Amadeusz

Amadeus
1984
8,2 127 tys. ocen
8,2 10 1 127495
8,8 64 krytyków
Amadeusz
powrót do forum filmu Amadeusz

Jak dla mnie, film jeden z ulubionych. Nie wiem jaki trzeba mieć gust, żeby ocenić go na
mniej niż 7/10, a na 1/10... to już nawet nie chcę wiedzieć. Jednakże o gustach dyskutować
nie chcę i nie będę. Oglądałam ten film już wielokrotnie, i zawsze jak polecam go
znajomemu, proponuję wspólne oglądanie, by załapać się na seans po raz kolejny.
Doskonała mieszanka prawdy i fikcji, elementy zabawne jak i nieco tragiczne, a do tego
genialna gra aktorska. Ogromne brawa dla twórców :)

ocenił(a) film na 10
wiktoria_stel

piekny obraz! do tego pokazano tu, ze geniusz, to tez czlowiek.

ocenił(a) film na 9
nunno

Nooooo ! Mój też . Ja oglądałem tylko 3X , ale wiele jeszcze przede mną . Tak. To jest film ,który można oglądać w nieskończoność i za każdym razem odkrywać coś nowego - w filmie i w sobie. Dla mnie dodatkowy pożytek , ponieważ zapoznałem się (wysłuchałem ) z niektórymi dziełami M. Nie mam wielkiego słuchu muzycznego , kompletny muzyczny laik ze mnie , ale miło niekiedy posłuchać muzyki przez na prawdę wielkie " M ". W porównaniu z tym obrazem - " Kopia Mistrza " - Agnieszki Holland wypada dość blado , choć film co najmniej niezły a i Eda Harrisa , jako aktora cenię .

wiktoria_stel

W tytule tematu piszesz "Arcydzieło", sam dajesz 9, a kogoś krytykujesz że daje mniej niż 7. Coś tutaj nie gra. Tak na marginesie arcydzieło to ocena 10 nie 9, jakbys nie załapał mojej ironii.

ocenił(a) film na 10
wiktoria_stel

Kocham, kocham, kocham! Same 10 albo ktoś się nie zna.xD Żartuję, każdy ma prawo do własnego gustu...(o ile ocenia Amadeusza na 10.xD)

ocenił(a) film na 10
czarna_maggie

Właśnie, wiktoria_stel, czego zabrakło do 10tki?

ocenił(a) film na 10
PeepingTom

Odpowiem za siebie, bo dziewczyny nie znam...W tym filmie jest wszytko co najlepsze! Nie brakuje niczego!