A wiec jednak mozna :) Tak, film ten pokazuje ze nawet w dzisiejszych czasach mozna bylo nakrecic wspanialy slasher w stylu lat 80. Film jest z jednej strony holdem dla starych klasykow- Halloween,Psychoza ale nie kopiuje z nich scen,lecz je zmienia,dodaje nowych pomyslow a sam ma dobra,wciagajaca fabule. Swietna postac morderczyni, bardzo dobra gra aktorska niektorych bohaterow- wreszcie nie sa to glupie nastolatki,ktorym sie psuje samochod,tylko nieco starsi ludzie ktorzy odkrywaja w jakiej sa sytuacji i staraja sie za wszelka cene przetrwac. Bardzo dobra fabula z wieloma swietnymi watkami,bardzo dobra sciezka dzwiekowa zapewniaja doskonala rozrywke oraz oczywiscie strach.Swietny pomysl to takze audycja w rozglosci radiowej i charyzmatyczny prowadzacy. Jezeli mialbym sie do czegos przyczepic to moze brak jakichs powazniejszych scen gore- jest ich kilka ale jakiejs krwawej masakry nie ma- choc z drugiej strony film obdarzony swietnym klimatem wiec moze i dobrze ze zbyt duza ofitosc krwi i konczyn nie przyslania filmu. 
Podsumowujac jak dla mnie najlepszy slasher biorac pod uwage wspolczesne produkcje- dla maniakow Halloween,Psychozy,Maniaca rzecz obowiazkowa. 
Maly minusik,ze ten film chyba jednak jest remakiem slasher a z lat 80..szkoda troszke...ale postaram sie obejrzec pierwowzor wtedy ocenie jeszcze rzetelniej. Na ta chwile dla mnie 10/10...w porownaniu do slasherow z lat 80- 8/10.
Ufff przeczytalem jednak z kilku zrodel o tym American Nightmare z lat 80- i ma on calkowicie inna fabule. A wiec obydwa filmy poza zbieznym tytulem nie maja ze soba nic wspolnego. American Nightmare 10/10. 
 A tego z lat 80 moze uda mi sie kiedys zdobyc.
Hmmm 
To w koncu sie zdecyduj bo najpierw piszesz o Halloween 

Najgorszy horror jaki widzialem :( 
Witam, jestem wielkim maniakiem horrorów ,ale nie rozumiem co ludzie widzą w tym filmie :(( Uwielbiam Carpentera za The Fog i The Thing ale Halloween nienawidze i uznaje za najgorszy film jaki widzialem :( Nie ma ani jednej rzeczy za którą móglbym pochwalic ten film... 

A teraz uznajesz za klasyk :| 

Rece opadaja!
"Hmmm 
To w koncu sie zdecyduj bo najpierw piszesz o Halloween 

Najgorszy horror jaki widzialem :( 
Witam, jestem wielkim maniakiem horrorów ,ale nie rozumiem co ludzie widzą w tym filmie :(( Uwielbiam Carpentera za The Fog i The Thing ale Halloween nienawidze i uznaje za najgorszy film jaki widzialem :( Nie ma ani jednej rzeczy za którą móglbym pochwalic ten film... 

A teraz uznajesz za klasyk :| " 

Oczywiscie ze podtrzymuje swoja teze o Halloween.Uznaje za klasyka? Nie, po prostu ten film jest klasykiem. Nawet jesli mam odmienne zdanie na jego temat to caly czas jest on klasykiem gatunku i moje zdanie nic nie zmieni. 
Kolosalna roznica polega na tym ze American Nightmare wykorzystujac pewne sceny miedzy innymi z Halloween przerabia je na swoj sposob dodajac calkowicie inny charakter tym scenom. 

"Rece opadaja!" 
Widze ze chcialas wytknac mi jakies bledy ale znow sie nie udalo. 
A po pierwsze zacznijmy od tego ze na 100% tego filmu nie ogladalas, wiec nawet nie wiesz o czym jest. Gdybym napisal ze film jest o kosmitach to tez bys uwierzyla i napisala tylko ze nieco inny komentarz. 
Widze ze dzielnie sie starasz,ale zebys mogla ze mna polemizowac w sprawie horrorow to na ta chwile nie masz zbytnio szans. Wpierw musialabys obejrzec przynajmniej kilka tysiecy horrorow tak jak ja oraz miec pelna znajomosc poszczegolnych gatunkow,styli,oraz wszystkich spraw zwiazanych z tworzeniem filmu.