PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=6}

Anastazja

Anastasia
1997
7,6 91 tys. ocen
7,6 10 1 91301
6,3 18 krytyków
Anastazja
powrót do forum filmu Anastazja

Boskii^^

ocenił(a) film na 10

Piękny i oryginalny film!^^ Niby sie niczym nie różni od innych bajek bo jak każda ma wątek miłosny, czarny charakter, happy end i w ogóle. Ale pierwszy raz w życiu spotkałam się, żeby ktoś wymyślił taką fabułę! Jest tylko jedna bajka, która mówi o zaginionej wnuczce carycy Rosji i jest nia Anastazja. Do tego miejsce akcji - Rosja i Francja. Też rzadkość. Szczególnie to pierwsze bo Paryż gdzieś tam się jeszcze pojawia ;p Do tego oczywiście śliczne piosenki^^ (gdyby ktoś miał wszystkie tytuły, to piszcie ;) będę wdzięczna). Tylko dręczy mnie jedno...czy to jest bajka Disney'a czy nie? Bo wydaje mi się, że tak, ale zwykle Disney'owskie dzieła są dubbingowane, a oglądałam tę bajkę wiele razy i zawsze z lektorem (czy to na dvd czy w tv).

ocenił(a) film na 10
luth_eledhwen

Rzekomo Disney zrobił szkice do tej bajki i wymyślił piosenkę "Once upon a December" (po polsku "Płynie czas, liczę dni" albo "Dawne dni"), ale zrezygnował z pomysłu. Nie jestem pewna czy to prawda. W każdym razie wytwórnia 20th Century Fox wydała, że tak powiem, "Anastazję". I wszystkie wersje na DVD i ta kinowa są z dubbingiem. W telewizji (TVP) leciała wersja z innym dubbingiem, gdzie głosu użyczała Anyi Joanna Trzepiecińska. Tylko na Polsacie ta bajka była z lektorem. :) Jeśli chcesz po polsku, z Kasią Skrzynecką jako Anastazją, wejdź na www.torrenty.org. Mam nadzieję, że pomogłam. :)))