Właśnie oglądam ten film. Pomijając fakt, że jest mega słaby, to co to za firma ochroniarska, która jeśli dzwoni alarm i za pierwszym razem słyszy tekst "oddzwonimy do państwa" nie wysyła grupy interwencyjnej?! Przecież to jasne, że ktoś się włamał. A potem jeszcze dzwoni kilka razy i się dobija, a następnie dyskutuje z gówniarą. Cóż za bullshit -_-''
Taaaaaaaak, w takim razie niech zrealizują film po Twoim scenariuszu, zakończy się po 30 minutach bo wszystkich złapią... TO JEST FILM a nie porównywanie do reala.
Film to ludzka fantazja wyrażona w scenariuszu, bardziej realne lub mniej.
Nie musi to być logiczne, ale czy film słaby? nie, czy film trzymajacy w napięciu? tak, źle się oglądało? Wątpie.
Wiec nie czepiaj się szczegółów, bo to film...
a ja sie nie zgodze. Przeciez mogli ten problem rozwiazac inaczej niz przedstawic te firme ochroniarska jak kompletnych idiotow. Problem jest w tym, ze gdy ogladam film ktory zaczyna mi sie podobac az tu nagle takie rodzynki zaczynaja wyskakiwac....to psuje kompletnie odbior. I dlatego ten film jest bardzo zly, bo za duzo glupoty przewija sie w tym scenariuszu.
dokladnie zbadzam sie z tobą dabram17 :)
tez myslalem ze film bedzie cudowny, tym bardziej na poczatku byl interesujący a co najwazniejsze gra tam moj ulubiony aktor - Nicolas Cage, jednak nawet on nie uratowal filmu bo wiadomo scenariusz zepsuty, chyba najgorszy film w ktorym zagrał.
zgadzam sie z autorem :)
grupa interwencyjna powinna byc od razu, nieziemsko nierealny film, bezbronna kobieta bierze strzykawke i grozi facetowi gdzie wszyscy uzbrojeni przeciez taka palnąc w morde i po sprawie, po drugie jesli chcieli by otworzył sejf dlaczego nie przestrzeliwali kolan czy inne kalectwa itp masakra mozna wymieniac w nieskonczonosc, najgorszy film z Nicolasem Cage jaki widzialem a nicolas jest dla mnie najlepszym aktorem na swiecie chociaz to jedyny plus ze tutaj dobrze zagrał chociaz widac bylo ze przy takim gniocie cos wiedzial ze jestnie tak z tym filmem :D ale wiadomo pieniążki dostal i to sie liczy, a temu rezyserowi plunąłbym w twarz za zmarnowanie mojego czasu na taki film.