przerabiane 1000 razy. I mozecie sobie mowic co chcecie, mnie ten film absolutnie sie nie podobal. Po pol godziny zemdlilo mnie od fuckow i nacpanych oczu. Tak wiem rezyser mial przeslanie, historia prawdziwa, scenariusz napisalo samo zycie... jednakze film jest podany w takiej ciezkiej oprawie, ze nie idzie tego przetrawic. Po protu bez glebi, plytki, nie sklania do przemyslen. wylaczasz DVD i z niesmakiem idziesz spac. ot co!
Masz rację. I jeszcze ten zwrot >>Pie*dol się!<< - nawet z stosunku do dziewczyn to już przeginka :/ I to zabójstwo... Niesmak jak nic.
Sam pomysł był by ciekawy gdyby nie kiepski scenariusz, gra aktorów i ogólnie drewno. Film jest tak nieprzekonywujący i śmieszny, że aż żal tracić te kilkadziesiąt minut na oglądanie.
o co wam chodzi... film jest na faktach, więc jak możecie pisać że reżyser przegina, albo że scenariusz nieciekawy i że do kitu ogląda sie film gdzie ciągle jest fuck, narkotyki i zabijają dzieciaka... pozatym nawt w polsce tak wygląda życie, na jakim świecie wy żyjecie.. co drugie słowo wśród młodzierzy to **rwa a trawy pali sie więcej niż fajek... żal dla was, a film szacunek.. wzbudza emocje i chyba o to chodzi, takie filmy sie zapamiętuje.
no wlasnie w tym sek ze ten film nie wzbudza we mnie zadnych emocji no chyba ze rozdraznienie. a to ze jest na faktach..no i co z tego? kazdy rezyser te same fakty moze przedstawic w rozny sposob.mnie akurat ten sposob sie nie podobal wcale. a to ze w Polsce klna i slyszy sie to wszedzie ..no coz sam wiec wskazujesz ze normalny czlowiek moze miec juz tego po prostu dosyc, i jak siada przed TV to chcialby sie troche odciac i dac odpoczac uszom.
a w kwestii zalu... hm. przez to, ze nie podoba mi sie ten film wcale nie czuje sie zalosna. po prostu wyrazam swoje zdanie.
ten film to masakraaaaaaaaa!!!!!!!!!!! skad te ponad 7 pkt w ocenach chyba od zakochanm w justinie zalosny okropny i tragiczny !!!! nigdy wiecej
absolutnie sie nie zgadzam... film mnie wkrecil niesamowicie. Justin moze i nie pasowal ale sa wazniejsze rzeczy niz jeden aktor. ja sie wczuwam w historie caly czas miejac w pamieci to ze ta sytuacja miala miejsce. i u mnie wywolala ogromne emocje. film absolutnie rewelacyjny.
Oglądałam film chyba z 10 razy. Siostra mojego chłopaka ma 15 lat i oglądała ten film w szkolena g-w. Film wbrew temu co piszecie jest bardzo realistyczny. Takie rzeczy się dzieją... niestety.. Może takie filmy nic nie daja, ale dopóki nie mamy pewności lepiej robic takie filmy niz nie robić nic. a jesli chodzi o argument ze ten temat był "przerabiany 1000 razy" to sory to zaden argument ja tez ogladałam 100 komedii romantycznych na ten sam temat. Każda historia jest inna. Mnie wzruszyła ta historia i skłoniła do przemyśleń. Końcówka filmu ( matka w szpitalu i sama egzekucja chłopaka) to moim zdaniem majstersztyk (czy jak to się tam piszexD) Więc jeśli tylko macie 1,5 godziny polecam:)
Im dłużej czytam komentarze na temat tego filmu na FW to coraz bardziej się zniechęcam do niego. Co jak co, ale ja nie widzę tu nieczego co uczy szacunku do innych, jedyne co mi się kojarzy to, jak Zack na końcu w samochodzie powiedział, że powinien mieć większy szacunek do rodziców. Nie wiem czemu, ale historia Zacka przypomina mi historię Daniel'a Vinyard'a z American History, zupełnie o czymś innym te filmy, ale jakoś te postacie mi się podobne wydały, porównując te dwa filmy ten pierwszy wypada strasznie blado. Pomimo to polecam, tym których nie razi ciągłe przeklinanie i inne sposoby wyrażania wulgarności. Ja osobiście mam dość przeklinania na co dzień, ale na szczęście miałem ten film z napisami, więc nie musiałem słuchać po polsku tych wulgaryzmów;)