakiś zachwycajacy ale jest dobry. polecam i daje 7/10 (dużo przekleństw) aaa i czasami teksty dość hm.. zabawne. podobało mi sie też przedstwienie tego "gangu" narkomanów i ich tok myślenia. fajnie przedstawiony. chociaż scenariusz można by było troszke dopracować.

ocenił(a) film na 9
NikaSt

Mi po 2 miesiacach nadal siedzi ten film... a wydawal sie zwykly przecietny, spodziewalem ze wydarzy sie cos zaskakujacego i pozytywnego, takiego happy endu... zdziwilo mnie ze dzieciaka zabili...

Co do Timberlaka nie sluchalem jego muzyki i nie specjalnie go lubilem jako piosenkarza, lecz po tym filmie zmieniam zupelnie zdanie o nim...
Ciesze sie ze nie tylko ja mam takie zdanie o tym filmie:)

ocenił(a) film na 10
mqna

to jest nas dwoje :D

ocenił(a) film na 9
mqna

TY jak komentujesz to nie opowiadaj zaraz co sie n akoncu wydarzylo !!!! taka uwaga dla Ciebie, zamierzam film ogladnac ateraz wiem ze dzieciaka zabili

ocenił(a) film na 4
bodzio2701

To nie czytaj komentarzy tylko opisy, przecież to JEST OCZYWISTE, że w komentarzach na forum, użytkownicy wymieniają się opiniami o filmie! Więc, OCZYWISTE JEST, że większość z piszących widziała film. A w dyskusjach raczej trudno nie poruszać tematu o zakończeniu filmu, PRAWDA?

ocenił(a) film na 9
bodzio2701

jestem jeden dzien po oglądnięciu i film tak jak się spodziewałem rewelacja - arcydzieło? (mimi iż wiedziałem że go zabiją) ale ma to też swe plusy pewnie

ocenił(a) film na 9
mqna

To, że Justin płakał to mnie akurat nie zdziwiło, on ryczy co chwila w tych swoich teledyskach;p Szczerze mówiąc to właśnie myślałam, że się raczej zbłaźni w roli 'gangstera' ale nawet dał radę..
A z tym dzieciakiem? Ech, motyw 'damy wam bohatera, którego polubicie a potem go zabijemy, żeby wam smutno było sesesese...';p

ocenił(a) film na 9
mqna

O nieee :(
No i juz wiem ze go zabili, pechowo

ocenił(a) film na 9
Angelique_92

zapomnaialem napisać [spioler]
sorry;D

ocenił(a) film na 9
mqna

hlipu hlipu :(

ale przezyje ;)
wybaczam :P

ocenił(a) film na 9
Angelique_92

ogladnelabyś pozniej zapomnialabys ze czytalas tresc;D;D

ocenił(a) film na 9
mqna

O zesz :((((
Ale dola po tym zlapalam, moze dobrze ze wiedzialam, jakos sie przygotowalam, ale i tak bylo straszne

ocenił(a) film na 9
Angelique_92

czyli nie ma tego złego co by na dore ie wyszlo...
coz porusza ten film trzeba przyznac... szokuje w pewnym mmomencie..

mqna

mgna - może czasem pomyślałbyś , że Twoje wypowiedzi czytają też ludzie,
którzy nie oglądali filmu ! wkurzają mnie tacy ludzie jak Ty, o spejlerach
się jasno informuje, idioto ;// dzięki za zepsucie mi przyjemności z
oglądania filmu i poinformowanie o jego końcówce. Takich jak Ty powinni
banować.

NikaSt

To mój pierwszy film z Timberlakiem. Z początku trochę lalusiowaty, jednak potem diametralnie zmieniłem zdanie, świetnie zagrana rola, naprawdę super! Jednak 10 pkt po 1 filmie... No sorry :)
Tak w ogóle to pierwsze zdanie Twojej wypowiedzi tutaj zachęciło mnie aby w ogóle obejrzeć ten film. W końcu coś dobrego, podobał mi się, masa śmiesznych akcji, dialogów, zero nudy, zakończenie zaskakujące jednak nie do końca przypadło mi do gustu - Anton Yelchin rodzi wielką sympatię i same pozytywne emocje. Ode mnie dla filmu 8, nie jest to nadzwyczaj ambitne kino jednak rozrywka zapewniona, a aktorzy dobrze dobrani.

ocenił(a) film na 10
eliteskanker

No może faktycznie przesadziłam z ocena Justina (10/10) ale po tym co zobaczyłam jestem przekonana że w innym filmie poradzi sobie równie dobrze. A i jeszcze trzeba wspomnieć że Ben Foster też daje rade :D

ocenił(a) film na 8
NikaSt

kurde nie mogłem znaleźć czasu żeby go obejżeć a jak go obejżałem jestem pozytywnie zaskoczony, naprawde bardzo dobry film, u mnie 8/10
dobra gra aktorska, ciekawie przedstawiony motyw tego niby gangu. naprawde polecam ten film

NikaSt

Taaa.. jak np. ,,Chcesz się pieprzyć? DObra."
W każdym razie 7/7. Podobał mi się bardzo.. I ten dzieciak, do końca ufny..

ocenił(a) film na 10
Maslana2203

no i wlasnie o to chodzi. film nie jest jakis plastikowy i cukierkowy ukazuje rzeczywistosc. zycie...

ocenił(a) film na 9
NikaSt

I znowu jakos racam do tego filmu ... niby z pozoru zwykly przecietny ale zapadl w pamieci...

ocenił(a) film na 10
mqna

Aj.. też chętnie pooglądałabym znowu ale usunełam z komputera i teraz nie moge ściągnąć :/

ocenił(a) film na 9
NikaSt

To Ci wysle :) i ogladniesz;) ;)

ocenił(a) film na 10
mqna

tak? :D to co... podać maila? ;]
za krótki <br/>
za krótki <br/>
za krótki <br/>

ocenił(a) film na 9
NikaSt

Troszke mnie tu nie było..