Co się odwala w tym filmie? Czemu koleś sobie związuje ręce na noc itd?
Myślę, że związuje sobie ręcę bo ma traumy przez te złe uczynki co zrobił kiedyś i przez koszmary włącza mu się tik że drapie sobie twarz, było to raz pokazane, więc myślę że to powodów aby nie zrobić sobie ani innym nic złego. Szkoda mi jego...
Z jego wspomień w lesie jak ta laska na chwilę się u niego zatrzymała i chciała odejść to ją zgwałcił. Jeżeli dobrze zrozumiałam.
Było pokazane faktycznie że ją złapał w lesie bo nie chciał żeby odeszła. No ale na koniec widać było, że ona sobie normalnie żyje z córką. A on (chyba przez ten amulet) stał się nowym wcieleniem demona. Więc czemu ten amulet wraca znowu do tamtej laski? Ktoś to rozkminił w całości?
Związuje ręce bo ma koszmary przez to co zrobił w przeszłości. Zgwałcił tę kobietę i za to został kolejną "matką" czyli żywicielem dla demona, jak ten gościu na strychu. Kobiecie z lasu udało się uciec i odnaleźć córkę, ta druga oddała jej figurkę jakby na znak sprawiedliwości, że spotkała go kara (figurka przedstawia tę samą postać która pojawia się w tej żywej muszli). Nie rozumiem tylko dlaczego za każdym razem ktoś musi odbywać służbę, jak ta młoda