Z tego co mi wiadomo to produkcją ma się zająć Sam Raimi (Spiderman 3). Nawet autorka książki potwierdziła tą informację, więc film pewnie powstanie ;) Pozostaje tylko czekać!
nawet na książce pisze, że prawa do adaptacji filmowej zostały już sprzedane, dokładniej producentami będą Sam Raimi (Spiderman) i Joe Drake (Igrzyska Śmierci) :)
Jest napisane* (wiem, że 'pisze' też jest formą uważaną za poprawną, ale to i tak oszpecanie języka :D) i tak, wiem, że tak tam zostało to napisane, dlatego właśnie się pytam, bo to jedyne informacje, jakie udało mi się znaleźć.
"pisze" nie jest formą uważaną za poprawną :) jest to błąd składniowy :) chyba, że w kontekście "ona pisze wypracowanie"
Język jest dynamiczny, ciągle się zmienia, ewoluuje. Forma 'pisze' choć formalnie niepoprawna, zaczyna być tolerowana i przez polonistów oraz językoznawców (oczywiście nie wszystkich) nie jest zaliczana do kategorii błędów rażących.
Mimo wszystko, wciąż, nawet po ponad roku od napisania poprzedniej wypowiedzi, potwornie nie znoszę zwrotu 'tutaj pisze'!:D
http://paranormalbooks.pl/2013/06/29/swiat-rezyser-spider-man-3-zabierze-sie-za- filmowa-adaptacje-angelfall/
Tutaj masz informacje :)
ach, na to pewnie będziemy czekać, jak na 'Fallen', którego premiera się zmienia ciągle z 2013 na 2014 i teraz na 2015, a roszady, jakie były w obsadzie, to już poezja :D Z tego, co pamiętam, to Daniela miał grać Alex Pettyfer, a Lucy miała grać Lucy Hale. Teraz wygląda to całkowicie inaczej...
Ale za to zawsze jest nadzieja że jednak będzie Fallen i Angelfall. Tylko mam nadzieje że dobrze to odzwierciedlą w obu filmach, i nie zmienią całej opowieści.
Oczywiście, że tak. Tylko się obawiam, że przy Fallen, czy nawet Szeptem pozmieniają całkowicie fabułę i nie oddadzą istoty książki. Ale jeżeli zabiorą się za to tak, jak w Igrzyskach Śmierci, to jest nadzieja! :)