PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=845722}
3,9 772  oceny
3,9 10 1 772
7,0 5 krytyków
Amulet
powrót do forum filmu Amulet

Co się odwala w tym filmie? Czemu koleś sobie związuje ręce na noc itd?

ocenił(a) film na 8
BrennusW

Jest bezdomny i trzyma kasę w dłoniach żeby nie ukradli..

ocenił(a) film na 3
tumosz4

Związuje sobie ręce potem też, jak już nie ma kasy.

ocenił(a) film na 5
BrennusW

Myślę, że związuje sobie ręcę bo ma traumy przez te złe uczynki co zrobił kiedyś i przez koszmary włącza mu się tik że drapie sobie twarz, było to raz pokazane, więc myślę że to powodów aby nie zrobić sobie ani innym nic złego. Szkoda mi jego...

ocenił(a) film na 3
CukierekOlunia

Ale jakie złe uczynki zrobił?

ocenił(a) film na 5
BrennusW

Z jego wspomień w lesie jak ta laska na chwilę się u niego zatrzymała i chciała odejść to ją zgwałcił. Jeżeli dobrze zrozumiałam.

ocenił(a) film na 3
CukierekOlunia

Było pokazane faktycznie że ją złapał w lesie bo nie chciał żeby odeszła. No ale na koniec widać było, że ona sobie normalnie żyje z córką. A on (chyba przez ten amulet) stał się nowym wcieleniem demona. Więc czemu ten amulet wraca znowu do tamtej laski? Ktoś to rozkminił w całości?

ocenił(a) film na 5
BrennusW

Związuje ręce bo ma koszmary przez to co zrobił w przeszłości. Zgwałcił tę kobietę i za to został kolejną "matką" czyli żywicielem dla demona, jak ten gościu na strychu. Kobiecie z lasu udało się uciec i odnaleźć córkę, ta druga oddała jej figurkę jakby na znak sprawiedliwości, że spotkała go kara (figurka przedstawia tę samą postać która pojawia się w tej żywej muszli). Nie rozumiem tylko dlaczego za każdym razem ktoś musi odbywać służbę, jak ta młoda