Amadeusz

Amadeus
1984
8,2 127 tys. ocen
8,2 10 1 127495
8,8 64 krytyków
Amadeusz
powrót do forum filmu Amadeusz

Ogladalem ponad 1200 filmow i naprawde malo filmow mnie juz zachwyca. Brakowalo mi kilku tytulow z filmwebowego rankingu top100 swiat i wlasnie zaczelem to nadrabiac.
Najdluzej nie moglem przekonac sie do Amadeusza, wydawalo mi sie, ze ten film bede musial ogladac na sile, i zawsze jak mam chwilke czasu w dniu to puszczam sobie filmy ktore z gory zle oceniam. Padlo na Amadeusza. Ale od pierwszych minut filmu, zmienilem swoje nastawienie, a po pierwszych dwudziestu minutach ogladalem go z zaciekawieniem. Kawal dobrego kina!!!
Moglby trwac dluzej!
10/10

Parnassus

Co do filmu - rzeczywiście wspaniały i niezwykły.

Co do filmów - rany, strasznie dużo! Zastanawiam się, ile filmów obejrzeli użytkownicy filmwebu lub, szerzej, ludzie. I kto obejrzał ich najwięcej ; )

Cameron_2

Co do filmów to osobiście mam obejrzanych 1366 oficjalnych, ocenionych na filmwebie, ale jest ich pewnie więcej, choćnie wszystkie mam ocenione. Amadeusz" to kino najwyższych lotów, które znakomicie się oglada. Naprawdę wielkie kino!

Parnassus

Parnassus, 1200 filmow robi wrazenie. Mam tylko jedno pytanie, masz ogromna liczbe filmow z ocenami od 1-3 przy ktorych masz serducha. nie bardzo rozumiem to? Pytam czysto z ciekawosci i w zadnym wypadku prosze nie odbieraj tego za atak. pozdrawiam

co do Amadeusza mialem bardzo podobnie. Strasznie dlugo sie do niego zabieralem, a tu takie mile rozczarowanie!

mayke

Parnassus: Człowiek, który oszukał diabła:) Dobrze, że nie napisał 12.000.